17

3.9K 221 63
                                    

Het is gewoon zo verschrikkelijk om mijn dochter zo te zien.

[Shawn]

Na de operatie hebben ze Allison naar een andere kamer gebracht. Wat heeft die klootzak Allison allemaal aangedaan? Ze is er slecht aan toe. Overal heeft ze blauwe plekken en sneeën. Bijna overal op haar lichaam zitten slangetjes en buisjes. Dit heeft Allison niet verdiend. Ze heeft dit verdomme niet verdiend. Wie flikt er zo iets aan een vijftien jarige meisje? Het is allemaal mijn schuld. Ik moest beter op haar letten. De tranen stromen weer voor de honderdduizendste keer over mijn wangen.

-

Nadat de neuroloog zich heeft voorgesteld neem ik plaats op een van de stoelen. Hij schraapt zijn keel en begint met praten.

"Zoals u gehoord heeft ligt Allison nu in coma. Haar hersenen hebben haar zintuigen uitgezet en is dus in coma beland. Ze heeft ernstige schade opgelopen. Deels door de kogel die in een verkeerde plek is beland. Allison krijgt nu veel medicijnen toe gediend die tot nu toe goed aanslaan dus op dit moment is haar situatie stabiel, maar er is een kans dat ze een terug val kan krijgen" zegt de neuroloog.

"Hoe groot is de kans dat ze een terug val krijgt?" vraag ik twijfelend.

"Als de medicijnen hun werk niet doen dan is de kans dat ze een terug val krijgt heel groot. Ik heb met de collega's besloten dat we Allison 2,5 jaar geven" zegt de neuroloog.

"Maar wat als ze na 2,5 jaar niet wakker word?" vraag ik zacht.

"Dan moeten we helaas de stekkers er uit trekken" zegt de neuroloog. Ik krijg een hartverzakking. Hoe kunnen ze? Ze laten dan Allison gewoon zomaar dood gaan!? Ik had gehoopt dat de neuroloog zou vertellen dat het allemaal wel mee zou vallen, maar ergens wist ik ook wel dat het niet zo zou zijn.

-

2,5 jaar later

We zijn inmiddels al 2,5 jaar verder en nog steeds is Allison niet wakker. In die 2,5 jaar ben ik verder gegaan met mijn leven. Ik ben twee keer op tour geweest door heel Europa. De fans steunen me heel erg. Nu het 2,5 jaar later is zijn de fans bang voor wat er gaat gebeuren. Ze weten natuurlijk niet dat het vandaag de dag is dat ze de stekkers er uit gaan trekken. Ik was er gewoon niet aan toe om het tegen de fans te vertellen. Ik ben van plan om niet naar Allison te gaan. Ik kan dit niet aan. Ik wil niet zien hoe ze de stekkers er uit trekken. Ik word uit mijn gedachtes gehaald als er op de deur word geklopt.

"Shawn sta op, vandaag is het de laatste dag dat je Allison nog kan zien" zegt Cameron. Ik zucht, ik moet wel gaan. Dit is de laatste dag dat ik Allison nog kan zien.

"Oké, ik kom er aan" zeg ik en met tegen zin stap ik uit bed.

-

Samen met de jongens lopen we richting Allison haar kamer. Over een half uurtje komen de dokters de stekkers er uit trekken. Met tegen zin ga ik naast Allison zitten. Ik wil eigenlijk helemaal geen afscheid van haar nemen. Ik pak Allison haar hand vast en met tranen in mijn ogen begin ik te praten.

"Allison ik ga je zo erg missen. Jij was de beste wat me ooit is overkomen" zeg ik terwijl de tranen over mijn wangen beginnen te stromen.

"We konden zo veel leuke dingen doen. Ik wil zo graag dat je nu op dit moment je ogen opent, want ik wil niet dat je gaat" zeg ik en veeg ruw mijn tranen weg. Waarom? Waarom Allison? Waarom moet het zo gaan? Waarom word ze gewoon niet wakker? Waarom?

"Allison ik hou zo veel van je. Ik wil je niet kwijt, ik wil je nu zo graag in mijn armen hebben" zeg ik. De deur word geopent en de dokters komen naar binnen samen met de jongens.

"Sorry meneer, helaas is het tijd" zegt de dokter.

"Nee dit mag niet gebeuren" zeg ik zacht en hou Allison haar hand nog steviger vast.

"Shawn please" zegt Jack G.

"Nee ik blijf bij Allison" zeg ik snikkend en veeg ruw mijn tranen weg.

"Jullie kunnen haar niet dood laten gaan" zeg ik zacht.

"Jongens helpen jullie me even?" vraagt Jack G. De Jacks komen naar me toe gelopen en pakken me stevig vast.

"Sorry Shawn" zeggen ze en proberen me mee te sleuren naar buiten. Ik stribbel hevig tegen.

"Laat me alsjeblieft los ik moet bij Allison blijven" zeg ik snikkend.

"Sorry Shawn helaas gaat het nu gebeuren" fluisterd Johnson en ze sleuren me mee naar buiten. Ik ga voor de raam staan en kijk hoe de dokters beginnen met de stekkers er uit te trekken. Ze trekken een voor een alle stekkers uit en zetten alle apparaten uit. Ik kan dit niet aan zien en wil naar binnen rennen, maar natuurlijk houden de jongens me tegen.

"Laat me los!" roep ik.

"Doe alle stekkers er please in!" roep ik. De dokters rijden Allison weg naar een ander kamer. Verslagen zak ik door mijn knieën.

"Ze is nog zo jong" zeg ik zacht.

De adoptie dochter van Shawn Mendes is niet uit haar coma gekomen. De dokters hebben helaas de stekkers er uit getrokken. Iedereen wenst Shawn heel veel sterkte toe. De begrafenis zal over een paar dagen plaats vinden.

Einde

ADOPTED BY SHAWN MENDESWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu