APTALLIK

633 45 20
                                    

İş yerimde resmen çalışma şartlarım bile rahatlamıştı. Her şey güzel giderken Pars birden hasta oldu. Aslında basit bir gripti ama aklım onda kalarak işe gitmiştim.

Öğle yemeğine çıktığımda Sedef benimle gelmedi. Aslında öğlene kadar mantı hayali kurmuştuk ama Sedef in yurt dışından gelecek çok önemli bir maili beklemesi ve gelir gelmez patrona haber vermesi gerekiyordu. Saat farkı vardı. Ve kaybedecek zaman yoktu. Hemen cevabı yazılmalıydı. Yarına erteleyerek mantı ziyafetini yemeğe çıktım.

Pars ı aradığımda sesi çok kötü geliyordu. Öksürüyor ve tıkanıyordu. Arabama atladığım gibi eve doğru hareket ettim. İzin ile uğraşacak halim yoktu. Endişelenmiştim. Zaten kovulmak gibi bir kaygımda yoktu. Eski işim her zaman benim için hazırdı. Ateş  öyle diyordu.

Eve ulaştığımda Pars alev alev yanıyordu. Önce Ateş i sonra doktoru aradım. Belki önce doktoru aramalıydım ama Pars ı tedaviye iğne olmaya ve ilaç içmeye ikna edebilecek tek kişi ateş ti. Ne kadar yöntemleri biraz sert olsa da. En son Pars ı iğne olması için yatağa bağlamıştı.

.....

Pars a göre korkmuyordu ama sevmiyordu da. Ona kalsa benim ilgim onu iyileştirmeye yeterdi. Doktoru aradığımı duyduğu anda sızlamanmaya başlamıştı bile ama ateşi yüksekti. Ateş geldi. Arkasından doktor. Ateş in yatağa sabitlemesi sonucu doktor iğneyi yaptı. Ateş yazdığı ilaçları aldı. Pars sürekli küfür ediyordu. Ateş se sadece gülüp geçiyordu. Gerçekten harika bir abiydi. Daha fazla küfür yemeyeyim dedi güldü. Bana emanet ederken içi son derece rahattı.

Ateş benim abim olsaydı. Bütün hayatımın farklı olacağını biliyordum. Onu yolcu etmek için aşağıya indim. Giderken birden ona sarıldım. Ateş şaşırmıştı ama sarılmama karşılık verdi.

'Basit bir soğuk algınlığı Rüya. Bu kadar endişe etmene gerek yok. Pars için çocuk oyuncağı.'

'Biliyorum Ateş. Sen mükemmel bir insansın biliyorsun değil mi. Her zaman her şeye yetişiyorsun. Herkesi koruyorsun. İyi ki varsın.'

Ateş kendini benden ayırdı.

.......

'Herkesi koruyamıyorum. Keşke koruyabilsem. Ama o kadar becerikli değilim.'

'Sen kendi bildiğinden bile çok daha iyi bir insansın ateş. Seni seviyorum.'

'Bende seni seviyorum Rüya. Ama bu duygusallık nerden çıktı şimdi.'

'bilmiyorum. İçimde bir his var. Kötü bir his. Ceylan a İclal e dikkat et olur mu.'

'Hadi deli kız hadi. Merak etme. Onlara da bana da size de hiçbir şey olmayacak. Dışardan kimse bize zarar veremez. Bize sadece biz zarar verebiliriz. İçini ferah tut. Pars a iyi bak. İtiraz ederse kafasına bir şey geçir. Abini çağırırım de. Ama mutlaka ilaçlarını içir. '

' Merak etme. Bundan sonrasının hakkından gelirim. '

' Şüphem yok. Sadece vicdanlı davranma o yaramaza. Ve şimdi git. Yoksa bütün evi yıkacak nerede kaldın diye. '

Gülümsedim. Kapıyı kapatıp yukarı çıktığımda Pars ayaklanmış aşağıya gelmeye çalışıyordu.

' Ne yapıyorsun sen. Hastasın. Doğru yatağa. '

BANA İKİMİZİ ANLAT Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin