7

3.3K 102 12
                                    

'we halen je om acht uur op' zegt David 'en als je wil kan je wel bij mij slapen'. 'ja is goed, tot vanavond!' zeg ik en loop naar mijn eigen huis.

Als het zeven uur is ga ik me klaarmaken, ik doe mijn nieuwe jurkje aan en ook trek ik zwarte hakken aan. ik haal mijn oude make-up van gezicht, ik maak een smokey-eye met donkerbruine oogschaduw, ik doe mascara op en lipgloss. ik doe nog snel parfum op en neem mijn medicijn in, ook stop ik er een paar in mijn tasje, dan gaat de bel. ik loop naar beneden en doe de deur open, David staat voor de deur en de andere jongens zitten al in de auto. 'wauw Evi' stamelt David 'je ziet er prachtig uit'. ik voel mijn wangen warm worden en glimlach verlegen naar David 'Dankje'. we lopen in de auto en ik ga achterin naast Mark zitten, John rijdt en David zit naast hem.

Even later staan we voor de ingang van de club, 'dit is toch een club waar alcohol word geschonken?' vraag ik. Mark knikt 'ja dus?'. 'ik ben nog geen 18' zeg ik. de jongens kijken mij met grote ogen aan, we hebben wel veel met elkaar gepraat maar we hebben het nog nooit over onze leeftijd gehad dus weten ze niet hoe oud ik ben en ik weet niet hoe oud hun zijn. 'zijn jullie al 18 ?' vraag ik, de jongens knikken. 'jullie zijn de afgelopen drie dagen de hele tijd bij elkaar geweest en je hebt nooit naar haar leeftijd gevraagd?' vraagt Mark verbaasd aan David. hij schud zijn hoofd en richt zich tot mij 'Evi? hoe oud ben jij'. 'ik ben 16' zeg ik en hoor de jongens geschrokken geluidjes maken, 'ik word volgende week 17' zeg ik er snel achteraan 'ik ben een late leerling en heb een klas overgeslagen op de basisschool'. de jongens kijken elkaar aan en richten zich dan tot mij, 'ben je ooit wel een keer eerder uit geweest?' vraagt David. Ik knik 'ja, maar niet naar een 18+ club'. 'ik kan je wel binnen krijgen' zegt Mark 'ik ken hier de uitsmijter'. 'oké' zeg ik en we lopen naar de ingang, de uitsmijter wil mij eerst tegenhouden maar als Mark tegen hem zegt dat het goed is laat hij me binnen.

Als we binnen zijn grijp ik David geschrokken vast, het is hier drukker dan ik had verwacht. 'gaat alles goed kleintje?' vraagt David, ik knik en probeer mijn ademhaling onder controle te krijgen. het lukt en ik laat David los, we lopen naar de bar en ik krijg een glas cola in mijn handen gedrukt. 'Dat je in een club bent waar alcohol word geschonken betekent niet dat ik het je ook ga geven' zegt David, ik grinnik 'verstandig'. David trekt mij mee naar de dansvloer, Mark en John komen achter ons aan maar gaan na een tijdje weg om meisjes te versieren. David en ik dansen al een tijdje en ik merk dat mijn medicijn niet meer goed werkt, ik krijg een beklemmend gevoel door alle mensen die om me heen aan het dansen zijn en ik word duizelig van de felle lichten. ik merk dat ik zwaarder begin te ademen, David kijkt mij bezorgd aan 'Evi?! gaat alles goed?!'. ik schud mijn hoofd en ren naar de wc, het is daar al een stuk rustiger en de muziek hoor ik gedempt verder spelen. Snel pak ik de antidepressiva uit mijn tas en neem het in. David komt de wc binnenstormen 'Evi! wat is er?!'. 'het...uh..werd me gewoon een beetje te druk' zeg ik. David kijkt mij onderzoekend aan, ik kan zien dat hij niet helemaal overtuigd is van mijn woorden maar knikt dan toch. we lopen weer naar de dansvloer en dansen totdat het tijd is om te vertrekken. Mark en John zijn al weg met een meisje waar ze de nacht mee gaan delen dus ben ik alleen met David. als we bij hem thuis zijn  krijg ik een T-shirt van Davis en een voetbalbroekje om in te slapen want ik had zelf geen spullen bij me en we waren te moe om nog naar mijn huis te gaan. ik loop naar de badkamer en kleed me om, als ik me heb omgekleed loop ik weer naar Davids kamer. ik zie dat hij een deken en kussen op de bank neer legt die in de kamer staat, 'jij kan in mijn bed slapen' zegt David 'ik slaap wel op de bank'. 'nee, het is jou bed' zeg ik 'ik slaap wel op de bank'. David schud eigenwijs zijn hoofd en gaat op de bank liggen, ik zucht en ga op het bed liggen en kruip onder de dekens. ondanks dat het zijn eigen keuze is voel ik me toch schuldig dat David op de bank moet liggen. 'David' zeg ik 'kom maar bij mij in bed liggen, het is groot genoeg en ik voel me schuldig dat jij op de bank moet slapen'. Ik hoor David zachtjes grinniken en daarna hoor ik voetstappen. de deken gaat omhoog en David komt naast mij liggen. 'welterusten' zeg ik, 'welterusten kleintje' hoor ik David nog zeggen voordat ik in een diepe slaap val.
...

 'welterusten' zeg ik, 'welterusten kleintje' hoor ik David nog zeggen voordat ik in een diepe slaap val

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Meer Dan Vrienden?(voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu