H28

1.2K 24 3
                                    

De rest van de dag praten Phil en ik niet. Tijdens het eten is het dood stil en daarna verdwijnt Phil gelijk in zijn kamer.
Nu lig ik in bed. Morgen is het maandag en ik heb besloten om morgen naar de afspraak te gaan naar ene "L". Mijn hart klopt in mijn keel en ik ben zo zenuwachtig dat ik een slecht gevoel heb in mijn buik. Ik heb zo'n gevoel dat ik niet ga kunnen slapen vanavond.

*~~~~~~~~*

Nog 5 minuten en dan is het zeven uur s'avonds. Mijn handen zweten en ik tril helemaal. Dan hoor ik een auto stoppen midden op het schoolplein. Zijn lichten schijnen recht in mijn ogen. Ik knijp mijn ogen dicht en hou mijn hand voor mijn gezicht. De lichten gaan ineens uit en er stapt iemand uit de auto. Ik haal mijn hand weg en knipper zodat ik weer wat kan zien. Er komt een silhouet naar me toe. Hij blijft ongeveer twee meter voor me staan. Dan zie ik pas wie het is. Ik dijns achteruit.

Lucas.

De jongen die me bijna had aangerand ofzo tijdens dat school feest. Flashbacks komen voorbij. Zijn koude lippen op die van mij. Ik ril.

"W-wat doe je hier?" Vraag ik.

"Wie dacht je dat dat briefje had geschreven." Zegt hij. Er verschijnt een scheve glimlach op zijn gezicht het maakt me misselijk. Hij was dus die 'L' onderaan het blaadje.

"Wat wil je?" Vraag ik dan.

"Ik denk dat je weet wat ik wil." Zegt hij terwijl hij dichterbij komt. Ik dijns achteruit maar dan rent hij snel naar me toe en slaat zijn armen om mijn middel. Ik probeer me uit zijn greep te wurmen.

"Jij gaat niet weg, of wil je dat je kleine geheimpje naar buiten komt." Zegt hij in mijn oor. Er gaat een rilling door mijn lichaam.

"Je zou toch niet willen dat je kleine Philly zijn baan gaat verliezen. Niemand zal hem aannemen als het naar buiten komt dat hij een relatie heeft met een van zijn leerlingen. Of wel?"

Dan buigt hij nog dichter naar me toe. Zijn lippen tegen mij oor.
"Of wel?" Fluistert hij. Ik weet dat die foto niet naar buiten mag. Dan zie ik Phil voor me. Als hij zijn baan kwijt raakt heeft hij niets meer. Hij word nooit meer aangenomen. Nergens.

"Wat moet ik doen?" Vraag ik. Hij trekt zicht terug en kijkt mij verbaast aan. Dan kuch hij en verandert zijn uitdrukking.

"Ik ben je vriendje." Zegt hij.

"Voor hoelang?"

"Tot ik er geen zin meer in heb. Maar als je bitchy gaat doen dan duurt het alleen maar langer tot je van me af bent." Zegt hij met een gevaarlijke stem.

"En je mag niemand vertellen over dit gesprek. Onze relatie is echt. Deal?" Vraagt hij.

"Deal." Zeg ik mijn stem slaat over maar ik ben vastberaden. Ik ga Phil niet laten opdraaien voor iets wat ik kan voorkomen.

-------------------------------------
Heyy

Wat vonden jullie? En hadden jullie verwacht dat 'L' Lucas was?
Comment/like?

PS: ik weet dat het plaatje niets te maken heeft met het hoofdstuk. Maar ja een vriendin van mij vond het wel lol om te doen ;p

xSuzyQ

De StagiaireWhere stories live. Discover now