Part 7

524 17 2
                                    

Nonsalantno je usetao Niall u pratnji neka dva cudaka. Ja sam okrenula glavu a Anne mi je pocela pricati.

Anne: Znas ga?

Nisam znala sta da odgovorim. Da li da kazem istinu? Ko zna sta zeli da mi kaze a mozda cu nesto I saznati o njemu. Majka mi je rekla da ga malo pratim I tako to. Pa necu je izneveriti. Pokusacu nesto da saznam,  sigurno ima razlog zbog kog se ljutio sto I ja idem na Harvard.

Ja: Ne – malo mi je glas zadrhtao ali se nadam da Anne to nije primetila.

Anne: Izgledala si kao da ga znas. Tj. Tvoj pogled je tako izgledao.

Ja: Ma odakle da ga znam, izgleda kao narkoman.

Anne: Ima bolnu pricu koja ga je ucinila takvim.

Ja: Kakvu? – sad sam postala mnogo radoznala, kao da se polako vracam u moje stanje od pre 5 godina kada sam bila srecna I zadovoljna tinejdzerka.

Anne: Stvarno zelis da znas?

Ja: Da.

Anne: Okej. Pre oko godinu dana mu je poginuo otac u saobracajnoj nesreci I od onda se drasticno promenio. Do tada je bio normalan student kog je voleo ceo fakultet ali onda, poceo je od svih da se udaljava, od svojih prijatelja, medju kojima sam I ja bila, I posle par nedelja se, moglo bi se tako reci po ponasanju, oporavio. I onda je postao pravi zenskaros, sve zive devojke su zelele da budu s njim a on je to koristio, neke su mu se skroz predala posle cega bi ih ostavio. Onda je posle raskida sa devojkom po imenu Jane postao malo bolji I od tada nije imao devojku, znaci nekih 2 meseca.

Ja: Pa to nije mnogo. – rekla sam tiho, mucajuci, zaprepascena svime sto sam saznala

Anne: Nije ali od tad se ni jednoj devojci nije nasmesio ili bilo sta. Pre je isao kroz fakultet I svakoj devojci se nasmesio, namignuo, ali sad, nista. Od pre mesec dana poceo je da se druzi sa Maxom I Samom. Moze se reci das u ga upropastili, njih svi smatraju narkomanima, a sada I njega. Postao je drugaciji I sa starom ekipom se kao sto vidis ne pozdravlja. – pokazala je glavom ispred nas gde su sedela 4 momka I 3 cure. - Mi smo bili ekipa I svugde isli zajedno. Cak nas je I njegova maceha pitala da li se druzimo sa njim a mi smo nesigurno slagali. Sve je nestalo.

Ja: Aa, ko bi rekao da je on nekad bio ‘ dobar ‘ decko. Gledaj sada.

Anne: Ajde, okrenimo se vedrijoj temi. Posle predavanja cu te upoznati sa ekipom, svidece ti se.

Ja: Okej.

U tom su svi pogledi bili zaustavljeni na vratima na kojim je usla neka zena. Profesorka tehnickog. Bila je sredovecna zena sa kratkom plavom kosom. Imala je neku vrstu kompleta u vidu suknje I sakoa u teget plavoj boji. Izgledala je pitomo I ostro u isto vreme. Mislim da ce biti dobra profesorka.

Xx: Dobar dan.

Anne: To je nastavnica Marley. Postovana je na nasem fakultetu skoro koliko I direktorka.

Ja: I izgleda tako.

Profeskorka Marley(PM): Bez price!

- Glasovi su utihnuli I nastala je tisina. Profesorka je nastavila.

PM: Ovog semestra cemo se baviti crtezima I konstrukcijom kuce, zgrade, skladista. Bicete podeljeni u grupe. Nasumicno sam odabrala one koji ce izvlaciti papire I oni koji ce cekati kada ce biti izvuceni. Uglavnom sve znate, radili smo to I pre. – izvadila je neku vrstu cinije I stavila je na staru, ofucanu katedru. – Oni koji izvlace papirice su:……..

- Rekla je 14 meni nepoznatih imena I jedno poznato. Niall. Ah, ima sanse da budemo u istoj grupi ali ne verujem, daj Boze da ne. Profesorka je zvala redom studente da izvlace I ja sam zeljno iskekivala da neko procita moje ime. Onda je profesorka prozvala Nialla a ja sam okrenula glavu I zamislila se. Onda me je Anne drmnula…

- Eto ga i 7. deo. Nadam se da vam se svidja i sori sto nastavka nema od juce. <33

New life(+ Druga sezona)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant