Part 15

473 11 4
                                    

Sad sledi ono glavno, trebam da pitam Nialla za devojku. Sta ako se naljuti I skroz me otkaci. Sta cu onda? Ali bicu smirena I necu mu dozvoliti da me izbaci iz koloseka.

Ja: Niall?

Niall: Um? – pogledao je cudno prema meni

Ja: Moze jedno pitanje?

Niall: Naravno.

Ja: Imas li devojku? – pogled mi nije silazio sa Niallovih ociju

Niall: Ovaj.. – mucao je – ne.

Ja: Okej.

Niall: A ti decka?

Ja: Ne.

Niall: A evo nase porudzbine.

Ja: Hehe.

Xx: Izvolite.

Niall I ja: Hvala.

Jela sam onu tortu ali mislim da cu povratiti od nje. Ne zato sto je ruzna nego zbog odgovora. Mozda je raskinuo onog dana. ‘ Zasto bi raskinuo? ‘ , mozda zbog mene. Ostro sam rekla glasu. ‘ Zbog tebe? Pa kakva god da mu je devojka sigurno je bolja od tebe. ‘. Ucutala sam. Pa jeste. Zasto bi on bio sa mnom? Sigurno ima 1000 devojaka koje bi bile sa njim bez ikakve obaveze. Ali bitna je ljubav. ‘ On tebe ne voli. ‘ glas mi opet zadaje udarac I moram priznati da me je zabolelo. Toliko da sam pocela da jecam.

Ja: Au!

Niall: Sta je bilo? – pogledao je prema meni na neki nacin uplaseno

Ja: Nista, moram do toaleta. – ustala sam I krenula ali su mi se noge nekako uplele jedna u drugu I krenula sam ka podu. Vec sam imala sliku u glavi kako moj nos ljubi plocice.

Niall: Pazi malo.

Ja:  Auh. – Niall me je uhvatio. Nos mi je bio na milimetar od zemlje. Jao, samo se blamiram pred njim za dzabe. Zasto li je sve ovako? Sta to zivot ima protiv mene? Ali to sad nije ni bitno. Prekinucu prisne veze sa Niallom, iako on kaze da nema devojku ja znam da ima.

Ja: Idem ja svojim putem. – ponovo sam krenula ka toaletu.

Niall: Kad se vratis idemo.

Ja: Okej – malo sam se proderala tako das am privukla paznju svih osoba u poslasticarnici

Otisla sam u toalet I obavila sve sto je bilo potrebno. Kada sam se vratila na mom mestu je sedeo neki mladic, mojih godina. Ali kada me je Niall video taj mladic je pobegao, bez pozdrava. To mi je bilo malo cudno, ali nema veze. U poslednje vreme mnogo opterecujem mozak. ‘ Koji ni ne postoji ‘ glas je ponovo poceo da mi zadaje udarce ne zadovoljan ishodom od malopre. Kada bi mogla, prvom prilikom bi ga izbacila iz glave. ‘ Mislimo isto ‘, prvi put danas da me glas nije uvredio ili mi ‘ lupio samar ‘ svojim ostrim izjavama koje me uvek izbace iz koloseka.

Niall: Ajmo. – blago me je povukao

Ja: Ko je ono? – trckarala sam za njim kao neko kuce posto me je sada vukao I pri tom skoro trcao

Niall: Nije bitno. – rekao je nezainteresovano za moje pitanje

Ja: Kako nije bitno? – rekla sam vec iznervirana cinjenicom da nece da mi odgovori

Niall: Tako lepo. – sada je I on imao ljutu boju glasa 

Ja: Aa..

Niall: Ne pitaj me nista! – rekao je poprilicno ljuto I frustrirano. Pa sta on misli? ‘ Da si mu igracka ‘ , u glavi sam stvorila sliku kako nekim stapom ubijam glas I odmah sam se osetila lepse. ‘ To je samo mastanje ‘ glas me je vratio u stvarnost, ne zadugo, odbrusila sam I prestala da slusam gundjanja glasa.

Konacno, posle skoro dva sata u gradu stigli smo kuci. I odmah seli da jedemo. Rucak je bio izvrstan. Posle onolikog setanja po Njujorku covek stvarno ogladni. Niall je svo vreme gledao u svoj tanjir I viljuskom ‘ terao ‘ komadice povrca po tanjiru. Izgledao je zamisljeno, kao da nije bio sa mnom nego kilometrima daleko. Nekad me stvarno iznenadi njegov stav a nekad odusevi. Ima toliko lica da ne mogu raspoznati da li je nezan ili ipak hladan. Previse je misteriozan I sad mi nista ne govori, a to me uzasno nervira. Moram da budem u toku. Sta on misli?! Da ce me izvuci iz poslasticarnice i ignorisati me a posle se praviti kao da nista nije bilo. Na vratima se pojavila kuvarica.

Xx: Izvinite, jeste li zavrsili sa jelom? – svo vreme je gledala u pod

Ja: Da, mozete odneti tanjire.

Niall: Da.

Ja: Hocemo li I sad da radimo projekat? – pogledala sam prema njemu sa nadom d ace mi potvrdno odgovoriti

Niall: Ne. – odgovorio je hladno I ustao od stola.

Ja: Gde ces? – I ja sam ustala I krenula za njim

Niall: Treba da se sastanem sa nekim – rekao je to I izgubio se. Pokusala sam da ga stignem ali uzalud, bio je mnogo brzi od mene.

Ja: Staniii! – vikala sam ali me nije cuo ili me je ignorisao, u svakom slucaju je ishod isti.

Sta mu je odjednom? ‘ Probudio se iz sna I shvatio je pored kakve rugobe je sedeo ‘ , opet ovaj glas! Uvek dodaje so na ranu. Zacepi! Glasno sam rekla glasu na sta je on samo prevrnuo ocima I nastavio da radi ono sto je I pre 5 minuta, sta god to bilo. Bolje da odem u svoju sobu I da se opustim uz neki film. I tako nema nikog u kuci sem mene I jedne kuvarice a ona sada sprema kuhinju tako da ni ona nije pogodna za razgovor. Kada se meni prica sa nekim nema nikoga ko bi mogao da mi pravi drustvo ali kad zelim da budem sama onda su svi raspolozeni za pricu. Krenula sam na sprat kao usporeni snimak. Podizanje noge mi je pricinjavalo bol I neku vrstu umora. Kao da sam kopala 3 dana a ne setala 2 sata.Vukla sam se po crvenom tepihu na spratu I cula neko sustanje u mojoj sobi.

- Nije nesto ali sam sada pisala nastavak pa mozda zato nije bas najbolje. Preskocite gramaticke greske <33 

New life(+ Druga sezona)Where stories live. Discover now