Κεφάλαιο 7

28 2 0
                                    

    Η ώρα είναι δώδεκα το βράδυ.Οι γονείς μου έχουν ξαπλώσει.Ο Ήθαν είναι ακόμα στη σοφίτα.Εκεί πάω κι εγώ.Περπατόντας αργά,σταθερά και προσπαθόντας να μην κάνω τα ξύλα να τρίζουν τόσο πολύ.
    Μόλις έφτασα,όμως,μπροστά από τη σκάλα,ο αδερφός μου βγήκε από το δωμάτιό του.
<<Πού πας;>>Με ρώτησε χαμηλόφωνα.
     Να του πω την αλήθεια ή να επινοήσω στα γρήγορα καμία άθλια ιστορία για να τον ξεφορτωθώ;
     Καλύτερα να του πω την αλήθεια.Τον λυπάμαι.Εξ'άλλου έχει μπλεχτεί κι αυτός σε αυτή την παράξενη ιστορία τρόμου που ζούμε σχεδόν κάθε μέρα.
<<Πηγαίνω στη σοφίτα.>>Του είπα κι εκείνος με πλησίασε.
<<Να έρθω κι εγώ>>Με ρώτησε και έπειτα άρχισε να με κοιτάει στα μάτια με ένα υπέροχο γλυκό λυπημένο βλέμμα, ώστε να με πείσει.
<<Λίαμ,εγ...>>Ήθελα να του πω πως θα καθόμουν για λίγο,για να ηρεμήσω,και μετά θα έφευγα,όμως αυτός με διέκοψε λέγοντάς μου Βουλα έχει να μου πει κάτι πολύ σοβαρό.
    Τελικά του έκανα νόημα να με ακολουθήσει.Όταν φτάσαμε στη σοφίτα είδε τον Ήθαν.
<<Ποιός είναι αυτός;Και τί στο καλό κάνει εδώ;>>
<<Μη φωνάζεις!Θα σου τα εξηγήσουμε όλα.>>Είπα και ξεκίνησα να απαριθμώ τα γεγονότα που συνέβησαν αυτές τις λίγες μέρες που είμαστε εδώ,στο Μέιλον Σίτυ.
    Ο αδερφός μου έχει μείνει άφωνος.Δεν μπορεί να πιστέψει με τίποτα το γεγονός πως παραλίγο να σκοτωθούμε.Μόλις,όμως,του δείξαμε το σημάδι στο πόδι μου,εξαφανίστηκαν όλες οι αμφιβολίες του.
<<Γι'αυτό το σημάδι ήθελα να σου μιλήσω κι εγώ...>>Μου είπε.<<Αναφέρεται σε πολλές πυγές και ήλπιζα πως δε θα το'χες.>>Μόλις τελείωσε την πρότασή του έβγαλε το κινητό του από την τσέπη της φόρμας του.
     Μας έδειξε μία φωτογραφία του σημαδιού αυτού στο πόδι μιας γυναίκας,ολόιδιας με εμένα.
<<Και ποια είναι αυτή;>>Ρώτησε ο Ήθαν.

<<Αυτή...>>Είπε ο Λίαμ <<Ήταν η Τζούλια Κουάν.>>

     Με κοίταξε λυπημένος και ύστερα από λίγο συνέχισε να μιλάει.

<<Είσαι ολόιδια με αυτή,άρα είσαι η σωσίας της και αυτό σημαίνει...>>Ο Λίαμ σταμάτησε να μιλά απότομα.Ο Ήθαν τον κοίταξε γεμάτος άγχος.Ακούμπησε τον ώμο του αδερφού μου και εστίασε το βλέμμα του στα μάτια του.Κούνησε το κεφάλι του σα να του δίνει την άδεια να συνεχίσει και τότε ο αδερφός μου συνέχισε να μιλά.<<Αυτό σημαίνει πως θα προσπαθήσει να πάρει τη ζωή σου για να ξαναζήσει εκείνη.>>

       Ο Ήθαν με κοίταξε.Τον κοίταξα κι εγώ.Μετά γύρισα προς τον Λίαμ.Τον ρώτησα αν διατρέχω μεγάλο κίνδυνο μέσα στο σπίτι.Αυτός μου εξήγησε ορισμένα πράγματα για το μύθο που δεν ήξερα.Μου είπε πως η Τζούλια αυτοκτόνησε στο γραφείο του Τζάκ.Εκεί δηλαδή που δουλεύει ο μπαμπάς.Επομένως δεν πρέπει να μπαίνω συχνά εκεί και ειδικά άμα είμαι μόνη μου.Επίσης μου είπε πως αν με σκοτώσει τώρα δε θα υπάρξει κανένα όφελος προς αυτή.Απλώς θα απαλαγεί από την παρουσία μου κι εγώ θα απαλαγώ από το φόβο μήπως αποφασίσει να με σκοτώσει οποιαδήποτε στιγμή.

My love storyWhere stories live. Discover now