Part 46

322 13 9
                                    

Ja: Vidi.. – krenula sam ali nisam mogla da nastavim, kako da kazem a da me ne shvati kako treba. Volim ga ali ne kao pre, povredio me je. Ako ostanemo zajedno ja cu to zaboraviti I oprostiti mu ali sada… ne. Ne mogu odmah da predjem preko toga I znam da mi nije sve rekao.  Ali ne mogu ni da ga zaboravim, ne mogu da budem ljuta iako bi mozda to bilo najpametnije I najbolje za mene. Ali ja nisam poznata po dobrim odlukama, po odlukama koje mi zivot cine boljim. Odluke koje sam do sada pravila su uvek bile lose I uvek sam zavrsavala tuzna, povredjena, izigrana, skrenuta sa puta. U zavisnosti o kojoj odluci je rec.

Niall: Razumem. – spustio je glavu – Ne volis me i… razumem. -  vratio je onaj papir na frizider I krenuo ka spavacoj sobi. Potrcala sam za njim I okrenula ga a onda I strasno poljubila. U pocetku je bio pomalo zbunjen mojim gestom ali je odmah prihvatio poljubac I ‘ produbio ‘ ga tako da su nam I jezici ucestvovali u tom poljupcu. Cudesno ali opet I ‘ zabranjeno ‘ kao da nam je ljubav osudjena na nesrecu ali me u ovom trenutku nije briga. Zadnjih par godina nisam ni zivela, sada cu ziveti kako zelim pa kud god me to odvelo. Jednom se zivi.

Ja: Volim te. – tiho sam mu progovorila u usta kada smo se malo odvojili. Videla sam I osetila da se osmehnuo a zatim nastavio poljubac. Ovaj put nije navaljivao. Drago mi je zbog toga, znaci da me postuje I da ne bi tek tako presao preko mojih zahteva I stavova. Mozda je on pravi, mozda cemo I ostariti zajedno ali sada nema smisla da se time opterecujem jer ne zelim da nesto poremetim time ili da se razocaram ako nesto ne bude bilo kako zelim ili mastam. Ne vredi planirati unapred. Uvek se nesto promeni I nikada ne uspemo da ostvarimo nesto kao sto smo planirali I onda… samo ne treba planirati.

Poljubac nije prestajao dok smo mi lagano hodali ka dnevnom boravku I kaucu u sredini dnevnog boravka. Lagano smo seli I pustili neki film konacno prekidajuci nas savrseni poljubac. Legla sam mu na grudi I mogla osecati otkucaje njegovog srca, nekako su,  ubrzani.. Film zaista ume da uspava coveka a ja se nisam opirala pa sam samo zatvorila oci I prepustila se mastovitom svetu koji me je docekao sa obe rasirene ruke.

- * Posle par sati *-

~Niallova perspektiva~

Spava kao beba, ne mogu je buditi. Lepo mi je ovako je gledati, nekako me cini ispunjenim. Ali, valjda je to ljubav. Valjda to cini ljude boljim I ludjim na neki nacin. Ali jedino sto me sada brine je to sto Jade treba doci a ja joj nista nisam rekao. Opet ce se naljutiti I reci kako je nepostujem, sve ce nestati cim se oglasi zvono. Iako je neophodno da Jade dodje nekako to ne zelim iako tako stavljam u opasnost I sebe I Quinn.  Zivot je nekada los ali sam sam ga izgradio I tu se vise nista ne moze.

Nervozno gledam u plavokosu devojku pored sebe I vidim da se pomera. Izgleda se budi. Pa moram joj reci pa kud puklo da puklo. Ona podize svoj pospani pogled prema meni I smesi se a onda I ustaje.

Ja: Gde ces? – iako ovo nije neophodno pitati ja ipak pitam, moram sve da znam. U ovom trenutku su sve sitnice bitne.

Quinn: Do toaleta. – nije se ni okrenula nego je u prolazu rekla to kao das am ljubomoran momak koji zeli znati I kad njegova devojka ide u toalet. Pa I zelim. Auu.. Pretvaram se u ljubomornog momka. A ne. Ne pretvaram se. To je samo sticaj okolnosti, moram se tako ponasati. Za njeno I moje dobro. 

Kucanje na vratima.  To nikako ne valja. Nikako. Nikako. Gotovo je. Nisam joj rekao a Jade je vec stigla. Ko zna sta ce ispasti. Da li se one I slazu uopste? Rekao sam joj da mi je devojka I posle das mo raskinuli ali to ne znaci da je Quinn u dobrim odnosima sa Jade.

Ja: Ideeem! – proderao sam se iz dnevnog I krenuo ka vratima zavagujuci cas na levu cas na desnu stranu. Kao da sam popio 10 flasa viskija a ne krenuo da otvorim vrata mojoj poznanici. Prisao sam vratima I uhvatio hladnu kvaku a onda naglo povukao. Ispred mene je stajala smedjokosa devojka sa sirokim osmehom. Kad je mene videla, osmeh joj je malo splahnuo. Pretvara se da je srecna, znam ali posto vidi mene ocigledno nema razlog da glumi.

Jade: Niall! – dere se I  ulazi unutra bez nekog prevelikog pozdrava. Verovatno je I to ‘ Niall! ‘ bilo deo glume da ispadne das mo mi u najboljim mogucim odnosima a zapravo.. Ne znam ni u kakvim smo. Nikada nismo razgovarali ni o cemu osim o bandi I njihovom progonjenju nas.

Ja; Jadee! – uzvracam uzvik I zatvaram vrata shvatajuci das am pravi kreten sto uopste radim ovo I sto cu mozda opet slagati Quinn a to je nesto sto najmanje zelim.

~Quinnina perspektiva~

Iz dnevnog boravka dopiru neki glasovi I nisam sigurna ko je to sve dok ne dodjem u dnevni I sretnem se sa tom misterioznom osobom. Jade. Pa sta ce ona ovde? Ima neki razlog ili je to opet samo ono skrivanje? Opet su mi misli prebukirane I mislim da cu puci jer mi nista nije jasno. Jade I Niall su u odlicnim odnosima a plakala je kada su raskinuli. Verovatno su to u medjuvremenu resili.

Ja; Jadee… Odkud ti? – prilazim joj a ona me grli na sta ja uzvracam zagrljaj. Nije da nisam srecna zbog toga sto je ovde ali isto tako imam osecaj da se tu krije nesto vise sto ja ne mogu protumaciti ili sto mi oni ne zele reci.

Jade: A eto… dosla sam. Trebamo se skloniti iz ove kuce na par dana. – rekla je cim smo se odvojile iz zagrljaja. Skloniti? Zasto? Opet neka opasnost? Nisam spremna na ovo. Ne opet.

Ja: Gde? – upitala sam smireno, koliko god sam mogla biti.

Jade: To bi ti meni trebala reci. Jas am ovde prvi put, kao I Niall pretpostavljam. – skrece pogled na Nialla a on samo klima glavom. Pa gde cu Ih ja odvesti? Osim ako…

Ja: Okej. Znam jedno mesto Ili ti prijatelja kod kog cemo moci da budemo par dana. – setila sam se Michaela I nadam se d ace nas primiti u svoj hotel na par dana mada ni to nije sigurno ali pokusacu.

Jade: Kod koga? – pita iznenadjeno ili ipak radoznalo a ja joj samo namigujem iako ni sama ne znam zasto.

Ja: Idemo! – krenula sam ka hodniku I uzela jaknu a Niall I Jade su dotrcali do mene.

Niall: Gde to? – dolazi do mene I on uzima jaknu. Vec nema dileme da idemo a Jade se samo obuva, ona jaknu nije ni skidala.

Ja: U Crystal. – odgovaram I otvaram vrata pokazujuci rukom Niallu I Jade da izadju. Pa sad… Nadam se da me nece odbiti. Mozda je nesto ozbiljno cim je Jade dolazila I ja ne znam ni jedno drugo mesto gde bi mogli da odemo pa se uzdam u Michaela I u to da nece pokusati da spava sa Jade jer znam da je on sklon tome. Da se lako zaljubljuje Ili cak I spava sa devojkama cim ih upozna ali mislim da Jade nije takva devojka I da nema brige.

- Sada sam napisala nastavak za 3 dana i to je olaksavajuca okolnost zar ne? Prosli put sam obecala nastavak za 2 dana i na kraju napisala za 10 ali eto.. Sada sam se potrudila i da dodam da se sada pojvaljuje jedan novi lik. Mislim da se moze zakljuciti ko je novi lik ali eto... ne otkrivam ovako javno hahahahhaha omB. <3 

U sledecim nastavcima ce biti nesto otkriveno i pocece novi deo ili rasplet koji ce pratiti do kraja price. A prica nece trajati jos dugo. Ako budem pisala nastavke bar svaki 3 dan prica ce se zavrsiti do kraja juna. Znaci jos oko 20-ak nastavaka i to je to. Previse je ali eto.... I nastavci su kratki pa onda... 

- Nastavak kad napisem.. Pre sam obecavala i na kraju nisam ispunjavala sad je bolje ovako <3

- I znam da vas ne zanimaju ovakva pisma ali eto... Ly

New life(+ Druga sezona)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu