22

2.9K 102 6
                                    

Ik leg mijn hoofd op zijn borst en sluit mijn ogen, na een paar minuten val ik in slaap in Davids armen.

Ik word wakker door iemand die mij zachtjes heen en weer schud, ik open mijn ogen en zie David over mij heen gebogen. 'Wat is er?' Vraag ik nog halfslapend. David grinnikt 'het is al twaalf uur 's middags, Fleur, Nicole en Sophie hebben de meeste zooi al opgeruimd'. Ik knik en rek me uit, samen met David loop ik naar de keuken waar de rest ook zit. De meiden zijn vrolijk aan het kletsen terwijl Mark en John nog met slaperige ogen voor zich uitkijken. 'Goedemiddag' zeg ik, iedereen kijkt op en begroet mij terug. 'Lag je lekker in Davids armen?' Vraagt Fleur aan mij als ik naast haar ga zitten. Ik voel mijn wangen rood worden en kijk haar met grote ogen aan. 'Jij lag volgens mij ook wel lekker in Marks armen' verdedigd John mij. Fleurs wangen worden ook rood, ik kijk naar Mark en zie ook hem met een blos op zijn wangen zitten. Ik geef John grinnikend een high-five, 'kan ik je straks trouwens even spreken?' Fluistert hij in mijn oor. Ik kijk hem aan en knik. Ik maak middageten voor mij en de anderen, terwijl we het opeten kletsen we gezellig. Na het eten gaan de meiden naar huis, de jongens blijven nog omdat ze toch niets anders te doen hebben. Terwijl Mark en David tv zitten te kijken pak ik Johns hand en trek hem mee naar mijn kamer.

'Ik heb Demi mee uitgevraagd' zegt John als we op mijn bed zitten. 'En?!' Vraag ik 'heeft ze gereageerd?!'. John schud verdrietig zijn hoofd 'nee, nog niet, ik heb het gisteravond gevraagd'. 'het komt nog wel' probeer ik hem gerust te stellen 'ze heeft vast nog niet op haar telefoon gekeken'. John zucht 'ik weet het niet'. Ik geef hem een bemoedigend klopje op zijn rug. We zitten nog even in stilte op mijn bed, 'zullen we naar beneden gaan voordat de jongens rare dingen gaan denken?' Vraagt John. 'Zouden ze dat echt doen?' Vraag ik. John knikt en grinnikt 'het blijven puberjongens'. Ik grinnik en rol met mijn ogen, John en ik lopen naar beneden en gaan bij de anderen op de bank zitten. 'Wat hebben jullie gedaan?' Vraagt Mark nieuwsgierig. 'dat gaat je niets aan' zegt John . Mark kijkt ons grijnzend aan 'jullie hebben toch niet iets "vies" gedaan?'. Geschrokken schud ik met mijn hoofd 'nee, nee, nee, wat denk je wel niet van ons?'. Mark lacht 'het was maar een grapje hoor'. Ik lach en rol met mijn ogen. Ik kijk naar David die al de tijd nog niets heeft gezegd, hij kijk met een boze blik naar John. Wat is er met hem aan de hand? 'David?' Vraag ik, hij kijkt op, 'gaat alles goed?'. 'ja hoor, alles gaat prima' antwoord David 'kom je bij mij zitten?'. Ik knik en ga naast hem zitten, ik kijk naar Mark en John die mij en David vragend aankijken. Ik haal mijn schouders op, David is ondertussen al weer naar de tv aan het kijken, hij heeft zijn arm om mij heen geslagen. Mark en John grinniken en ik rol met mijn ogen. David gedraagt zich plots echt raar, maar ik zal er maar niet naar vragen, het zal vast niets bijzonders zijn.

'Zullen we iets gaan doen?' Vraag ik na een uur tv kijken. 'ja is goed, maar wat dan?' Vraagt David. 'We kunnen gaan zwemmen?' Stelt Mark voor, ik schud mijn hoofd 'nee, dat hebben we laatst al gedaan, ik wil iets doen wat we nog niet hebben gedaan'. Terwijl John op internet kijkt voor een leuke activiteit denkt de rest na. Ik staar uit het raam, het is buiten erg mooi weer, de zon schijnt en er is geen wolkje te zien. 'Zullen we een boswandeling maken?!' Stel ik enthousiast voor. De jongens kijken elkaar aan en houden hun schouders op, 'oké' zegt David, zijn goede humeur is gelukkig weer terug, 'ik was al bang dat je ons mee ging nemen winkelen'. Ik rol met mijn ogen en lach 'wees maar niet bang, dat zou ik nooit van jullie vragen'. De jongens lachen en we trekken onze schoenen aan. We lopen naar Davids auto en stappen in, het bos ligt aan de rand van de stad dus moeten we een stukje rijden.

David parkeert de auto en we stappen uit, ik haal een keer diep adem door mijn neus. 'Wat doe je?' Vraagt David grinnikend, 'ik vind het bos altijd zo lekker ruiken' antwoord ik. David haalt onverschillig zijn schouders op 'het ruikt gewoon naar hout en onkruid'. Ik rol met mijn ogen 'wacht maar, ik ga jullie vandaag de schoonheid van het bos laten zien'. De jongens lachen en we lopen het bos in.

'Kijk een eekhoorn!' Zeg ik terwijl ik naar het diertje wijs. De jongens kijken naar de plek waar ik heen wijs. 'Ik zie hem!' Roept Mark, de eekhoorn schrikt door het geroep van Mark en gaat er snel vandoor. 'Nu heb je hem weg gejaagd!' Zeg ik boos en sla Mark op zijn arm. 'Wow!' Zegt David 'het kleintje word agressief'. John grinnikt terwijl Mark over zijn arm wrijft 'er zit best wel veel kracht in dat kleine lichaampje van jou'. Ik doe net alsof ik mijn biceps kus 'ik weet het, ik ben supersterk'. David tilt mij op en legt mij over zijn schouder, 'wat doe je?!' Roep ik. 'We gaan kijken of je echt zo sterk bent' antwoord David. 'En hoe wil je dat gaan doen?' Vraag ik. 'Nou zo' zegt David en hij zet mij op de grond 'we gaan allebei aan een tak hangen en dan kijken wie dat het langste volhoud', Ik hem vastberaden aan 'oké, kom maar op'.

'Hoe houd jij dit zo lang vol?' Vraag ik aan David, hij hangt nog steeds aan de tak terwijl ik het vijf minuten geleden al op gaf. David grinnikt 'ik ben gewoon supersterk, maar jij hebt het ook lang vol gehouden, langer dan ik had verwacht'. Ik rol met mijn ogen 'bedankt voor het compliment'. 'Oké' zegt Mark 'jullie hebben jezelf bewezen, laten we verder gaan lopen'. Ik knik en David laat de tak los, we lopen verder door het bos en ik laat de jongens allemaal dingen zien, en tot mijn verbazing zijn ze onder de indruk.

Twee uur later zitten we bij David thuis op de bank. 'Geef maar toe, jullie vonden het leuk' zeg ik. David zucht 'hou je op met zeuren als we jou gelijk geven?'. Ik grinnik en knik, de jongens rollen met hun ogen. 'oké, we vonden het leuk' zegt John. 'Je hebt ons de schoonheid van het bos laten inzien' zegt David. Ik lach en begin te juigen 'ik zei het toch!'. David pakt mijn armen vast zodat ik stop met juichen 'laten we nu eten bestellen en een film gaan kijken'.
...

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt