GARİP YOLCULUK

824 59 75
                                    

Öylece kalakaldım. Ateş arabadan çıkmıştı. Yanında duruyordu. Son derece sakin olduğuna bakarsak Orkun u görmemiş olabilirdi. Ne yapacaktım. Orkun da duruyordu. Şu an zaman durmuş deseler inanırdım. Herkesin hiçbir şey yokmuş hayatın normal akışında bir anmış gibi durması mantığa uygun değildi. Telefonuma gelen mesaj sesi ile irkildim. Telefonu çıkardım. Mesaj Ateş tendi.

' Hiçbir şey yokmuş gibi bana doğru yürü Rüya. Sakinliğini koru.'

O an dönüp önce pars a baktım. O da telefonuna bakıyordu. Aslında her şeyin sorumlusu oydu. Orkun un beni bu mesele içine sokmaya çalışması hiç mantıklı değildi. Meselesini Pars ile çözmeliydi. Ama bu hiç Orkun un tarzı gibi görünmüyordu. Pars ın hırsları daha nelere neden olacaktı acaba.

....

Ateş e doğru yürümeye başladım. Orkun un arkamdan baktığını hissediyordum. Sakin olmaya çalışıyordum. Ateş in dediği gibi. O ise bana gülümsüyordu. Hiçbir şey yokmuş gibi. Orkun da yürümeye başladı. Kısa bir andı ama asır gibiydi. Ateş Orkun a doğru sadece bir parmağıyla gel işareti yaptı. Kendinden çok emin görünüyordu.

Ateş e yaklaşmıştım. Bana göz kırptı. Sanki saçma bir durum içinde değiliz davranıyordu. Yanına geldiğimde beni kolunun altına aldı. Orkun a gelmesini işaret etmeye devam etti. Orkun gelip tam karşımızda durdu. O da soğuk ve alaycı bir ifade ile bakıyordu. Ateş güldü.

' Sevgilimden uzak dur desem duracak mısın'

' hangisinden bahsediyorsun Hande den mi Rüya dan mı. Sahi çok merak ediyorum. Benimde kafamı karıştırdınız. Hangisi hanginizin sevgilisi. Pars ın sevgilisini sen seversin seninkini Pars öper.'

....

Orkun bunu nerden biliyordu. Tam öne atılıp hesabını soracağım sırada Ateş bunu fark etti. Gülümseyerek burnuma küçük bir öpücük kondurdu.

' Bagajı açıp içindekini alır mısın sevgilim '

' Sen beni uzaklaştırmaya mı çalışıyorsun.'

' Araba arkamızda sevgilim. Uzaklaştırmak için fazla yakın bir mesafe değil mi'

Ateş haklıydı. Dediğini yapmak için Bagajı açtım. Galiba silahı falan bagajdaydı. Sonuçta mafya olduğunu söylemişti. Ama daha önce hiç silah görmemiştim. Yanlış tutarsam patlar mıydı acaba. Korkarak Bagajı açtığımda içinde sadece bir ceket vardı. Ceketi aldım. Ateş in yanına geldim.

' Bagajda sadece bu var. Silah falan yok'

Ateş gülümsedi. Parmağı ile hafifçe burnuma vurdu. Burnum ile derdi neydi.

' Bugün hava güzel arabanın üstü açık gezeriz diye düşündüm. Ama hız nedeniyle üşütmeni istemem . Ayrıca  Silaha ihtiyacımız yok'

Beni tekrar kolunun altına aldı. Orkun sinirlenmişti. Bunu görmek hiç zor değildi.

....

Ateş hiçbir şey yapmadan birini sinirlendirebiliyordu. Aslında Ateş hiçbir şey yapmadan çok şeyi başarabiliyordu. Bana güvende olduğumu hissettirmek gibi. Orkun daha sert bir sesle konuştu.

' Ateş Çetiner in verecek cevabı yok sanırım. Aşkı memnu yu geçtiniz.'

Ateş bir elini benim omzumdan çekmemişti. Diğeriyle bir anda Orkun un boğazını yakaladı. Damarları belirginleşmişti. Bende olan kolu son derece sakinken diğeri Orkun un boğazını öyle sıkıyordu ki Orkun un  yüzünün  rengi değişmeye başlamıştı. Ateş sanki ona bir şey yapmıyor gibiydi. Orkun un gözleri yuvalarından fırlayacak halde değilmiş gibi sakince konuşmaya devam etti.

BANA İKİMİZİ ANLAT Where stories live. Discover now