Part 68(Part 6)

172 10 9
                                    

Jutro, budim se. Zapravo, nisam ni sigurna da je jutro. Gledam ka prozoru ali su zamraceni tako da po tome ne mogu da procenim koliko ima sati a telefon mi je…. Hm.. Ostao u majici koja je negde bacena, ako se dobro secam. Nekako mi je sve u nekoj magli iako nisam bila ni pijana ni nadrogirana. Mozda samo ovo jutarnje raspolozenje deluje na mene. Mozak nikome ne funkcionise kad se probudi.

‘ Tebi nikada ne funkcionise ‘ ma je li? Zato si ti tu.

Okrecem se I vidim Niall-a kako spava na stomaku sa glavom zagnjurenom u jastuk. Polako se dizem I odlazim u toalet nakon cega se oblacim u neku odecu koja bi mnogima posluzila kao pidzama ali meni je sada dnevna odeca. Da, uzela sam kratki sorc I treger majicu iako nemam pojma kakvo je vreme napolju a sudeci da sam juce bila mnogo, mnogo toplije obucena, ne verujem da cu u ovome I ostati ceo dan. Umivam se I blago sminkam ili bolje reci… koristim svakodnevne preparate, nesto kao rutina. Kada se napokon sredjujem I tiho, poput duha izlazim iz toaleta, odlucujem da pogledam koliko ima sati I to da li sam toliko skrenula sa uma, da sam se previse rano probudila. Jer da je kasno Niall ne bi spavao zar ne? Saginjem se I u ruke uzimam budilnik razjapljujuci usta u jedno ogromno ‘ O ‘. Pola 5 je?! Kako sam uspela ovako rano da se probudim?! Pa nismo legli toliko rano.. O da, ja se I ne secam kad smo legli. Stvarno sam kao nadrogirana.

‘ Dobro jutro, Kolumbo. ‘ nisi zanimljiv, ni najmanje.

Sta ja sad da radim?! Pola 5 je! Pa niko se nece probuditi najmanje do 10, ili eto,  mozda se Anne cudom digne oko 9 mada I to je 1/100 pa.. ne bih se bas u to kladila. Posto Niall spava a ja ne zelim da ispadnem neka kucka, necu ovde da palim tv nego cu lepo da sidjem u prizemlje I da pijem kolu I jedem kokice, ako ih uopste I ima ovde I ako uopste I ima neki film uz koji cu da jedem I pijem. Sad bi mi najbolje bilo da nema struje, pa onda bih… Onda bi ih sve probudila pa kud puklo da puklo. Ali ipak ima I kokica I kole I struje.. a I filma. Nasla sam neka komedija, ili bi bar trebala da bude. Uglavnom nije toliko los I moze se gledati ali naravno, nesto me uvek prekine a ovoga puta je to Niall koji silazi niz stepenice vristeci moje ime. Pa zar mu toliko trebam.

Niall: Gde si otisla?! – silazi dole u boksericama I dere se da mislim da je probudio I Anne I Harry-a koji uopste nemaju lak san.

Ja; Pa ovde. – smireno odgovaram I pokusavam da svu paznju preusmerim na film ali pored njega ovakvog je to skoro pa ne moguce.

Niall: Pa sto si se probudila ovako rano? – iznenadjeno pita dok lenjo silazi niz stepenice I svaljuje se na kauc pored mene

Ja; Ne znam, samo jesam.. – slezem ramenima I u usta trpam jos kokica koje mi uskoro bivaju ukradene iz ruku, od strane Niall-a, logicno.

Niall: A sto mene nisi budila? – iznenadjeno I na neki nacin zgrozeno me pita a ja sam na tren zanemela, jednom hoce da ga probudim drugi put nece.. Nema pojma sta zeli

Ja: Pa sta ces ovako rano? – slazem neku slozenu facu I skrecem moj umorni smedji pogled na njega a njegovo lice se od srece prebacilo u iznenadjeno ali na los nacin.

Niall: Pa da jedem kokice! – breca se I imam osecaj I da je skocio malo uvis sa kauca ali I pored njegove ozbiljnosti ja pocinjem da se smejem kao neka kretenka jer on uvek misli samo na hranu. On bez hrane je kao bez ociju, mozda I gore.

Ja; A vazi, sledeci put te budim. – nekim cinicnim glasom mu govorim a on poslusno klima glavom. Sta god mu to znacilo.

Niall: Ajmo sad gore jos malo da odspavamo. – govori mi posle nekih 15-ak minuta I zavrsetka filma

Ja: Sad? – okrecem glavu prema njemu sa razrogacenim ocima

Niall: Pa da. – klima glavom I govori mi a ja slezem ramenima I ustajem. Mozda sada uspem da zaspim a mozda I ne.

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now