Part 5

592 16 6
                                    

X: Niall Horan, drago mi je. – trudio se da zvuci sto ljubaznije ali mu je sarkasticnost jednostavno izletala iz usta.

Ja: Quinn Fabray, meni takodje. – nasmejala sam se blago.

Niall je otisao da sedne na mesto a ja sam to iskoristila zamisljaci nesto, ni sama ne znam sta. Niall je izgledao tako predivno, ta plava kosa I oci koje su imale boju neba. Izgledao je carobno, mozda bi se mogla zaljubiti u njega. Glas sa druge strane glave me je ostro drmnuo ‘ Sta pomisljas? On ti je brat! ‘ odjeknulo mi je u glavi tako jako das am mislila da cu se srusiti.

- Tokom vecere majka I Niall su nesto pricali a ja sam cutala, sem kad mi majka postavi neko pitanje na koje sam odgovarala najkrace moguce. Posle vecere majka I Niall su krenuli ka dnevnom boravku a ja sam sa izgovorom da sam umorna I da moram da potrazim moguce fakultete na koje cu se upisati otisla u sobu. U sobi sam to I radila ali ne mnogo zainteresovano, vise mi je mozak mislio o plavokosom decku koji mi sada brat. Posle pola sata trazenja nasla sam, Harvard, tu cu se upisati. Ici cu na smer arhitekture posto sam uvek zelela da budem nesto bitno a korisno. Posle sam se odmah presvukla, skinula sminku I legla na spavanje. Spavala sam tako lepo sto je bilo cudno jer coveku uvek treba vremena za privikavanje na novi krevet I posteljinu.

- Ustala sam oko 9 sto je, mislim, bilo dovoljno rano I dovoljno kasno za normalnog studenta. Obavila sam higijenu, obukla se I izasla malo na terasu, Cisto da udahnem svezeg vazduha. Pogledala sam levo-desno I videla jos jednu terasu sa desne strane. Vrata terase su se otvorila I izasao je Niall. Pogledao je prema meni I pogledi su nam se susreli ali samo na kratko posto je on odmah vratio svoj pogled na dvoriste kuce. Ja sam zadrzala pogled na njemu nekih 5 sekundi a onda sam usla u sobu. Divno, sad ce misliti da sam neka uobrazena glupaca. Ali sta to mene briga? Pa nisam dosla zbog njega. Ali opet, pogled mu je bio hladan kao I sav njegov izgled. Zasto li je takav? Da se samo jednom toplo nasmeje izgledao bi prelepo I pouzdano, ali ovako, bas je sumljiv. A sta ja to pricam?! On prelep?! Stvarno sam poludela. Bolje da sidjem na dorucak a posle da odem na fakultet da se upisem I malo razgledam, iako je zatvoren direktor ili zamenik direktora uvek rade. Kada sam sisla u prizemlje kako bi doruckovala za stolom nije bilo nikoga. Kako to?  Moja majka je izletela iz dnevnog boravka.

Mm: Oo, spavalice. Dobro jutro. – pogledala me je nezno

Ja: Nisam spavalica. Zar je 9 ujutru kasno ovde? – izgledala sam pomalo uplaseno I iznenadjeno

Mm: Naravno da ne. Mi I tako doruckujemo oko pola 10. Dosla si taman na vreme, nego je sto postavljen u kuhinji posto nam kasnije dolaze neki gosti pa da ne bi posluga mnogo morala da cisti. Lakse je ocistiti kuhinju, tu I tako nece ulaziti. – pogledala me je znacajno

Ja: Okej. Ja verovatno necu biti tu kada budu dosli ti gosti. Idem da se upisem na fakultet.

Xx: Dobro jutro!

Mm: Nialle, probudio si se. – pogledala je nezno prema njemu.

Niall(N): Pa da, uvek ovako ustajem. – odgovorio je nekim grubim tonom, kao da je iznerviran pitanjem moje majke.

Mm: Idemo da jedemo?

Ja: Da.

Seli smo za sto. Ovaj put je Niall sedeo pored mene sto mi je bilo cudno, kako da nije seo s druge strane stola. Mozda je pomislio da treba da se zblizi sa mnom, bar malo. Nisam mnogo ni jela od mnogo misli koje su mi se vrtele po glavi. Od punog stola ja sam jedva popila solju caja I jedan tost. Kao da sam najveci siromah a ne cerka neke bogatasice. Majka I Niall su jeli, non-stop su trpali u sebe, ako mogu to tako da nazovem, njima je svaki obrok dug po najmanje 45 minuta. Ne znam kako ostaju vitki I u formi. Verovatno obaveze cine svoje, kao sto ce I meni valjda. Okej, mozda bi trebala da jedem malo vise. Istrazivanje Njujorka ce ce ubiti ma koliko se ja trudila da se snadjem. Majka je zapocela razgovor za koji sam mislila da ce biti naj bezlicniji koji sam vodila u zivotu.

Mm: I Quinn koji fakultet ces upisati? – pogledala je prema meni pa prema Niallu.

Ja: Harvard sam mislila.

Niall: Ali….

- Eto ga i 5. deo malo ranije nego sto je trebao. :D

- Izvinite zbog greski u pisanju. <33 

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now