Part 66(Part 4)

214 13 15
                                    

Anne: Ja mislim da ovo nije sigurno. – tiho mi je sapnula dok smo sedele na kaucu I gledale neki film a Niall I Harry su nesto pisali, crtali za stolom.

Ja: Mozda I nije. – slezem ramenima I vracam svoju pozornost na tv I film u kom mi ama bas nista nije jasno iako je film stigao do sredine.

Anne: Pa zasto onda da se uvlacimo u nevolju? – Anne nastavlja da pripitkuje a ja stvarno ne znam sta bih mogla da joj odgovorim jer su njena pitanja sasvim na mestu. Nije sigurno, jedini razlog zbog kog sve ovo radimo je taj da bi nas konacno ostavili na miru. Ali, mozda je to prerizicno I neizvesno za nas..

Ja: Da bismo ih se jednom za svagda resili. – ovaj put joj odgovaram sa ocima usmerenim na njeno lice. Pokusavam da joj analiziram facu, raspolozenje ili barem otkrijem da li se ona stvarno toliko plasi ili je to samo neka losa kamuflaza.

Anne: A sta ako se to ne desi I mi izvucemo deblji kraj? – njen glas me trze iz analiziranja.

‘ Koje nije ni postojalo. ‘ a ne I nije, cuti molim te.

‘ Hajmo reci da jeste, jesi li nesto analizirala? ‘ znas da jesam

‘ Sta? ‘ zasto si dosada

‘ Hahaha ‘ nije nista smesno! Konju jedan!!!

Ja: Ma necemo, nece to biti nista opasno. – pokusavam da je uverim da ce sve biti lako I najverovatnije I neuspesno ali mislim da ona nije tako lakoverna kako se cini.

Anne: Mislis? – sa nekom nadom u ocima me pita ja samo klimam glavom. Mozda sam I uspela da je ubedim u to, nadam se da jesam.. Ali nece ni to potrajati, uskoro ce nam Niall I Harry reci plan.

Ja: Jesi li spremna? – pitam je dok ustajem, jer vidim da mi Niall mase da dodjemo do njih

Anne: Za sta? – skrece pogled na mene a ja joj ocima pokazujem ka stolu I nasim momcima – Aha! – ustaje I ona I zajedno krecemo ka Niall-u I Harry-u sa nadom da imaju neku pametnu strategiju.

Ja: Jeste li smislili sve? – govorim dok im prilazimo I dok sedam Niall-u u krilo a njih dvoje sinhronizovano klimaju glavom.

Niall: Sve do poslednje tacke. – smeje se I stavlja tacku na papir ispred njega I mene

Harry: Nije nista komplikovano. – smeje se I pokazuje Anne da i ona njemu sedne u krilo kao ja Niall-u.

Ja: Objasnite nam. – zauzimam neku cudnu  pozu iako je to mozda I ne moguce jer nema bas previse poza u sedenju u krilu.

Niall: Pa Anne ce otici kod njih kao nas neprijatelj I reci ce kako zeli da im pomogne ako imaju neku ideju za osvetom ili ponovnim rastavljanjem Quinn I mene. Ako nas sreca posluzi saznace njihove planove pa ce mo biti korak napred ispred njih. Imace I spremljenu pricu da oni ne posumnjaju, sve ce biti dobro sredjeno do savrsenosti. Anne ce saznati gde oni trebaju da se nadju, odnosno Jade, Michael I Anne I onda ce mo Quinn I ja krenuti ka tom mestu I spijunirati ih a kasnije I pratiti da vidimo gde ce otici, gde im je skloniste a posle ce mo ih opkoliti sa sve policijom I poslati ih u zatvor a u slucaju da se izvuku, preduzecemo neke teze mere. – Niall nam sve sto detaljnije prica a meni vilica pada na pod. Kako su oni sve to smislili? Znaju li oni u kolikoj ce opasnosti biti Anne, svi mi kada to budemo radili… O ne, izgleda da nemaju pojma.. Zasto nas prvo nisu pitali za izmene, da malo nama prilagodimo, a ne, ipak su oni momci pa sve mogu sami.

Anne: Jao meni.. – hukce I ustaje sa Harry-evih nogu hvatajuci se za glavu I hodajuci unaokolo kao pomahnitala koza.

Harry: Anne? – ustaje I pokusava da je smiri ali mu bas I ne ide, previse je zivcana a mislim I uplasena.

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now