Part 3

609 17 4
                                    

Majka mi je pocela pricati o Njujorku I koliko je to lep grad. Onda smo se dotakle njene proslosti I ona mi je rekla da zivi sa sinom. Rekla je da se davno, pre 15 god. udala za jednog coveka koji je iz prvog braka imao sina. Taj covek, njen muz, je umro pre 2 god. I ona sad zivi sa sinom. Bilo joj je tesko da prebrodi period posle smrti njenog muza posto je sin njenog muza bio posebno vezan za njega. Imali su veoma teske periode ali su na kraju sve uspeli da srede. On ide na fakultet bas kao I ja I isto je godiste. To je stvarno tesko. Da bar ima cerku pa bi mogla da imam drugaricu a ovako.. izgleda mi da cu tesko steci prijatelje u Njujorku, posebno sa bratom. Ne znam, mozda ce mi brat biti I pomoc ka novim prijateljstvima ali ja imam snazan osecaj da nece. Sve sto mi je majka ispricala je tako divno, kako je ona razvila posao I zivot naravno. Sve me to plasi, ona ima ceo izgradjen zivot a ja dolazim u nepoznato. U Njujorku bi zelela prijatelje I da pocnem ispocetka ali… opet se javlja moj osecaj koji sve menja.

……………..

Posle par sati stigle smo u Njujork. Kad smo sisle sa aviona I prosle svu potrebnu proceduru izasle smo a aerodroma. Sad sam videla kako je Njujork veliki I caroban. Izgledalo je kao u snovima. Iz mojih snova me je trgao glas majke koja mi je nesto pokazivala.

Mm: Tamo ti je Kip slobode, icicemo da ga vidis a tamo je nasa kuca. Nema mnogo do nje.

- Majka mi je objasnjavala I pokazivala prstom najneutralnije sto je mogla.

Ja: Kako cemo stici do kuce? Necemo ici peske.. haha

Mm: Naravno da ne. Brat ti je na koledzu pa moramo da uzmemo taxi.

Ja: Okej. Za koliko cemo biti kuci?

Mm: Za jedno pola sata.

Majka je pocela da zaustavlja taxi-e I konacno je jedan stao. Usle smo u taxi I majka mu je rekla adresu. Krenuli smo ka kuci. Bila sam uzbudjena I umorna u isto vreme. Zelela sam da vidim kucu I moj buduci zivot ovde. Zelim da se potrudim oko svega, da ne trosim zivot kao u Florensu, ali tamo je bilo drugacije. Svi su me podsecali na smrt mojih roditelja, ovde nema ko.

Posle 15-ak minuta videla sam da se zaustavljamo a posle I plavi automobil koji je jasno bio policijski. O super. Sad ce biti kazna I slicno, kao u Florensu. Lepo te ogule da posle nemas ni za hleb.

Xx: Isprave molim.

- Moja majka, vozac I ja smo dali isprave policajcu. Video je da sam iz Florensa I izbecio se u smislu ‘ Gde je to? ‘

Xx: U redu je, vozi dalje.

To je bilo pomalo napeto, ovi nisu kao iz Florensa. Ne ogule te. Lepo je to znati.

….

Konacno smo stigle. Kuca jee…..

- Nadam se da vam se svidja, sutra 4 a mozda i 5 deo <33

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now