17

3K 100 18
                                    

Ik kijk mijn vrienden aan en weet zeker dat ik niet meer bang hoef te zijn om gepest te worden want mijn vrienden zullen altijd achter mij staan.

De leraar komt het lokaal binnen 'wat is hier aan de hand? Lukas zei dat Evi helemaal in paniek raakte en dat iedereen het lokaal uit moest'. 'ik..uh..voelde me niet goed en toen is iedereen het lokaal uit gegaan' zeg ik. De docent knikt 'gaan jullie dan maar naar de kantine wacht maar tot je naar de volgende les kan'. We knikken en lopen het lokaal uit, als we in de kantine zijn is de rest van de klas er ook. Als ze ons zien beginnen ze allemaal te fluisteren en naar ons te kijken. Ik word bang en kijk naar David, hij pakt mijn hand vast en geeft er een geruststellend kneepje in. Dan laat hij mijn hand los en gaat op een tafel staan midden in de kantine. 'Mag ik even jullie aandacht!' Roept David, iedereen is stil en kijkt hem aan. 'Evi is niet depressief! Ze gebruikt die medicijnen tegen angstaanvallen, ik zou graag willen dat jullie dit accepteren en haar niet anders gaan behandelen!' Zegt David. Iedereen knikt en Lukas, de jongen die mijn medicijnen gevonden had, loopt naar mij toe, 'het spijt me Evi, ik had dat niet zomaar moeten roepen' zegt hij. 'Het geeft niet' zeg ik 'ik snap dat je zo reageerde'. Lukas glimlacht opgelucht 'vrienden?'. Ik knik 'vrienden'. David is ondertussen weer naast mij komen staan, ik geef hem een knuffel 'dankje dat je voor me op kwam'. David knuffelt terug 'geen probleem, ik zei dat ik er altijd voor je zal zijn dus dat doe ik ook'. Ik voel mijn wangen warm worden en draai mijn hoofd weg. David grinnik 'je bent schattig als je bloost'. 'Jullie zijn zo leuk samen! Waarom zijn jullie geen stel?' Hoor ik Fleur achter ons zeggen. Ik draai me om naar onze vrienden en grinnik 'we zijn gewoon vrienden'. David knikt instemmend en ik zie John opgelucht ademhalen, hij denkt nog steeds dat hij een kans bij mij maakt maar ik vind hem niet leuk, misschien moet ik het hem gewoon zeggen dan geef ik hem ook geen valse hoop.

We zitten nog een tijdje in de kantine totdat de bel gaat, we lopen naar de volgende les. Ik ga naast Fleur zitten en David en Mark gaan voor ons zitten, ze draaien zich om en beginnen met ons te praten. Mark is met Fleur in gesprek, het valt me op dat Mark heel erg aardig doet tegen Fleur, bijna te aardig, ik zie hoe ze naar elkaar kijken, die vinden elkaar leuk! Met een grote glimlach kijk ik naar ze. 'Wat is er zo leuk om te zien?' Hoor ik David vragen, ik draai me naar hem toe 'kijk dan naar die twee, ik weet zeker dat ze een stel worden'. David kijkt naar Mark en Fleur en grinnikt 'zo heb ik Mark nog nooit gezien, hij is echt verliefd!'. David praatte net te hard, Mark en Fleur draaien zich naar ons toe, 'wat is er?' Vraagt Mark als hij ons ziet kijken. 'Niets, er is niets aan de hand' zeg ik. Mark en Fleur kijken me nog even wantrouwend aan maar gaan dan weet verder met hun gesprek.

Na de les lopen we naar ons kluisje om onze jassen te pakken want we zijn vrij. 'Heb je zin om met ons te winkelen?' Vraagt Fleur aan mij. 'Ja lijkt me leuk!' Zeg ik blij en loop samen met Fleur, Nicole en Sophie naar buiten, ik zeg David en de andere jongens en we lopen richting de parkeerplaats. 'ik rijd wel' zegt Sophie, 'kunnnen jullie al rijden?' Vraag ik. Ze knikken, 'ja, al twee jaar' zegt Sophie. 'Wow, in Nederland mag dat nog niet zo vroeg' zeg ik, Fleur en de andere meiden zijn al 18.

'Wanneer ben jij eigenlijk jarig? Vraagt Fleur als we in de stad lopen. 'Ik word overmorgen 17' zeg ik, de meiden kijken mij met open mond aan, 'ben je nog maar 16?!' Roept Fleur verbaasd. Ik grinnik 'ja, ik ben late leerling en heb een klas overgeslagen'. 'Wauw, ik dacht echt dat je al 17 was' zegt Nicole 'maar je geeft toch wel een feestje voor je verjaardag?'. Ik schud mijn hoofd 'ik vier mijn verjaardag niet echt'. Weer kijken de meiden mij met open mond aan, 'ik weet niet hoe het in Nederland zit maar hier in Amerika vier je je verjaardag' zegt Fleur. Ik haal mijn schouders op 'ik heb niet echt iets met verjaardagen'. 'Dat gaan we dus veranderen' zegt Fleur en ze trekt me een kledingwinkel in 'we gaan een jurkje kopen die je aankan op het feestje voor je verjaardag'. Ik lach en laat me meetrekken, misschien is een feestje voor mijn verjaardag wel leuk.
...

 Ik lach en laat me meetrekken, misschien is een feestje voor mijn verjaardag wel leuk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Where stories live. Discover now