Part 60

242 18 10
                                    

Sedimo vec dva sata u nekom kaficu I pricamo a od Nialla I Harrya ni traga. Harry je rekao Anne da ce je pozvati kad se zavrsi razgovor ali to se ne desava. Mozda su se potukli pa su u nesvesti. I ma koliko ja navodila sve da idemo u hotel, niko ne zeli sa izgovorom ‘ Bice oni dobro. ‘. Lako je to reci. Da bar znam o cemu ce pricati ili slicno, mozda I ne bih brinula, ali dodjavola, ne znam. Dobro, svima cu im verovati I prepustiti se slucaju ili ipak kagi koju moljekam skoro sat vremena. Svi izgledaju poprilicno smireno samo sam ja u dubini misli I razmisljam o svemu I svacemu a najvise o Niallu. Mislim da to niko nije primetio jer su svi zauzeti medjusobnim cavrljanjem ali I bolje, onda bi poceli da me zapitkuju, ja bi objasnjavala I na kraju niko nista ne bi shvatiuo. Mozda Anne I zna sta se tamo desava, mozda svi znaju ali ne zele da mi kazu. Ne! Necu da mislim o tome. Da nesto znaju rekli bi mi. Od nervoze koja polako preovladava u meni pocinjem da prstom vrtim po povrsini solje misleci d ace me tako nervoza pre proci ali ipak ne, to se ne desava. U jednom trenutku se oglasava neciji mobilni, poruka ocigledno. Mozda je Anne-in. Ali, niko se ne hvata za mobilni pa shvatam da je u stvari moj. Polako zavlacim ruku u dzep I vadim ga trudeci se da niko ne vidi od koga je poruka I sta pise. ‘ Anonymus ‘ znaci da je verovatno Jade ili Michael. Ne znaju das am ih otkrila a nece uskoro ni saznati. To cu morati d aim kazem u lice I d aim vidim face posle saopstenja. Ulazim u poruku I ostajem iznenadjena.

Ko se to brine za svog plavusava? Prijatelji I nisu neka uteha, a?

Okrecem se okolo ne bi li videla nekoga ko bulji u ovaj sto ili direktno u mene ali ne vidim nikoga. Zapravo, ne treba mi neko vec Jeda ili Michael, ali njih ne vidim nigde. Verovatno se vesto kriju kao I do sad. Das am mogla da ih otkrijem uradila bih to odavno, ali nisam jer su vesti u prikrivanju.

‘ Ni upola vesti kao izigravanju pametnice bez mozga. ‘

Sta bi to trebalo da znaci?

‘ Da si glupaca bez mozga. ‘

Hvala, proizvodu maste.

Britany: Sta ti mislis Quinn? – Brit me izvlaci iz transa I ja se odjednom cimam. Kao da me je prosla jeza ili udarila struja.

Ja: U vezi sa cim? – pokusavam da zvucim normalno ali mi ne uspeva jer su izgleda svi shvatili da ja odavno nisam ovde u mislima, nego ko zna gde.

Britany: O tome sta Niall I Harry sad rade? – za divno cudo, Britany I drustvo su razgovarali o Niall-u I Harry-u, s obzirom da ih nisu pominjali iako su znali u kakvim su odnosima.

Ja: Ne znam. Mozda pricaju o proslosti I mire se. –sa nadom im pricam ali svima to deluje nelogicno. Pa I sami su rekli da nikada nisu saznali zivor svadje I Niall-ovo odlazenje.  Sada su mozda izgladili odnose I ponovo postal prijatelji. Ima smisla, za mene.

‘ Za tebe, sto znaci da za ostale nema. Logicno. ‘

Ma sta bi ja bez glupog glasa u mojoj glavi koji me spopada odkako sam pronasla pismo pre par meseci. Ono kao da je bila pandorina kutija a ne kutija koju mi je ostavila mama za ne daj boze.

Anne: Moguce. A da ipak mi krenemo u hotel? – Anne predlaze sad vec vidno zabrinuta. I njoj je doslo iz du*eta u glavu. I ako su razgovarali, ovo je previse vremena.. Ne smisljaju kampanju za izbore. Niko ne smenjuje Obamu.

Ja: Da! – skacem I kako su se I ostali slozili sa tim da krenemo pocela sam da ih dizem I teram da uzmemo taksi a da ne idemo metroom. Hocu sto pre da stignem kad su se vec slozili da krenemo. Mogu se opet predomisliti a to ne zelim.

Bella: A sta ako ih sad prekinemo u pricanju nekih dozivljaja I obnavljanju prijateljstva? – Bella nas pita na ulazu u hotel a Zayn izgleda kao da je vec smislio ceo odgovor na to pitanje.

Zayn: Oni se tamo ili svadjaju ili gledaju neku utakmicu. Trece nema. – objasnjava dok mlatara rukama I svi pocinju da se smeju. Samo se nadam da je u ovom slucaju ovo drugo. U jednom trenutku mi zvoni mobilni I nisam sigurna trebam li da se obradujem ili oneraspolozim ali ipak preovladava prva misao kada vidim Niallovo ime na ekranu. Zanima me sta ce mi reci.

#Ja: Halo? – kao I uvek, javljam se svojim glupavim glasom sa jos glupljom reci

‘ Sto se I ocekuje od glupe osobe. ‘

Ma hvala

#Niall: Gde si? – osetim nervozu I uzurbanost u njegovom glasu I vec pocinjem da brinem

#Ja: Evo me pred hotelom sa celom ekipom. Zasto? – u pozadini cujem da nekome ponavlja moje reci a posle I drugi glas koji jasno kaze ‘ Sranje! ‘. Ocigledno je Harry sa njim.

#Niall: Moras Anne zadrzavati jos najmanje 15 minuta inace ce sve biti upropasteno. – brzo mi objasnjava da ni sama ne znam da li sam ga dobro cula ali verovacu instinktu I mojim usima.

#Ja: Ali…

#Niall: Molim te..

#Ja: Okej, smislicu vec nesto. – ne znam kako da je odvucem, uopste nemam ideje kako da izvedem to.. Da celo drustvo odvedem sto dalje od hotela ili barem Anne, ipak je ona onaj kljucni igrac… Hm.. Sta bi to moglo da je odvuce.. Aha! Kljucan razgovor izmedju najboljih drugarica o prvom putu, sigurno me nece odbiti.

Perrie: Nesto vazno? – nisam se valjda vratila sa toliko ozbiljnim izrazom lica da je odmah to pomislila. Ne zelim da pomisle da je neko stradao ili slicno.

Ja: Ma kakvi.. zvala je kucna pomocnica iz Njujorka. – objasnjavam I svi deluju kao da je to neko preveliko olaksanje. Ali, svejedno mi sada njihove muke izgledaju vece jer znam da je Niall dobro I da nemam oko cega da brinem. Ups, imam. Zasto je bitno da odvedem Anne? Zasto bas ja? Nista mi nije jasno u vezi toga ali da ipak poslusam Nialla. – Anne? – dozivam je dok gledam kako se sprema da otvori vrata hotela

Anne: Da? – okrece se I prilazi mi a ja se osecam skamenjeno. Ma mogu ja to.

Ja: Hoces li da odemo u kratku setnju? Htela bih da te nesto pitam. – sa poslednjim atomima snage je zavitlavam a ona samo slegnu ramenima I krenu za mnom u obliznji park. Pa dobro, mozda ovaj razgovor I nece biti toliko los, takvi saveti mi I tako I tako trebaju.

- Evo ga jos jedan nastavak. Znam da sam rekla da ce biti u nedelju ali nisam stigla. U subotu sam imala nesto malo napisano u svesci ali nisam stigla da prepisem to na komp i zavrsim, isla sam sa drugaricom negde i ostale smo do 11 a onda sam malo gledala fudbal. I nedeljno vece sam provela uz fudbal. Planirala sam da zavrsim nastavak do 10 jer sam mislila da tad pocinje finale ali sam se prevarila i to me je poremetilo a i verujem da je i vecina vas gledala fudbal. 

- Ima jos 2-3 nastavka do kraja, mislim. Ako sve ispadne kako hocu, bice tako i onda krece druga sezona. Ali kao sto rekoh, nisam sigurna da cu zavrsiti za 2-3 nastavka jer sve to zavisi od moje inspiracije da opisivanjem i naravno, duzini nastavaka. Posle sledeceg nastavka cete biti detaljnije informisani oko ove teme. 

- Tokom poslednja 2 nastavka je citanost izuzetno opala. Nadam se da ce te se popraviti za ovaj nastavak iako znam da nisu nista posebno ali valjda sam vas malo zaintrigirala oko ovoga sto Niall i Harry spremaju. Uglavnom, nastavak cu se potruditi da napisem sto pre i sto duzi pa da zavrsim ovu sezonu i krenem u novu koja nece biti toliko duga. 

- Citajte, vote-ajte, komentarise.. Bez toga nema nastavka <3

Love ya

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now