H25

1.5K 27 0
                                    

Zodra ik de deur uit liep, kwamen Phil en Carrie achter me aan.

Ik ren door het ziekenhuis opzoek naar de uitgang. Uiteindelijk vind ik hem. Ik ren naar buiten maar ik weet niet waar ik heen moet. Ik sta stil en laat mijn armen langs mijn lichaam hangen. Ik hurk op de grond en leg mijn handen op mijn ogen. Even voel ik pijn door mijn hele lichaam gaan. Dan voel ik een hand op mijn schouder. Ik kijk op.
Daar staat Phil. Achter hem staat Carrie. Hun bezorgde blikken breken me.

Phil trekt me omhoog en slaat zijn armen om me heen. Ik begraaf mijn gezicht in zijn borst. Er flitsen even beelden voorbij. Ik voel een pijn scheut in mijn slaap en krimp ineen. In een reflex duw ik Phil weg. Ik kijk hem aan, hij kijkt bezorgt.

"Sloeg je me?" Vraag ik zacht. Weer flitsen beelden voorbij. Een wazig beeld van mijn vader. Zijn gezicht boos. Ik sluit mijn ogen en verdring de herinnering. Ik word misselijk.

"Nee." Zegt Phil en zijn stem laat me terugkeren naar de werkelijkheid. Ik knipper met mijn ogen om te zorgen dat de zwarte vlekjes in mijn blikveld verdwijnen. Heel even verdwijnen de vlekjes maar dan word alles ineens zwart. Mijn benen kunnen me niet meer houden en ik val op de grond.

*~~~~~~~~~~*

"Wat gaan we met haar doen?" Hoor ik een vage stem zeggen. Mijn ogen zijn dicht en ik lig op iets zachts. Ik denk een bank.

"Ze kan wel hier blijven." Zegt iemand anders. Ik kan de stemmen niet goed horen omdat het klinkt alsof ik onder water ben. Ik open langzaam mijn ogen. Ik lig inderdaad op een bank. Ik kijk om me heen en ik zie precies hetzelfde als die ene keer dat Phil me mee nam toen ik bewusteloos was.

Phil's appartement.

Ik beweeg me en blijkbaar maak ik een geluid want dan komen Phil, Dan en Carrie de keuken uit. Snel rennen ze naar me toe.

"Gaat het?" Vraagt Carrie. Ik probeer te glimlachen om hun gerust te stellen maar het voelt heel geforceerd. Dan trekt Carrie me in een knuffel en ik knuffel terug.

"Wat is er gebeurt." Vraag ik. Carrie legt alles uit. Daarna gaan we met z'n 4e om de tafel zitten. Phil heeft thee gezet.

"Dus wat ga ik nu doen?" Vraag ik wanhopig. Phil zucht.

"Ik weet het niet." Zegt hij. "Ik bedoel je mag hier wel wonen. Zou je dat willen?" Vraagt hij onzeker.

"Je kunt anders ook bij mij blijven." Zegt Carrie.

"Nou misschien is dat een beetje ver rijden elke dag...." zeg ik terwijl ik Carrie aankijk. Ze knikt. Ik neem een slok van mijn thee en voel de warme vloeistof door mijn lichaam heen gaan.

"Dus blijf je hier?" Vraagt Phil. Ik kijk even naar Dan. Hij knikt als goedkeuring.

"Graag." Zeg ik. Ik glimlach maar deze keer meen ik het.

*~~~~*

Die middag rij ik met Phil naar mijn huis om al mijn spullen op te halen. Ik loop de achtertuin in en pak een sleutel vanonder een planten bak. Daar leg ik hem altijd neer als reserve. Ik open de deur en loop de woonkamer in. Phil komt achter me aan.

De kamer is een rotzooi. Er liggen allemaal lege bier en wiskey flessen overal, of wat hij dan ook allemaal drinkt, de fotolijstjes staan nog steeds op de open haard. Ik kijk ernaar en zie die van mijn moeder. Phil komt achter me staan en slaat zijn armen om mijn middel. Hij legt zijn hoofd op mijn schouder. Ik voel een vlaag van warmte door me heen gaan. Dan kijk ik weer naar de foto's. Ik pak de ene met alleen mijn moeder erop. Ze heeft een zomer jurk aan. Achter haar is de zonsondergang en ze staat op een prachtig wit strand. Ik herinner me deze foto nog goed. Ik had hem gemaakt toen ik 9 was. Het was tijdens de vakantie een paar jaar voor ze overleed. Ik vond toen ik klein was foto's maken echt geweldig. Deze foto was gewoon geluk dat hij zo mooi was. De meeste foto's die ik toen had gemaakt waren heel wazig.

Ik pak het lijstje en stop het in de tas die om mijn schouder hangt. Dan lopen we naar boven.

-----------------------------------------------------
Heyy daar ben ik weer. Lekker snel hè? :p

De laatste tijd heb ik veel geschreven en ik hoop dat zo te houden. Zo hebben jullie meer updates yeeyyy.

Zeg wat je ervan vond en wat je denkt dat er gaat gebeuren.

Like/comment?

Bye,
xSuzyQ

De StagiaireWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu