Hoofdstuk 5

2.7K 183 3
                                    

POV Lilly
Nova was als een kleine puppy in mijn hoofd aan het rond springen nadat ze dat ene woord had gezegd. Mate. Abby had door dat er iets was, maar niet wat. 'Lilly?' Vroeg Zack voorzichtig. 'Zegt jouw wolf wat de mijne zegt?'. Ik knikte. 'Ja, dat denk ik wel... Dit kan niet. Ik ben een Rouge. Ik kan geen mate hebben' mompelde ik.  'Oh my god. Zijn jullie mate's?' Vroeg Abby. Shit, ik had geen aparte link gedaan. Zonder een woord te zeggen rende ik terug de regen in, met de bedoeling om alleen te zijn. Maar Zack sprong achter me aan, helaas. Dit kan niet. Ik ben een Rouge. Meedogenloos als het om vechten gaat. Ik ben sterk, niet zwak. Een mate maakt je zwakker. Dat is niet waar. Een mate maakt je zwak op emotionele momenten, maar door een mate heb je meer om voor te vechten en houd je het dus langer vol, met een mate heb je meer energie. Nova heeft een punt. Maar dan nog, ik snap het niet... Waarom juist ik, en niet Abby? Die wilt ook geen mate. Misschien is het zo erg nog niet. Kijk het gewoon even aan, je kan hem altijd nog afwijzen merkte Nova op. Ik moet eerlijk toegeven, ze heeft een punt. Ik ging langzamer lopen, en Zack kwam naast me lopen. 'Waarom rende je weg?' 'Ik ben een Rouge, een wilde, agressieve wolf. Ik had gehoopt dat ik mijn mate niet zou vinden. Want weet je, Rouge's leven altijd alleen. Sommige hebben vrienden en die zoeken ze zo nu en dan eens op, maar in principe leven Rouge's alleen. Tot ze een grote groep vormen en een roedel aanvallen. Maar daarna zijn ze weer alleen, dan splitsen ze zich op. Ik weet niet of ik het aan kan om dag en nacht gezelschap te hebben'. Zack bleef even stil. 'Weet je, vroeger toen ik nog in een roedel zat wilde ik altijd graag een mate hebben. Als ze bij een andere roedel zat zou ze of naar mijn roedel komen, of ik zou naar haar roedel gaan. Maar ik hield ook rekening met het idee dat ze een Rouge kon zijn, die dus liever geen mate had. Je kan me dus afwijzen, als je wilt. Je kan ook zeggen ik probeer het. Maar je moet, wat je ook doet, eerlijk zijn tegen mij. Kom, laten we terug gaan naar Abby'. Ik knikte, en volgde Zack terug naar de grot. Hij had een punt. Ik moest hoe dan ook eerlijk zijn. Iets wat een Rouge niet altijd is. Ik zuchtte inwendig, waarom moest de maangodin me dan ook een mate geven? Sommige wolven dromen er hun hele leven van en komen hun mate niet tegen. Ik, die mijn mate juist niet wilt willen, kom hem wel tegen. Als dat nou niet zomaar geweest... Dan had ik deze discussie in mezelf niet gehad!

POV Abby
Het duurde even voor ze terug kwamen, dus in de tussentijd had ik geprobeerd om te slapen. Helaas lukte dat niet. Zodra ik mijn ogen sloot, zag ik het beeld voor me van mijn vader, die zijn dood naderde. Elk jaar had ik het. Dat beeld. Op de sterfdag van mijn ouders. Ik stond op en liep de grot uit. Intussen was het opgehouden met regenen, en zag ik dat het al donker was geworden. De schemering was net voorbij. Er stond een mooie maan aan de hemel. Ik kon het niet meer houden en ik begon naar de maan te huilen. Ik stopte al mijn woede en verdriet er in. Iedereen kon het horen. Maar dat maakte me niks uit. Van mij mag de hele wereld mijn pijn, woede en verdriet voelen. Toen ik stopte, voelde ik me opgelucht. Ik zag Zack en Lilly naar me kijken, voor de ingang van de grot. Die waren dus ook terug. Ik liep de grot in, en veranderde mezelf. Ik trok wat kleding aan. 'Morgen ga ik weg hier' zei ik, voordat ik ging liggen. Toen ik mijn ogen sloot verscheen er gelukkig geen beeld van mijn ouders, en ik viel rustig in slaap. Toen ik wakker werd, zag ik dat Lilly en Zack ook al wakker waren. Ze hadden een vuurtje gemaakt en zaten er naast. Ik ging er ook bij zitten. 'Abby, je moet me beloven om dit keer niet na pas twee jaar terug te komen' zei Lilly. 'Dat beloof ik, Lilly. Zack, blijf jij bij Lilly?' 'Ja. We zien je wel weer een keer verschijnen'. Ik knikte. Ik liep terug, pakte mijn spullen wat bestond uit twee setjes kleding (de derde had ik aan), eten en drinken en dat alles propte ik in mijn rugzakje. Toen trok ik mijn kleren uit, en knoopte ik die om mijn enkel. Daarna veranderde ik in mijn wolf en ik rende de grot uit.

*** even een mededeling. Ik ben een paar dagen weg, voor school. Ik ga naar Camebridge mer mijn klas, en ik ben zoals ik daarnet al typte dus een paar dagen weg. De volgende update zal dus wat later komen, waarschijnlijk komt die over een week ofzo ***

The Survivor  // ON HOLD  //Where stories live. Discover now