2: Kielletty

1.5K 121 3
                                    

(Editoitu)

Olin aivan rättiväsynyt eilen illalla, kun saavuin kotiin. Herätin vain äitini ja annoin hänelle kipulääkkeet veden kanssa. Sen jälkeen painoin pääni patjalle ja nukahdin heti.


Aamulla nousen ylös ja riisun takin, jonka olin jättänyt eilen päälleni. Ilma alkaa taas lämmetä ja kahteentoista mennessä täällä on aina yli 20 astetta lämmintä. Ilmakehän aiheuttama ongelma.

Syön omenan ja herätän Seanin samalla, kun lähden Serverin kujille.

Minun pitää ostaa varastamallani rahalla leipää, kunnon kengät minulle sekä lisää lämpimiä vaatteita meille kaikille.

Lasken rahat istuessani sillan reunalla ja syön samalla omenaani. Sain yhteensä 200 slavia. Se on Serverin ja Daverin yhteinen rahayksikkö, jota kaikki käyttävät. 200:lla saa aika paljon kaikenlaista. Se on iso raha Serveriläiselle ja on parasta etten käytä kaikkea heti tai saatan herättää monen ihmisen huomion.

Jotain minun on kuitenkin pakko ostaa. Pikaisimmat asiat ainakin. 

Ostin ruokaa, kengät ja vaatteita. Vaihdan mustat, pitkävartiset nilkkurit jalkaani kujalla kaupan edessä. Niissä on ketjuja ja niittejä, mutta ne ovat sopivan tiukat ja niissä on samantyyppinen pohja kuin lenkkareissa. Serverillä tarvitset katu-uskottavuutta, joten en voi kulkea lenkkareissa ympäri kaupunkia ja monet tietäisivät minut varkaaksi, koska varkaiden pitää juosta ja lenkkarit paljastaisivat minut.

Ne maksoivat paljon, mutta ovat sen arvoiset.

Vanhat buutsini eivät sovellu juoksemiseen ja ovat jo hiukan kuluneet. Harmi vain, että jalkani kasvavat nykyään nopeasti eikä kulu aikaakaan, kun nämäkin käyvät liian pieniksi.

Otan kotona, ostokset tuotuani, hiukan leipää ja kuivalihaa mukaani ja lähden takaisin Serverille. Sean tutkii, mitkä lääkkeet auttavat äitiä ja auttaa häntä syömään.

Minä tein osuuteni ja hän tekee omansa.

Nojaan talon seinään ja syön ruokani nopeasti.

Minulla on huppu päässä, mutta hiukan hiuksiani näkyy sen alta. Katselen ympärilleni ja näen kolmikon kävelevän epäilyttävästi kadulla. He näyttävät siltä kuin olisivat hukassa. He eivät kuulu tänne.

Heillä kaikilla on eräänlaiset takit tai kaavut päällä ja huput päässä. Etummainen on solakamman näköinen kuin kaksi hänen perässään olevaa.

Hänellä ei ole samanlaista sotilaallista kävelytapaa kuin kahdella takimmaisella.

Etummainen pysähtyy kysymään kauppiaalta jotain ja takimmaiset ovat hänen takanaan suojelevan oloisina. Kauppias pudistaa ensin päätään, mutta kun muukalainen sujauttaa hänelle kasan rahaa, mies nyökkää ja osoittaa suoraan minua kohti.

Etummainen muukalainen kääntyy äkisti ympäri ja tuijottaa minua. Suoristan selkäni ja lähden normaalisti kävelemään poispäin heistä. Kuten arvelinkin, he lähtevät seuraamaan minua.

Nostan tahtia ja niin hekin alkavat kävellä nopeammin. Käännyn jyrkästi sivukujalle ja hyppään ikkunalaudan kautta katolle. Lähden juoksemaan kattoja pitkin karkuun. Katot ja talot ovat Serverissä tasaisia ja tehty harmaasta betonista, joten niiden päällä on helppo juosta. Ainakin niiden talojen päällä, jotka ovat ehjät.

Vain etummainen henkilö seuraajistani pääsee katolle melkein yhtä ketterästi kuin minä. Kaksi muuta jatkavat juoksua katua pitkin.

Käännyn katoilla sellaiseen suuntaan ettei kuja jatku sinne ja kaksi heistä jää jälkeen. Etummainen seuraa minua yhä. Monta metriä jäljessä kuitenkin.

Murtunut taistelijaWhere stories live. Discover now