10

3.2K 102 5
                                    

Als ik bovenwater kom zie ik David hard lachen. Ik spat water in zijn gezicht, verontwaardigd kijkt hij me aan en doet het terug. en zo beginnen we een groot watergevecht.

Uitgeput plof ik op de bank, het zwemmen heeft me moe gemaakt. David gaat naast mij zitten, Mark en John gaan op de andere bank zitten. de jongens zijn helemaal niet moe terwijl ik hier helemaal uitgeput zit. 'zullen we een film kijken?' vraagt Mark, iedereen stemt in en David zet een film aan. Halverwege de film leg ik mijn hoofd op Davids schouder en sluit mijn ogen. Ik voel David zijn hoofd op mijn hoofd leggen. 'Ahw, kijk dan hoe schattig' hoor ik Mark zeggen, hij denkt vast dat we slapen. 'Ja echt heel schattig' zegt John sarcastisch, 'wat is jou probleem?' Vraagt Mark 'ze zijn toch leuk samen? Ik weet zeker dat ze iets gaan krijgen'. John gromt 'ik vind ze niet bij elkaar passen, Evi past veel beter mij iemand anders'. Mark lacht sarcastisch 'je bedoelt met "iemand" vast jezelf'. John gaat er niet tegenin en dat zegt mij genoeg. John vind mij blijkbaar leuk, daarom kijkt hij altijd zo boos als ik met David ben, het is gewoon jaloezie! En Mark vind dat David en ik goed bij elkaar passen, ik heb eigenlijk niet op die manier naar David gekeken, ik zag hem gewoon als een vriend.
Ik voel David bewegen, 'goedenavond' grinnikt Mark. 'Hoi' zegt David 'ik breng Evi naar bed en dan ga ik ook slapen, slapen jullie hier?'. 'Ja is goed' zegt John. Ik voel dat ik word opgetild door David en even later word ik op iets zachts neergelegd, waarschijnlijk het bed, en voel ik een deken over me heen. Het bed zakt in en David komt naast liggen, hij trekt mij in een knuffel en meer krijg ik niet mee want ik val in slaap.

Ik word wakker, kijk om me heen en zie dat David al weg is. Van beneden hoor ik lawaai komen dus hij zal wel beneden zijn met de andere jongens. Ik stap uit bed en loop naar beneden. David, Mark en John zitten in de keuken, 'goedemorgen' zeg ik en ga naast David aan de keukentafel zitten. 'Goedemorgen kleintje' zegt David, ik zucht om mijn bijnaam maar voordat ik er iets over kan zeggen krijg ik een bord voor mijn neus met een boterham. Terwijl ik mijn ontbijt op eet kijk ik naar de jongens, ze zitten in een discussie over een voetbalwedstrijd. Ik kijk naar John en herinner me het gesprek tussen hem en Mark, John heeft dus blijkbaar gevoelens voor me en Mark vind dat David en ik goed bij elkaar passen. Ik kijk naar David, hij is lachend de discussie tussen Mark en John aan het volgen. Ik bestudeer Davids gezicht, als hij lacht krijgt hij hele schattige kuiltjes in zijn wangen, ook heeft hij een strakke kaaklijn en prachtige groene ogen. Wow wacht! Wat ben ik aan het denken? David en ik zijn vrienden, niets meer. En al zou ik hem leuk vinden, David zal mij nooit willen want wie wil er nou een onzeker meisje die medicijnen slikt tegen angstaanvallen, hij kan veel beter krijgen.

Ik word uit mijn gedachten gehaald door David die mijn naam roept. 'Huh? wat is er?' Vraag ik. David lacht 'ik heb je al drie keer geroepen, waar zat jij met je gedachten?'. 'oh nergens' zeg ik terwijl ik mijn hoofd wegdraai om mijn rode wangen te verbergen. 'Oké, als jij het zegt' grinnikt David 'maar ik wou vragen wat je gaat doen als je ouders thuis zijn'. Ik haal mijn schouders op 'ik heb geen idee, ik denk dat we ons huis gewoon weer op orde gaan maken vandaag zodat we er vanavond weer kunnen slapen'. 'Als je wil kunnen we wel helpen?' Vraagt John, een beetje verrast kijk ik hem aan, sinds wanneer doet hij zo lief? Komt dat omdat hij me leuk vind?. 'Euhm ja is goed' zeg ik. We kletsen nog wat verder totdat mijn telefoon gaat, 'hallo?' Zegt ik als ik opneem. 'Hallo lieverd' hoor ik mijn moeder zeggen 'we zitten nu in de taxi op weg naar ons huis'. 'Oké, ik zal voor het huis op jullie wachten' zeg ik. We hangen op en ik loop met de jongens naar buiten. Na vijf minuten komen mijn ouders eraan. Als ze de taxi uitkomen geef ik ze een knuffel. 'Hoe gaat het?' Vraagt mijn moeder zachtjes aan mij zodat de anderen het niet horen, 'wel goed hoor, ik ben natuurlijk erg geschrokken maar het gaat wel goed'. Mijn moeder knikt tevreden met mijn antwoord, als de jongens zich hebben voorgesteld gaan we ons huis binnen en maken we een plan om het huis weer op orde te brengen.
...

 Mijn moeder knikt tevreden met mijn antwoord, als de jongens zich hebben voorgesteld gaan we ons huis binnen en maken we een plan om het huis weer op orde te brengen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu