YÜZÜK

796 56 58
                                    

' Ateş sen Hande yi durdur. Hande gidiyor.'

Ateş kafasını çevirdi. Duvara baktı.

' Herkes için en iyisi bu'

' Ateş yaşadıklarım. Onlar senin suçun değil. Benim suçum. Buna mecbur değilsin. Biliyorum beni temizlemek için söylüyorsun ama ben asla kendimi temiz hissetmeyeceğim artık'

' Sen kirli değilsin Rüya. Dünya kirli.'

Birinin yanında kendini başka hiçbir yerde ve hiç kimsenin yanında olamayacağınız kadar güvende hissettiniz mi? Ben ateş in yanında hissettim. Ateş in yeryüzünde beni koruyamayacağı korumayacağı tek kişi vardı pars. Konuşma uzun sürdü. Ve ateş beni ikna etti. Kendimi kirli hissediyordum Ateş ise karanlıktı. Kiri ancak karanlık saklardı. Kabul ettim.

......

Bir ay sonra...

Pars bir aydır yoktu. Sadece sınavlara girmişti. Ne yaptığını sanırım sadece Ateş biliyordu. Ve çok endişeli görünüyordu. Ateş ailem ile konuşmuştu. Bugün Çetiner ler beni istemeye gelecekti. Ailem aslında yüzüme bakmıyordu. Sadece adımız daha fazla kirlenmesin diye beni eve almışlardı. Ateş le evlenecektim ve onların da başı yerden kalkacaktı.

Sadece Ateş le tatil yaptım diye başlarını öne eğdiğimi düşünen ailem gerçeği bilse ne hissederdi acaba. Büyümek buydu sanırım. Büyümek ailen ile bağının kopmasıydı. Büyümek kendi acılarını kendin taşımaktı.

Her şeyi Ateş halletti. Ne giyeceğime kadar. Akşam olmuştu. Salonun kapısında durdum. Ailemi izledim. Böyle mi olacaktı. Kendimi buraya ait hissetmiyordum. Ve zaten bir ay sonra evlenip gidiyordum. Haziran da okullar kapanır kapanmaz nikahımız vardı.

Kapı çaldı ve Çetiner ler geldi. Pars yine ortalıkta yoktu. Ateş Pars ın benim için hiçbir şey yapmama nedeninin kendince beni korumak olduğunu söylemişti. Ama Pars ın umrunda olsaydım herhalde abisi ile evlenmeme izin vermezdi. Kimbilir belki de Hande sinin peşinden gitmişti.

......

Elçin de gelmişti ama onunda hiçbir şeyden haberi yoktu. O da çocukluğumda kalmıştı. Sisli tozlu bir perdenin ardında. Ateş in babası beni istedi babamda verdi. O sırada kapı çaldı. Annem özür dileyerek kapıyı açmaya gitti. Elçin ise pastayı getirdi. Sehpanın üzerine koydu. Söz ile Nişan bir aradaydı ve Ateş en azından bir nişan pastamız olması gerektiğine beni ikna etmişti.

Ayağa kalktık. Yüzükleri Cihan bey takacaktı ve annemi bekliyorduk. Annem yüzü asık bir şekilde gelirken arkasında Pars ı gördüm. Sarhoştu ve sallanıyordu.

' Oooo tam zamanında gelmişim'

Canan hanım dişlerini sıktı ama bozuntuya vermedi.

' Hoşgeldin oğlum. Abinin bu mutlu gününü kaçırmayacağını biliyordum.'

' Abimin mutlu günü. Abim mutlu olur tabi. Rüya nın beni sevdiğini öğrenince her şeyi yaptı onu benden çalmak için. Başardı da mutlu olur tabi.'

.....

Ateş hızla Pars ın yanına gitti.

' Güzel şaka pars. Hadi gel de yengeni kutla.'

BANA İKİMİZİ ANLAT Where stories live. Discover now