Глава шеста

1K 50 1
                                    

Гледната точка на Мелъди:
   Беше петък вечер, когато Тайлър ми се обади и ме покани на вечеря. Преди малко се бях прибрала от лекции и се бях простнала уморено на дивана. Той ми каза, че не искал много да избързва с поканата, но пък искал да ме види, защото съм му липсвала. Колкото и уморена да бях след тази седмица нямаше как да му откажа. Намирах го за страшно сладко, че се обади да ме попита, но той заяви, че не харесва определението „сладко" особенно щом се отнася за него. Както би казал и всеки друг мъж на негово място. Подразних го още малко и накрая приех да излезем. Казах му да ме вземе след половин час, за да мога да се пооправя. Изкъпах се набързо и започнах да си избирам какво да облека. Прехвърлих всички рокли в гардероба, защото нямах намерение да съм с никоя от тях. Избрах черни тесни дънки и една от многото готини блузи, които бях накупила преди известно време. Сресах косата си и я вдигнах на опашка. Сложих си лек грим и обух високите черни платформи, които идеално се връзваха с тоалета ми. Взех си чантата и заключих вратата след себе си. Погледнах часа и видях, че ще съм точно на време докато сляза долу. Щом излязох от сградата забелязах, че Тайлър е паркирал точно пред входа и ме чака. Качих се в колата и го поздравих.

- Здравей. - целунах го и дръпнах колана, за да се закопчея.
- Здрасти, Мел. - усмихна ми се. - Проблеми с колана, а? - попита ме след като видя, че все още се мъча да го закопчея.
- Да. Малко помощ? - отдръпнах се, за да може той да се наведе и да го закопчее. Ръката му докосваше бедрото ми и буквално се напрегнах, когато я обви около него за опора. Косата му беше пред лицето ми и усетих приятен аромат. Най-вероятно и той се беше изкъпал преди да излезе. Ключалката най-накрая щракна и Тайлър се отдръпна.
- Извинявай. Преди не съм имал проблем с колана. Не знам какво му стана.
- Няма проблем, стига после да мога да го откопчея. Не ми се иска да пренощувам в колата ти. - пошегувах се аз, а той погледна отново към колана намръщено.
- Да, няма да е много приятно.
- И така къде смяташ да отидем? - смених темата.
- Изненада. - отвърна ми и се усмихна.

   Не пътувахме много дълго, макар че имаше задръствания, и скоро пристигнахме в ресторанта, който беше избрал. Намираше се в центъра на града. В интерес на истината аз и преди бях ходила там. Храната и обзавеждането определено бяха на ниво. Също така беше и доста скъпо, но въпреки това трудно можеше да се намери свободно място, ако не си направил резервация седмици преди да отидеш. Влязохме, а Тайлър дори не го спряха на входа. Той се насочи към една празна маса на втория етаж на ресторанта, а аз го последвах. Преди да седне дръпна моя стол, за да се настаня аз. Голям джентълмен. Сервитьорката ни за вечерта дойде и ни се представи, или по-скоро се представи на мен тъй като забелязах, че вече се познаваше с Тайлър. Явно той идва доста често тук. След минута Кара ни донесе менютата и отново изчезна нанякъде. Разглеждах какво да си поръчам, когато Тайлър изсумтя до мен. Вдигнах поглед, за да видя на какво се беше възмутил и просто ми идеше да се закопая някъде. Джъстин и Ейвъри бяха седнали няколко маси по-нататък от нас и също ни забелязаха. Погледа на Джъстин се спря на моя преди да се обърна и мога да кажа, че и той не изглеждаше много доволен. Чудех се какво ли изобщо правеха тук? Последния път, в който бившия ми беше посещавал този ресторант беше с мен, а сега явно предпочита друга компания.

Love Triangle (BG Fanfiction)Where stories live. Discover now