Глава първа

2.3K 70 0
                                    

Гледната точка на Мелъди:
   Сутринта ми започна като всяка друга. С досадната аларма, която не спираше да звъни. Успях да измъкна ръката си и да я спра. Завъртях се в леглото и бавно отворих очите си. Поредния скучен ден в университета предстоеше. Обикновено образованието след гимназия е доста по-забавно и вълнуващо, но не и за мен. Когато бях в десети клас имах мечти и начертан план, който виждах ясно как се реализира в бъдещето ми. Но тогава се появи той. Новият ученик в класа. Привлече вниманието ми още, когато пристъпи в класната стая. Може би, защото бях толкова млада и наивна се подадох на чувствата, които той ме караше да изпитвам. Начина, по който вършеше дори и най-обикновените неща, предизвикваше в мен нещо необяснимо. Това между нас прерасна в нещо повече с голяма скорост. Бях лудо влюбена в него. Загърбих всичките си мечти, заради него. Бях готова да отида и на край света, стига да бях с него. За жалост не постъпих правилно и ето ме сега. Вече четири години уча в университет със специалност, която дори не понасям, заради него. Думите и обещанията му за бъдещето ни заедно, се разпаднаха в онази нощ, която дори не искам да си спомням. Изминаха шест месеца, но все още се събуждам и заспивам с тези мисли.
   Отърсих се от вредните спомени и прецених, че е време да ставам. Икономиката викаше името ми, а аз исках да се върна обратно в леглото си и да заспя. Въпреки желанията си, отметнах завивките от тялото си и се запътих към банята. Взех си душ, измих зъбите си и изсуших косата си. Върнах се обратно в стаята си и отворих гардероба. Бях от типа жени, които преливат от дрехи и различни тоалети, но твърдят, че нямат какво да облекат. Накрая се спрях на едни черни дънки с бяла блуза и черно кожено яке отгоре. Сложих малко грим, напръсках се с парфюм и обух черните си платформи. Огледах се за последно в огледалото и взех дамската си чанта. Измъкнах се от апартамента, който бях наела преди няколко месеца и заключих след себе си. Той беше сравнително близо до университета и това беше предимство, защото нямах кола. Когато аз и въпросния ми бивш, все още бяхме двойка, освен че живеехме заедно и делихме всичко, той използваше своята кола и ме караше, където пожелая. Заради наема и парите, които никога не стигаха за двама студенти, които живеят заедно, аз нямах спестявания да си купя своя.

   Както обикновено, стигнах до училище за нормалните петнадесет минути. Вратите бяха широко отворени, а през тях влизаха студентите, които предимно си говореха и се смееха. Надявам се, че приятелките ми вече са пристигнали. Запознахме се преди три години, когато бяхме в първи курс и от тогава нямам по-близки от тях. Е, като изключим семейството ми, разбира се. Днес всичко беше необичайно оживено. Професорите се размотаваха по коридорите повече от обикновено. Очевидно подготвяха нещо в аулата. Забелязах двете си приятелки и се запътих към тях. Стояха и обсъждаха нещо доста разгорещено, така че нямам търпение да разбера за какво ставаше въпрос.

Love Triangle (BG Fanfiction)Where stories live. Discover now