6

3.4K 103 5
                                    

Als ik mijn kamer binnenloop moet ik gelijk weer denken aan wat er vanavond is gebeurd met David, ik moet echt voorzichtiger gaan worden want ik wil deze vriendschap niet kwijt.

De volgende ochtend word ik wakker door de bel, vermoeid stap ik uit bed. Ik loop naar beneden en open de deur, David staat er, 'Goedemorgen kleintje, nog maar net wakker?' Grinnikt hij. Ik knik en wrijf ik mijn ogen als antwoord. Ik laat David binnen en we lopen naar de woonkamer. David gaat zitten en kijkt mij aan 'mooie pyjama'. Ik kijk naar mijn outfit en zie dat ik een kort roze broekje draag met een T-shirt waar cupcakes op staan. Ik voel mijn wangen rood worden 'ik ga me even omkleden', zo snel als ik kan loop ik naar boven en kleed me om. Als ik beneden kom zie ik dat David niet meer op de bank zit maar er komt een heerlijke geur uit de keuken. Ik loop de keuken binnen en zie dat David een gebakken ei met spek aan het maken is. David merkt mij op en maakt een gebaar dat ik moet gaan zitten, ik ga aan de keukentafel zitten en krijgt een bord met de boterham met ei en spek voor mijn neus. 'Dankje' zeg ik tegen David en begin te eten. 'wat wil je vandaag gaan doen?' Vraagt hij. Ik kijk hem aan en grinnik 'gaan we iets samen doen dan vandaag?'.
David knikt 'ja, en je komt er niet onderuit!'. 'Oké' zeg ik 'als je wil kunnen we wel naar de stad gaan want school begint volgende week en ik moet nog schoolspullen hebben'. David steekt zijn duim op 'is goed'.
Als ik mijn ontbijt op heb loop ik naar boven, ik doe mijn make-up en neem mijn medicijn in.

even later lopen David en ik in de stad, 'wat heb je allemaal nodig?' vraagt hij. 'ik moet nog een schooltas, schriften en pennen' antwoord ik. David knikt en trekt mij een winkel binnen 'hier kun je de beste schoolspullen halen'. ik loop door de winkel en pak alles wat ik nodig heb, als ik klaar ben loop ik naar de kassa en reken af. David en ik lopen verder door de stad, na een tijdje zie ik een heel mooi jurkje in een etalage staan, het jurkje is lichtblauw, zit strak om de top en loopt uit vanaf de heupen. 'wauw die is mooi!' zeg ik, ik trek David mee naar binnen en zoek het jurkje. Als ik het heb gevonden loop ik naar de paskamers en pas het jurkje aan. onzeker kijk ik naar mezelf in de spiegel. 'Evi?' hoor ik David vragen 'gaat alles goed?'. 'ja hoor' zeg ik maar mijn stem klinkt niet heel zeker. 'ik kom naar binnen' zegt David en hij schuift het gordijn een stukje open en komt het pashokje binnen, hij bekijkt me en zijn mond valt open 'wauw kleintje, het staat je prachtig'. ik begin te blozen 'echt? ik weet zelf namelijk niet echt wat ik er van moet vinden'. 'ik meen het, het staat je echt goed' zegt David. ik kijk nog een keer in de spiegel en besluit om het jurkje te kopen. als ik mijn eigen kleren weer aan heb wil ik naar de kassa lopen maar David trekt het jurkje uit mijn handen en loopt naar de kassa. 'wat doe je?' vraag ik aan hem. 'ik ga je jurkje betalen' antwoord David nonchalant, 'dat hoeft niet' zeg ik en wil het jurkje weer terug pakken, maar David legt snel het jurkje op de toonbank en voordat ik kan protesteren rekent hij af. als we buiten lopen geef ik David een stomp tegen zijn schouder 'dat had niet gehoeven maar toch bedankt'. David grinnikt 'geen probleem kleintje, ik doe het graag'. 'zullen we gaan lunchen?' vraag ik. David knikt en we lopen een restaurantje binnen.

Als we ons eten hebben wenk ik de ober zodat ik kan betalen, David wil protesteren maar ik hou hem tegen 'jij hebt al het jurkje betaald, nu wil ik betalen'. ik betaal de ober en we lopen het restaurant uit. We lopen nog even de stad door totdat we iemand onze naam horen roepen. David en ik draaien ons om en zien Mark en John op ons af komen lopen.,we begroeten elkaar  en de jongens lopen met ons mee door de stad. 'wij gaan vanavond uit, heb je zin om mee te gaan?' vraagt mark aan mij. 'ik..uh...' zeg ik twijfelend, ik ben één keer naar een club geweest en toen kreeg ik een angstaanval terwijl ik nog maar vijf minuten binnen was. Een club is altijd druk, er zijn veel mensen die druk aan het dansen of praten zijn , er is harde muziek en felle lichten, niet echt de ideale plek voor iemand met angstaanvallen. 'aah  toe nou kleintje, het word leuk' zegt David. twijfelend kijk ik hem aan, zal ik het risico nemen? ik haal mij  schouders 'oké'. de jongens juichen en we lopen naar Davids huis. 'we halen je om acht uur op' zegt David 'en als je wil kan je wel bij mij slapen'. 'ja is goed, tot vanavond!' zeg ik en loop naar mijn eigen huis.
...

 'ja is goed, tot vanavond!' zeg ik en loop naar mijn eigen huis

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin