29

2.7K 98 6
                                    

ik ga in bed liggen en David geeft mij ene kus op mijn voorhoofd 'als er iets is moet je maar roepen'. ik knik en David verlaat de kamer en ik sluit mijn ogen.

'Evi?' Hoor ik iemand vragen, ik open mijn ogen en zie David staan, 'voel je je al beter?' Vraagt hij. Ik had goed geslapen, de beelden van vanmiddag staan nog vers in mijn geheugen maar ik ben weer gekalmeerd. 'Ik voel me goed' antwoord ik. David geeft mij een kus 'daar ben ik blij mee, kom je mee naar beneden we gaan avondeten'. Ik knik en stap uit bed, David loopt alvast naar beneden terwijl ik even andere kleren aan doe.

Als ik de keuken binnenloop vliegt Fleur mij gelijk om de hals 'David heeft alles verteld, ik ben zo blij dat je ongedeerd bent'. Ik knuffel haar terug 'ik ben ook blij dat ik nog leef'. We laten elkaar los en gaan bij de rest aan tafel zitten. Na het avondeten besluiten David en ik om een rondje door het dorp te gaan lopen.

'dankje' zeg ik als we hand in hand langs de winkeltjes lopen. 'Voor wat?' Vraagt David. 'Voor het redden van mijn leven' antwoord ik 'zonder jou zou ik nu platgereden zijn'. David geeft mij een kus 'ik zou jou altijd redden'. Ik grinnik 'wij zijn zó cliché'. David en ik lachen en lopen verder door het dorp.

Met een ijsje in onze hand gaan we op een bankje zitten, genietend van elkaars aanwezigheid kijken we naar de mensen die langslopen. Er lopen andere stelletjes, ouders met kinderen en vriendengroepjes. 'Iedereen hier ziet er zo gelukkig uit' zeg ik. David kijkt mij aan 'en jij? Ben jij gelukkig?'. Ik knik 'ja, ik heb eindelijk vrienden die mij accepteren zoals ik ben en een lief vriendje, jij dan?'. 'Ik ben ook gelukkig' zegt David. Er heerst even een stilte, geen ongemakkelijke, we kijken nog even naar de langslopende mensen en besluiten dan om naar het vakantiehuisje te gaan.

'We zijn weer terug!' Roep ik als we de gang binnenlopen. David en ik lopen de woonkamer binnen en zien de anderen zitten. 'Hoe was jullie wandeling?' Vraagt Sophie. 'Leuk!' Zeg ik 'we hebben een ijsje gehaald'. 'En we zijn gelukkig' vult David mij aan, ik lach terwijl de rest ons niet-begrijpend aankijkt. 'Lang verhaal' grinnik ik. David en ik gaan bij Mark en Fleur op de bank zitten, Nicole, Sophie en John zaten op de andere bank. 'Wat gaan we doen?' Vraagt Mark. 'We kunnen een bordspel gaan doen!' Roep ik enthousiast. 'Jij vind bordspellen leuk?' Vraagt David mij verbaasd. Ik knik 'ja, ik speel vaak bordspelletjes met mijn ouders'. 'Ik zal wel even kijken welke spelletjes we hebben' zegt John en hij loopt weg. Even later komt hij terug met een paar dozen. 'We hebben ganzenbord, monopolie en mens-erger-je-niet. 'Monopolie!' Roepen Nicole en ik tegelijk. We geven elkaar een high-five en zetten alles klaar op de keukentafel.

Na drie uur lang monopolie gespeeld te hebben is het spel voorbij, ik heb gewonnen! 'Kom we gaan naar bed' zegt David gapend, de anderen zijn ook al naar bed gegaan. David en ik lopen naar boven en kruipen in bed. 'Welterusten' zeg ik, 'weltrusten zegt David en hij slaat zijn armen om mij terwi terwijl ik mijn hoofd op zijn borst leg.

De rest van de week in Spanje ging erg snel voorbij, we gingen zwemmen, dorpjes bezoeken en heel veel andere dingen. 'Damens en Heren, wilt u alstublieft uw riem vastmaken we gaan landen' hoor ik de piloot zeggen. We zitten al weer in het vliegtuig naar Amerika. Ik maak mijn riem vast en pak Davids hand, ik vind het nog steeds spannend om te vliegen. David geeft een kusje op mijn hand en even later staan we weer veilig op de grond. Als we onze koffers hebben gevonden lopen we naar de uitgang waar onze ouders op ons staan te wachten.

Ik zie mijn ouders bij de ouders van Fleur en Nicole staan, de ouders van David zijn er natuurlijk niet bij omdat hij niet meer thuis woont. Ik geef mijn vader en moeder een knuffel 'het was echt geweldig, dit was echt het beste verjaardagscadeau ooit!'. 'We zijn blij dat je het leuk had' zegt mijn vader. 'Hebben jullie het ook leuk gehad?' Vraagt mijn moeder aan David, Mark en John die bij ons zijn komen staan. 'ja, het was heel erg leuk, bedankt dat wij mee mochten' zegt Mark. Mijn moeder glimlacht 'geen peobleem hoor'. 'Mam, pap, ik moet jullie iets vertellen' zeg ik, David en ik hebben in Spanje besloten om het wel aan mijn ouders te vertellen over onze relatie. Ik pak Davids hand 'David en ik hebben een relatie'. 'Oh wat leuk!' Roept mijn moeder blij en ze trekt David in een knuffel. Mijn vader kucht ongemakkelijk, we draaien ons naar hem om.
Hij schud David zijn hand 'welkom bij de familie jongen, zorg goed voor mijn kleine meisje'.
...

Hij schud David zijn hand 'welkom bij de familie jongen, zorg goed voor mijn kleine meisje'

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Where stories live. Discover now