eight

1.3K 111 18
                                    

Jag lyfter försiktigt upp Saga i famnen och följer efter Oscar upp i trappuppgången mot hans lägenhet.

"Kom, hon kan sova härinne" yttrar han lugnt och öppnar dörren till ett litet rum inrett som ett barnrum med en liten säng i ena hörnet som jag tyst bäddar ner Saga i utan att kommentera. Jag stänger försiktigt dörren om henne efter att ha sett till att hon sover och mår bra.

"Vill du ha te?" frågar Oscar lugnt och jag hummar tyst och följer efter honom till köket där han lugnt börjar koka te.

"Ska jag bara anta att du är pedofil eller har du en förklaring?" frågar jag med en road underton och syftar på barnrummet och han skrattar lågt innan han lutar sig mot köksbänken medan han väntar på vattenkokaren.

"Min föredetta väntade barn men sen kom det fram att barnet aldrig var mitt och sen lämnade hon mig" yttrar han lugnt och jag förblir tyst. Chockad då han uttrycker sig så lugnt trots att det uppenbart är något som tyngt ner honom ordentligt.

"Åh.." blir mitt korta svar och han rycker lite på axlarna innan han häller upp vatten i en mugg till mig och sedan ställer fram den på bordet framför mig tillsammans med ett urval av olika teér.

"Jag har inte hjärta att renovera om trots att jag vet att jag borde" yttrar han lugnt och slår sig ner mittemot mig och jag hummar tyst och rör om lite i teet. "Man gör väl sällan som man borde" yttrar jag något tafatt då jag inte vet vad jag bör säga.

"Vill du ha mjölk förresten?" frågar han lugnt och byter medvetet samtalsämne och jag nickar lite och båda reser sig upp samtidigt för att hämta mjölken vilket får oss båda att skratta till.

Då ingen av oss sätter oss ner utan båda rör sig mot kylskåpet så skrattar vi till igen och han skakar lite på huvudet för sig själv innan han placerar handen mot min höft av oklar anledning och öppnar kylen för att ta ut mjölken.

Mjölken ställer han sedan ner på köksbänken innan han lutar huvudet lite på sned och ser på mig. "Stå still, jag vill bara titta på din läpp" mumlar han tyst och placerar försiktigt händerna om mina kinder och inspekterar min läpp försiktigt.

"Vilken dålig raggningsreplik" mumlar jag något roat då situationen plötsligt blivit lite väl seriös och han flinar över min kommentar och möter min blick. "Åh jag kan ragga så mycket bättre" yttrar han skämtsamt och jag ler snett och himlar med ögonen åt honom innan han försiktigt backar undan och ställer ner mjölken på bordet.

"Vart ska jag sova inatt?" frågar jag försiktigt efter en stund och han ser lugnt på mig. "Asså min säng är rätt stor, jag kan lägga mig på golvet om det är så.." yttrar han försiktigt och jag skakar lite på huvudet och kliar mig i nacken. "Nej asså det är lugnt, vi får nog plats båda två" mumlar jag något stelt och han ler lugnt och nickar.

"Badrummet är där om du vill...göra dig klar för sängen" mumlar han aningen stelt och pekar på en dörr till höger och jag hummar tyst och reser mig försiktigt.

"Jag bäddar ordning sålänge och kollar till Saga" yttrar han lugnt och jag ler svagt och möter hans blick.

"Tack Oscar" yttrar jag lugnt och han viftar avfärdande med handen och går mot rummet där Saga ligger.

112 // foscarDär berättelser lever. Upptäck nu