SEÇMELİ DERS

925 66 171
                                    

Sesin geldiği yöne döndüm. Elçin bana bakıyordu. Hızla arkasını dönüp gitti. Peşinden gideceğim sırada Sarp kolumu tuttu..

' Nereye. '

' Elçin le konuşmam lazım '

' Ama şu an önemli bir şey konuşuyorduk. '

'  konuşmaya sonra devam edelim sarp'

' Okul çıkışı olur mu. Sahildeki kafeye gideriz. Ya da sen nereye istersen '

Aklımda Elçin in gözleri vardı. Bana bakışı hayal kırıklığı. Yanlış bir şey yapmıştım. Ama sarp a söylediğim şeyi şimdi nasıl çevirecektim.

Gözlerine bakmamak için kafamı başka yöne çevirdim. Tam sözcükler dudaklarımdan firar edeceği sırada gördüğüm manzara ile donup kaldım.
Pars Hande ile sarmaş dolaş okula gelmişti. Hande kafasını iyice Pars ın göğsüne yaslamış ağaca sarılan maymun gibi sarılmıştı.

Sarp koluma dokundu.

' Ne oldu Rüya. Neden cevap vermiyorsun '

Ona bakmadım.

' Olur. Okul çıkışında gideriz. '

Sarp elimi tuttu. Uzanıp yanağımdan öptü. Aniden ona doğru döndüm.

' Beni çok mutlu ettin Rüya. Elçin in yanına gidecek misin '

' E-evet'

Sarp ın yanından ayrılıp diğer tarafa döndüğümde tekrar Elçin i gördüm. Bizi izliyordu. Az önce Sarp ın beni öptüğünü görmüş olmalıydı. Ona doğru yürüdüm. Yaklaştıkça gözlerinin dolu olduğu belli oluyordu.





.......









' Konuşabilir miyiz '

' Ne konuşacağız Rüya. Arkamdan neler çevirdiğini mi. '

' Elçin lütfen dinle beni. '

' Ne diyeceksin Rüya. Ne söyleyebilirsin ki. Eğer benim sevdiğimi bile bile Pars ı kıskandırmak için Sarp ı kullanıyorsan bu kötü. Seni dostum bilirdim. Ama yok öyle değilse gerçekten Sarp tan hoşlanıyorsan ve bunu bana söylemeyip arkamdan iş çevirdiysen bu çok daha kötü. Ben seni kardeşim gibi gördüm. Kardeşim ilk kez birinden hoşlandıysa aradan çekilmeyi o aşkı kalbimden söküp atmayı bilirdim. Çünkü benim kalbimde senin yerin herkesten farklı. Herkesten özeldi. Ama bu sadece benim için böyleymiş. Ne söyleyebilirsin ki. Söyle dinliyorum '

Öylece baktım yüzüne. Ne diyecektim. Senin Sarp ı sevdiğine inanmadım mı. Bu yaptığım şeyi açıklamıyordu ki. Neden yaptığımı kendim bile bilmiyordum. Neden birden böyle bir şey yapmıştım. Sanki ben ben değildim. Beni başka bir güç adını bilmediğim bir şey yönlendirmişti.

Kendime bile anlatamadığım bir şeyi Elçin e nasıl açıklardım. Elçin öylece bana bakıyordu. Gözlerinde görüyordum. Öyle bir şey söyleyeyim istiyordu ki. Öyle bir şey. Yaa öyle miydi Rüya yanlış anladım desin boğazıma sarılsın yine boğacakmış gibi kalbindeki yerime sokacakmış gibi.

Elçin son bir umutla baktı.. Gözünde yavaş yavaş sönen umudu gördüm. Sesim çıkmadı. Gözündeki yaşı dondurdu Elçin. Kafasını kaldırdı iyice. Güçlü ve mağrur durmaya çalışıyordu. Onu öyle iyi tanıyordum ki. Her duruşunun her bakışının anlamını biliyordum. Güçlü durmaya çalıştı bir daha. Bu kez Başardı da.

BANA İKİMİZİ ANLAT Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin