24

3K 94 4
                                    

We liggen nog een tijdje op het strand totdat de anderen ook het water uitkomen, we gaan terug naar het vakantiehuisje en gaan allemaal moe van deze leuke, eerste vakantiedag in bed liggen.

'Evi, word wakker' hoor ik iemand zeggen terwijl ik zachtjes heen en weer word geschud, ik open mijn ogen en zie John staan. 'John? wat is er?' vraag ik slaperig, ik kijk op de klok en zie dat het negen uur 's ochtends is. ik ga rechtop zitten en gebaar naar John dat hij naast mij moet komen zitten. 'Demi heeft geantwoord op mijn berichtje' zegt John. 'en?!' vraag ik nieuwsgierig. John kijkt mij verdrietig aan 'ze stuurde terug dat ze niet wist wat ze moest antwoorden want ze wil graag met mij op een date, maar ze weet niet of ze mij kan vertrouwen vanwege mijn reputatie'. 'oh nee, ik vind het echt naar voor je' zeg ik. 'wat moet ik nu doen?' vraagt John 'ik wil dat ze me gaat vertrouwen zodat we op een date kunnen gaan'. het is even stil omdat allebei een manier proberen te vinden om dit op te lossen. 'wat nou als je nu stopt met dat badboy gedoe, je kan nog wel jezelf blijven maar dan stop je met al die meisjes, dan laat je aan Demi zien dat je écht wil veranderen'. 'dat is echt een goed idee!' zegt John blij 'dankjewel, je bent echt een goede vriendin' en hij trekt me in een knuffel, ik lach en knuffel hem terug.

opeens word er op de deur geklopt en voordat ik ook maar iets kan doen word hij opengedaan. 'hé Evi, ben je-' David staat in de deuropening en stopt gelijk met praten als hij John en mij ziet knuffelen op mijn bed, dit moet er vast verkeerd voor hem uitzien. 'oh sorry, ik stoor blijkbaar' zegt David geërgerd en hij loopt de kamer uit. 'nee David wacht!' roep ik hem na, ik stap snel uit bed en ren hem achterna. Waarom maakt het mij eigenlijk zo veel uit dat David ons zo ziet? Ik vind hem niet eens leuk, toch? ach wie hou ik voor de gek, ik vind David leuk, en misschien heb ik nu de enige kans op een relatie met hem verpest.

'David wacht nou!' roep ik naar hem, maar het is al te laat, David is in zijn kamer en heeft de deur slot gedaan. 'alsjeblieft David' smeek ik 'het is niet wat je denkt, John en ik waren gewoon aan het praten en toen werd hij blij om iets wat ik had gezegd en toen gaf hij mij een knuffel'. Davids slaapkamerdeur gaat open, David staat in de deuropening en kijkt mij met een blanke blik in zijn ogen aan, 'het maakt toch ook niet uit wat er aan de hand is? we hebben toch niets?' zegt hij emotieloos. Ik knik verdrietig 'klopt, we hebben niets'. David loopt langs mij heen en gaat naar beneden, ik zucht en ga naar mijn kamer.  John zit nog op mijn bed, verbijsterd kijkt hij mij aan 'gaat alles goed?'. Ik knik en ga weer naast John op mijn bed zitten, hij schud zijn hoofd 'het gaat duidelijk niet, wat is er aan de hand?'. Ik schud mijn hoofd 'er is niets'. John pakt mijn kin vast en draait mijn hoofd naar hem toe 'wat is er aan de hand Evi, je kan me alles vertellen'. 'er is niets' zeg ik weer, John staat op 'ik ga Fleur halen, misschien wil je het haar wel vertellen. John gaat weg en komt even later terug met een bezorgd kijkende Fleur. 'Evi? wat is er aan de hand?' vraagt ze terwijl ze naast mij komt zitten, John gaat aan de andere kant van mij zitten. Als ik niet antwoord trekt Fleur mij in een knuffel, ik zucht 'David kwam binnen toen John en ik elkaar en knuffel gaven, we zaten op mijn bed dus het zag er voor David raar uit, hij is toen een soort van boos weg gegaan, ik ging hem achterna en toen zei David dat het niet uitmaakte want we hebben toch niets met elkaar'. Fleur trekt mij strakker in haar omhelzing 'en jij vind David natuurlijk leuk'. Ik knik en voel een traan over mijn wang rollen 'ik weet ook niet waarom ik hier zo'n groot probleem van maak, ik vind hem leuk maar ben te bang om het toe te geven en nu heb ik het verpest'. Fleur schud haar hoofd 'je hebt het niet verpest, ik weet zeker dat David jou ook leuk vind, het komt goed, echt waar'. Fleur laat mij los en seint naar John dat hij met haar mee moet komen, ze lopen naar de gang.

Na een lange tijd komt Fleur weer terug, en achter haar loop David. 'ik laat jullie even alleen' zegt Fleur, ze draait zich om en richt zich tot David 'en jij weet wat je moet doen'. David knikt en glimlacht zenuwachtig, als Fleur weg is komt hij bij mij op bed zitten. ik friemel met mijn deken, niet wetend wat te doen. David pakt mijn handen om mijn aandacht te trekken, ik kijk hem aan en zie dat hij lief naar mij glimlacht. 'het spijt me' zegt David 'ik had niet zo tegen je moeten doen, ik moet bekennen dat ik je leuk vind, ik vind je leuk en ik ga het niet meer geheim houden want ik weet dat jij mij ook leuk vind'. Ik wil iets terug zeggen maar het lukt me niet, vol verbazing kijk ik hem aan want dit had ik niet verwacht. 'Fleur heeft mij verteld wat je voor mij voelt, je moet niet boos op haar zijn want door haar durf ik mijn gevoelens voor jou toe te geven'. Tranen staan in mijn ogen 'ik dacht dat ik alles had verpest toen jij mij met John zag, ik dacht dat je mij niet leuk vond, ik dacht-', David kapt mijn geratel door zijn lippen op die van mij te drukken. Van schrik weet ik eerst niet wat te doen maar al snel ga ik mee in de kus, na een tijdje trekken we ons terug. 'wauw' zegt David, ik voel mijn wangen warm worden en kijk weg, 'dat was mijn eerste kus' fluister ik. David pakt mijn kin vast en draait mijn hoofd naar zich toe 'ik ben blij dat ik je eerste kus kon zijn, wat zou je er van vinden om met mij op een date te gaan'. 'dat zou ik heel leuk vinden' zeg ik en geef  David een kus op zijn lippen. David pakt mijn hand vast en trekt mij uit bed 'kom, laten we gaan ontbijten'. ik knik en we lopen hand in hand naar beneden.
...

 ik knik en we lopen hand in hand naar beneden

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu