Part 48

297 17 12
                                    

Ispred mene je stajao visoki decko smedje kose I plavih ociju ogrnut belim peskirom oko struka. U cudu sam otvorila usta a on je pocrveneo. Mozda je mislio da sam ja posluga ili slicno pa je otvorio. Ali ne moguce da je on u Jade-inoj sobi, nije ona tako laka. Zar ne?

Ja: Odkud ti ovde? – pitam sa promuklim jutarnjim glasom ostavljajuci usta ponovo otvorena posle ono ‘ e ‘

Xxx: Pa… - zastajkivao je. Ovo je sigurno Jade-ina soba, nema sanse da je njegova. Nadam se da nema.

Ja: Michael! – povisila sam ton I pogledala ga ostrim pogledom, pa nije valjda mislio da se igra I sa mojom drugaricom koja ovde trazi ‘ utociste ‘

Michael: Nisam ja kriv. I ona je htela. – slegnuo je ramenima I blago se nasmejao. I ona? Jao! Pa nisam je ovde dovela da bi ona I Michael spavali nego da prenocimo. Zasto nisam na ovo ranije mislila?

Ja; Zovi je. – rekla sam hladno I stavila ruku na zid pored vrata

Michael: Spava. – odgovorio je tiho

Ja; Reci joj da dodje kod mene cim se probudi. Obavezno!- proderala sam se na to ‘ obavezno ‘ I vratila se u svoju sobu. Kakos am se iznervirala cinjenicom da su Jade I Michael spavali zalupila sam vratima od sobe I probudila Nialla. Cak ni ne znam zasto sam toliko uzrujana sto su spavali, cak to I nije neka posebna stvar za Michaela ali za Jade.. Michael je rekao da je Jade to htela I za sada mu verujem, kada budem razgovarala sa Jade znacu celu istinu I gotovo. Treba da prestanem da mislim na to I prebacim misli na Nialla koji ce traziti objasnjenje za lupanje. Znam da hoce.

Ja; Dobro jutro – prilazim mu I ljubim ga

Niall: Jutro – pospano govori  ali ipak uzvraca poljubac – Sta je to lupilo? – pitao je trljajuci oci

Ja; Ma promaja je pa su se zalupila kad sam usla. – osmehnula sam se I odmahnula rukom. – Hocemo jesti? – upitala sam kako bi skrenuli sa teme I kako bi prestala da lazem. Prelazi mi u naviku.

Niall: Hocemo! – ispalio je a onda skocio iz kreveta – Ali gde? – pitao je kao da je poceo neki rat I sad ne zna gde da se skloni a da prezivi. Hrana mu je zivot.

Ja: Vodim ten a pljeskavicu, ima prodavnica tu blizu. – nasmejala sam se I bacila mu majicu u lice.

- Posle 2 sata -

Jade jos nema. Ko zna sta je sa njom. Da li je dobro? Da li je ziva? Da li je Michael nesto uradio? Ne znam nista a ona se ne javlja. Mozda samo voli da spava dugo. Nadam se da je to.

Zvono. Nadam se da je ona.

Ustajem sa kreveta I bukvalno trcim ka vratima kako bi ih otvorila. Ispred je stajala Jade, srecom.

Ja: Pa dokle ti spavas I sta je ono bilo? – upitala sam ljuto a ona se samo nasmejala. Bas me ozbiljno shvata I hvala joj za to.

Jade: Spavam dugo I to se desilo iz ljubavi. – rekla je tiho, pa I normalno nece se derati o svojim privatnim stvarima

Ja: Prvi put ga vidis! – derem se i uvlacim je u sobu, zatvarajuci vrata

Jade: A jesi li cula za ljubav na prvi pogled? – pita me sarkasticno I sedan a krevet – Pakuj se. – govori mi nesto hladnije I krece ka vratima a ja je zaustavljam

Ja: Da se pakujem? – pitam je iznenadjena. Pa I jesam. Kuda sad idemo. Nadam se da nije neki stos ponovo.

Jade: Michael nas negde vodi. – govori I primetim da joj se oci sijaju dok govori njegovo ime. Mozda ga I voli.

Ja; Gde? – zelim da znam. A gospodin je odjednom bas postao dobar pa nas vodi ko zna gde.

Jade: Nije mi rekao, samo me je obavestio da kazem tebi I Niallu da se spremite, spakujete. – govori uctivo I mislim da zamislja da je u sudu I da je predmet ‘ Objasniti Quinn zasto I gde nas Michael voli ‘.

Ja: U redu. Reci mu da stizemo. – slegnula sam ramenima I krenula ka drugom delu apartmana da nadjem Nialla koji verovatno sedi na krevetu I gleda tv. Nadam se da idemo na neko normalno mesto ali normalno I Michael jednostavno ne idu jedno sa drugim. 

Prisla sam Niallu i drmula ga. Dozivanje ne bi pomoglo, previse se udubio u gledanje neke utakmice. Trebalo mi je vise od 15 minuta da mu objasnim sve ali na kraju je ipak shvatio. Ne razumem ni zasto je toliko zapitkivao zasto i gde idemo kad sam mu odmah na pocetku rekla da ne znam. Izgleda je mislio da je Michael meni rekao gde idemo a da ja ne smem nikome reci ali nije tako. Hahahah, njemu je najdraza Jade, njegova devojka, barem se nadam da ce biti.

- Znam da je deo kratak iako ga pisem posle 4 dana ali stvarno nisam imala vremena. Imala sam 3 pismena ove nedelje i non-stop mi je neka trka tako da je dobro da sam i ovo napisala. 

- Nadam se da vam se svidja i da nije bas toliko kratko. Ipak ima preko 800 reci pa onda... Znam da nije previse ali opet nije ni premalo.  

- Uskoro krece jedan zaplet ili rasplet, mozete ga zvati kako god hocete jer ce se sve rasplitati a u isto vreme zaplitati i duziti pricu za nekoliko delova. 

- Citajte, vote-ajte i komentarisite. Nastavak kad uspem da napisem. Nadam se za vikend. <3

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now