20

2.9K 94 1
                                    

John grinnikt 'oké, zullen we weer naar binnen gaan?' Ik knik, we staan op en lopen naar binnen.

'En?' Vraagt David als ik bij hem in de gang sta, de rest van onze vriendengroep zitten al in de kantine. 'het ging goed, ik heb gewoon gezegd dat ik niets voor hem voel'. David knikt en we lopen naar de kantine.

Na twee saaie lessen is het pauze. Terwijl de rest een tafel gaat zoeken in de kantine, gaan Fleur en ik wat drinken halen want dat was Fleur vergeten van huis mee te nemen. 'Wat was er tussen jou en John?' vraagt ze. 'Oh..uh' zeg ik 'John vond mij leuk en ik heb hem verteld dat ik niets voor hem voel, maar het bleek dat hij mij al niet meer leuk vond'. Fleur knikt 'gelukkig maar, anders zou het heel ongemakkelijk worden in Spanje'. 'Jij weet van Spanje?' Vraag ik verbaasd. Fleurs wangen worden rood 'uh..ja..maar het is eigenlijk niet de bedoeling dat jij weet dat ik het weet van Spanje'. Ik grinnik 'ik zal dan maar net doen alsof ik niets heb gehoord'. Fleur grinnikt en we lopen naar de tafel waar onze vrienden zitten. Ik ga tussen David en John in zitten. Naast David zit Mark waar hij in gesprek mee is. John zit op zijn telefoon, met een glimlach is hij aan het typen. 'Met Demi aan het appen?' Vraag ik hem fluisterend. John schrikt op maar als hij ziet dat ik het ben knikt hij 'ik wil haar eigenlijk mee op date vragen, maar ik weet niet echt hoe ik dat moet doen, meestal komen de meisjes gewoon naar mij'. Ik grinnik 'nu klink je echt als een pedofiele-player'. 'Een pedofiele-player?' Vraagt John, ik knik overtuigend. John grinnikt 'oké, maar wil je mij helpen?'. 'Ja is goed, maar dan moet jij mij helpen om Mark en Fleur te koppelen' zeg ik. John kijkt mij vragend aan 'Mark en Fleur?'. Ik knik 'zie je dan niet hoe ze naar elkaar kijken, ze vinden elkaar overduidelijk leuk'. John haalt zijn schouders op 'niet gezien, maar ik wil je wel helpen, zolang jij mij maar helpt'. Ik knik en we schudden elkaar de hand, 'we lijken met dealers' lach ik. John lacht ook, ik word op mijn schouder getikt door David. Ik draai me naar hem toe, 'wat is er zo grappig?' Vraagt hij. 'Oh niets bijzonders' zeg ik, ik vind het vervelend dat ik David het niet kan vertellen maar ik heb het John beloofd en ik breek nooit mijn beloftes. 'Oké dan' zegt David, ik hoor een boze toon in zijn stem, wat is er met hem aan de hand?

Aan het einde van de dag gaat Fleur met mij mee om ons klaar te maken voor mijn feestje. Op school hebben John en ik een plan gemaakt om Fleur en Mark te koppelen. 'Wat is er tussen jou en John?' Vraagt Fleur als we op mijn kamer zitten. 'We hebben gewoon een goed gesprek gehad en zijn nu vrienden' zeg ik. 'Niets meer?' Vraagt Fleur 'want jullie opeens heel close'. 'We zijn gewoon met iets bezig' zeg ik 'ik vertel het je wel als de tijd rijp is'. 'Geheimzinnig hoor' grinnikt Fleur, Ik grinnik en haal mijn schouders op. 'Oké' zegt Fleur en ze trekt mij van het bed af  'laten we eten bestellen en een film kijken, dan gaan we ons daarna klaarmaken'. 'Ja is goed' zeg ik 'ik bestel wel pizza en dan kan jij alvast een film aanzetten'. Ik loop naar beneden en bestel de pizza. 'Lieverd' zegt mijn moeder die in de woonkamer zit 'je vader en ik komen morgenavond weer terug'. Ik knik, mijn ouders slapen vannacht bij vrienden van ze zodat ze "niet in de weg lopen" bij het feestje. Ik geef mijn ouders een knuffel en ze vertrekken. Even later gaat de bel en staat de pizzabezorger voor de deur, ik betaal hem en loop met de pizza's naar boven, daar zit Fleur al helemaal klaar met een film. Ik grinnik en ga naast haar zitten, ze start de film en we beginnen aan onze pizza's
.

..

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Meer Dan Vrienden?(voltooid)Where stories live. Discover now