Глава седма

1K 51 0
                                    

Гледната точка на Мелъди:
   Днес беше събота. А това означаваше без университет и най-вече без Джъстин, който винаги изникваше от някъде и то все когато не трябваше. Като например снощи. Все още бях много обидена, заради думите му към Тайлър. Той не го познаваше и нямаше никакво право да говори за него по този начин. Бях изключително ядосана и след като се върнах на масата, помолих Тайлър да си тръгваме. Той не престана да ме разпитва по пътя за вкъщи, но аз просто му казах, че ми е станало лошо. Спестих му информацията за срещата с Джъстин пред тоалетната разбира се. И без това не беше любимата му тема на разговор, така че по-добре, че му я спестих.
   Когато се събудих днес имах чувството, че деня ще бъде по-хубав. Бях спокойна, че нямам ангажименти и щях да си почина малко от всичко, случило се напоследък. Реших, че беше крайно време за разходка в мола. Не съм го посещавала от доста време и макар че гардероба ми прелива, някоя нова дреха никога не е излишна. Първо, обаче с брат ми си направихме закуска и си поговорихме. Разказах му за случката от снощи и той, както и очаквах, беше на моя страна, че Джъстин е прибързал със заключенията си относно Тайлър. След като закусихме и аз измих чиниите, се върнах обратно до стаята си, за да се преоблека. Бих звъннала на момичетата да дойдат с мен, но Ария обикновено спи до късно, а Скарлет прекарва сутринта с баща си само за да е далеч от Ейвъри.
   Известно време рових из дрехите си, докато накрая не се спрях на нещо семпло, но и лесно за събличане, защото съм сигурна, че ще премеря доста неща и ще прекарам по десетина минути в пробните. Облякох едни светло сиви дънки и една червена блуза с полуръкав. Обух едни бели платформи и си взех коженото яке. Не се постарах да си направя прическа. Просто сресах косата си и сложих малко светъл грим. Пръснах се с парфюм и излязох от стаята си. Намерих брат си във всекидневната да гледа телевизия. Казах му чао и напуснах апартамента. Малко след това излязох и от сградата, в която живеех. Молът не беше кой знае колко близо до дома ми, но пък времето беше хубаво и нямах нищо против да се поразходя малко. Въпреки това минах на по-пряко през парка, който беше пълен. Беше едва единадесет сутринта, а вече деца играеха по люлките и пързалките, а пейките бяха запълнени от майки с колички и възрастни.
   Може би около половин час по-късно, стигнах до мола. Влязох през големите врати и първата ми спирка беше любимият ми магазин. Никога не го пропусках, защото имаха много хубави неща и то на доста изгодни цени. Влязох вътре и се поздравих с Мишел. Тя беше една от консултантките тук. Познавахме се, защото наистина обичах да идвам тук, а и вече го правя от три-четири години. Започнах да разглеждам наоколо. Много артикули привлякоха вниманието ми, но за жалост не можех да купя всичките. Накрая се спрях на една светло синя рокля, която сигурно ще ми стига малко над коленете. Взех я от закачалката и се запътих към пробната. Влязох в първата свободна и се започна с обичайното обличане и разсъбличане. Когато най-сетне навлякох плата върху себе си, отметнах завесата и излязох от пробната. Погледнах се в огледалото и определено ми хареса как изглеждам.

Love Triangle (BG Fanfiction)Where stories live. Discover now