Brief

35 3 0
                                    

"Moet je echt gaan?" vraag ik sip. Ik wil niet dat hij gaat. Ik ben dan alleen. Niet alleen hij maar ook Stefan en Luke gaan weg. Iedereen moet mee behalve ik. "Helaas wel maar we zijn zo snel mogelijk terug. Belooft" Ik knik. "Belooft." Vraag ik nog een keer voor de zekerheid. Hij grinnikt en knikt. Opgelucht haal ik adem. "Oké dan." Zeg ik. Cemal kijkt even om zich heen en geeft me dan een kus op mijn wang. "Ik moet nu echt gaan schatje." Fluistert hij. "Tot snel" Zeg ik. Cemal loopt de gang uit. Ik loop mee. Buiten staat iedereen al te wachten. Cemal klimt op zijn paard. "Tot ziens." Zegt ik. Hij knikt. Dan spoort hij zijn paard aan en vertrekken ze.  

Ik verveel me er is niks te doen. Met een zucht val ik op mijn bed. Misschien een boek leven. Ik denk aan het kantoor van Stefan die vol staat met boeken. Misschien staat daar wel iets tussen. Ik blijf nog even liggen en sta dan op.

Ik kom het kantoor binnen. Weer verbaas ik me over het aantal boeken. De muren staan er vol mee. Ik glij met mijn hand over de ruggen. Ik loop zo langs de boeken tot ik bij het bureau kom. Er ligt een brief. Zal ik het lezen? Nee niet doen, kan ik niet maken. Maar ik kan mezelf niet in bedwang houden. 

Beste koning Cemal,

Wij hebben vernomen dat U een vrouw in uw kasteel heeft. Daar hebben we niks op tegen. Maar we hebben gevoelt dat U zich tegen ons verzet. U hebt lief. Wij hebben U vaker gewaarschuwd maar U hebt niet geluisterd. Ze zou het paleis verlaten en dat is niet gebeurt. Wij willen U spreken. Zo snel mogelijk. Zal U zich niet aan de afspraken houden zullen er gevolgen komen voor u en uw land.

Wij  verwachten U over exact een week.

hoogachtend,

Dark souls

Mijn hart mist een slag. Hij heeft me niks gezegd. Vind je het raar? Zou ik het weten was ik weg gegaan. En dat ga ik nu ook doen. Maar ik wacht tot hij terug komt. Ik zal er naar vragen en kijken of hij het zegt. Zo ja, dan ga ik. Zo niet, dan ook. Weinig keus. Het land komt niet in gevaar door Cemal en mij. 

Ik zucht. Pak een boek en loop naar beneden. En nu wachten.

Liefde in een wereld zonderNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ