Глава четвърта

1.4K 56 0
                                    

Гледната точка на Мелъди:
   Сутринта станах доста рано, което беше учудващо за мен, но все пак имах причина. Вторник е, а също така и голям празник за една от най-добрите ми приятелки, а именно – Скарлет. Цял ден нямаше да сме на лекции, за да можем да организираме партито за 23-я ѝ рожден ден.  Щеше да се състои довечера и бяхме поканили доста от нашите приятели. Решихме да го направим в къщата ѝ, която за жалост се налага да дели със сестра си Ейвъри. А щом Ейвъри ще е там, Джъстин няма начин да го пропусне. От вчера насам непрестанно в ума ми изскачат думите му, в които нямаше почти никакъв смисъл. Вече съм го преживяла, но явно той все още мисли за мен, щом ми ги наговори такива. Особено ми хареса частта с това как аз винаги ще си го спомням, защото е бил първата ми любов и останалите глупости. Единственото, което постигна с това беше да ме ядоса. Ако смята, че ще му се вържа на номерата и че ще го преследвам като малко момиченце, дълбоко се лъже. Той е този, който ми изневери преди шест месеца. Не бях аз, за да ме накара да съжалявам задето го зарязах. Не искам дори да го виждам повече, но няма как. Не бих изпуснала партито на Скарлет заради този идиот. Единственото, което мога да направя е да отида там с Тайлър и да покажа на Джъстин, че той е този, който е изгубил. Така и смятах да направя. Вече бях поканила новият си приятел и той с удоволствие каза, че ще дойде, а също така, че може да доведе и своите приятели, за да ме запознае с тях. Все пак Тайлър наистина ме прави щастлива и нямаше за какво да се чувствам така все едно го използвам. Бях си изкарала най-страхотния уикенд с него. Заведе ме на това гала тържество, където имаше папараци, които непрестанно снимаха. На мен ми хареса, защото рядко на човек като мен може да му се случи подобно нещо. Почувствах се като някоя знаменитост, а за тоалета ми да не говорим. Страшно се изръсих за роклята и обувките, но пък всички там отбелязаха колко съм зашеметяваща. Дори едно момче, мисля, че се казваше Мартин, най-нагло започна да флиртува с мен и то пред Тайлър. Наложи се приятеля ми да му припомни, с кого бях отишла там като ме придърпа към себе си и ме целуна. Беше неочаквано, но пък ми хареса и пеперудите в стомаха ми отново се завърнаха. Целувката с Тайлър ми припомни колко е хубаво да имаш гадже, което да целуваш и с което да се забавляваш. Разбира се, след като ме откара до нас, преди да се кача в апартамента си, се понатискахме малко в колата му, но само малко. И двамата бяхме леко подпийнали и не искахме да избързваме. За мен вече всичко се нареждаше и просто нямаше смисъл да се тормозя с Джъстин. За това и насочих мислите си в друга посока.
   Вчера трябваше да купя подарък на Скарлет, но просто не можах да избера нищо. Та за това и в момента, точно час преди партито, обикалям отново магазините с надеждата нещо да ми хване окото. Ария вече ѝ е взела онази чанта, която тя си беше харесала преди време и за мен просто не остана нищо. Скарлет е от хората, които просто имаха всичко и не им трябваше нищо. Спрях се пред любимия ми магазин за бижута и реших да погледна имаше ли нещо ново, което да взема за подарък. Още едно бижу за някоя жена никога не е излишно. Естествено, още като влязох погледа ми попадна на колиетата, които до вчера ги нямаше. Бяха великолепни. Веднага избрах и взех на Скарлет това, което най би ѝ отивало –  сребърна верижка с красив светло син кристал обвит във формата на сърце. Жената, която работеше там ми го опакова набързо, тъй като не биваше да закъснявам, а точно това щеше да стане ако не побързам. Платих го и по най-бързия начин се придвижих до къщата на приятелката ми. Бях си облякла тоалета преди да излезна по магазините и не ми се наложи да се бавя повече. Носех тясна, не много дълга, тъмно синя пола с бял топ. Косата ми беше вдигната на опашка, а за гримът се бях постарала доста, за да се получи такъв какъвто го исках. Надявам се на Тайлър да му хареса също както и предния път, защото тогава не спря да ме засипва с комплименти цяла вечер, а на мен ми беше много приятно да го слушам.
   Когато стигнах в къщата ѝ доста от гостите вече бяха дошли. Музиката се чуваше отвсякъде, храната и напитките бяха приготвени, а мястото за дансинг разчистено от мебелите. Доста от приятелите ни бяха и на двора, където имаше огромен басейн и още един бар с питиета. Бяхме се справили отлично със задачата си да организираме върховното парти. Навсякъде срещах познати лица, но не и тези на приятелите ми. След като успях да се измъкна от кухнята, най-сетне ги видях. Както и те мен.

Love Triangle (BG Fanfiction)Where stories live. Discover now