🌹11🌹

991 74 13
                                    

Okamžite som sa rozbehol a vybehol z domu. Bol to školský bitkár, ubližoval môjmu bratovi a to nikomu nedovolím.
Pribehol som k nemu a odstrčil ho od Tinusa. Bol silnejší než ja no aj tak som ho začal biť.

Vrazil som mu do nosa no on zas mne do pery, v ústach som cítil vlastnú krv. Ani jeden sme už nevládali a tak som ho kopol do rozkroku. Podlomili sa mu kolená a padol na zem. Chytil som ho za tričko a pritiahol k sebe.

Pozeral sa mi do očí. „Nikto nebude ubližovať môjmu bratovi. Rozumieš?" Nečakal som na odpoveď, pustil som ho a odišiel.

Lis

Marcus ho odstrčil, hneď sa do neho pustil. Na nič som nečakala a rozbehla sa za Tinusom. Ležal bezvládne na zemi. Kľakla som si ku nemu, tvár mal celú dobitú. Z nosa a pery mu tiekla krv a okolo oka sa mu tvoril monokel.
„Tinus."
Zašepkala som no on nič, hrnuli sa mi slzy do očí, veď predsa je to môj kamarát. Bolí ma ho vidieť takto.

Jedna neposlušná slza kvapla na jeho líce. Chcela som mu ju utrieť no on sa začal mrviť na zemi. Usmiala som sa.

Otvoril oči, bolo v nich vidieť strach. Až teraz som si všimla že Marcus stojí za mnou. Z pery mu tiekla krv. No to bude ošetrovania.

^°^

Sadli si na sedačku. Ja som zatiaľ hľadala lekárničku. Keď som ju konečne našla išla som za nimi.

Prvého som ošetrovala Tinusa. Dôkladne som mu jeho zranenia vyčistila vodičkou z lekárničky. Na jeho oko som mu priložila mrazenú zeleninu. Tinus zatiaľ išiel pozerať futbal aj s tou mrazenou zeleninou.

Marcusovi vôbec nevadilo že je zranený, furt sa usmieval ako slniečko. Pomaly som mu čistila peru, občas zasyčal od bolesti. Triasli sa mi ruky, nechcela som mu ublížiť no on ma celý čas sledoval. Z ničoho nič som si zakusla do pery. Mac si toho všimol, po chvíľke mal jemne červené líca.

Marcus

Zakusla si do pery, do mojich neposlušných líc sa hrnula červeň. V nohaviciach sa mi niečo začalo hýbať. Ihneď som utiekol do izby.

Zavrel som dvere a sadol si na posteľ.
„Čo to so mňou robíš Lis?"
Niekto začal otvárať dvere, rýchlo som si na nohy položil podušku aby nebolo vidieť guču v mojich nohaviciach. Bola to ona.
„Čo sa deje?"
„Nič."
„Marcus neklam. Povedz mi čo sa deje."
„Ja-ja neviem, necítim sa vo svojej koži."
Sadla si vedľa mňa a objala ma. Zabudol som na to čo mám tam dole a objatie som jej vrátil. Rukou omylom zhodila podušku, v tom som si uvedomil že som v menšej riti. Dúfal som že si nič nevšimla. Odtiahla sa odo mňa, rukou sa obtrela o môj rozkrok. Jemne som vzdychol.
„Jaa asi už pôjdem."
Bez ďalších slov odišla.
„Bože musel si vzdychnúť." Znova som si rozprával sám pre seba. Čapol som sa po čele. Schoval som sa pod paplón a nechcel už nikoho vidieť.

Tinus

Lis sa so mnou rozlúčila, tvárila sa trápne, to dievča je zvláštne. Rýchlo som si dal niečo na večeru.

Cestou do izby som sa išiel pozrieť na Marcusa. Už spal. Celý bol pod paplónom. Paplón som mu dal z tváre dole a zakryl ho po krk, zhasol mu svetlo, išiel do izby a tiež zaspal.

Ospravedlňujem sa za chyby.

M.

Ľutujem že som ťa spoznala.✅Where stories live. Discover now