3.BÖLÜM ''EN GÜZELİ LİSE AŞKLARIDIR.''

167 31 24
                                    

Benden bu hareketi beklemediğine adım gibi emindim. Herkese aslında sevgilisi olduğunu söyleyecektim ve olay kapanacaktı, en azından o öyle sanıyordu ama ben bizden vazgeçmemeyi seçmiştim. Herkes zaten bizim gerçekten sevgili olmamızı istiyordu. Hem bu durumda sarışını öğrenseler kız linç yerdi, sanki umurumda gibi, ve ben canım sahte sevgilimin gerçek sevgilisinin üzülmesini hiç istemezdim. 

''Şarkıyı nasıl buldunuz millet, bilmiyorum ama umarım adım atmam için iyi olmuştur. Ondan uzak kalmakla, aslında ona ne kadar çok değer verdiğimi anlamış oldum. Bakarsınız beni affeder ve mutlu sona ulaşırız. Ne dersiniz, bir yayını da belki onunla yaparız.'' 

ÖZGÜR KURUM-SENDEN BAŞKA 

''Sizi bilerek bu şarkıyla başbaşa bırakıyorum. Sebebini de her şeyi baştan aldığımız zaman anlayacaksınız. Dinlerken bir yandan da bana sormak istediklerinizi sorun. Hepsini cevaplayacağım.'' 

Kulaklığımı çıkarıp, şarkıyı son sese aldım. Yaptığım şey mantıklı değildi ve hala devam etmem de akla fikre yatmıyordu ama artık tek suçlu olan ben değildim. Ben başlattıysam o da devam ettirmişti.

Telefonumdan sürekli bildirim çağrısı geliyordu. Az çok tahmin etsem de merakıma yenilip elime alıp baktım. Sevgilim kişisinden dokuz çağrı, on mesaj. Beklentilerimin altında bu rakamlar. O zaman biraz daha sinir edebilirim onu. 

"Haydi başlayalım mı millet? Ben kısaca kendimi özet geçiyorum. Yağmur Arslan. Yirmi dört yaşındayım. Devamını sizden alıyorum."

Bir süre mesajları inceledim ve sonra devam ettim. "İhtimalsizihtimal demiş ki: "Neden radyo programcılığı?" Mükemmel bir konu ama hikayesi aslında çok uzun. Buna bir gün ayrıca değineceğim söz ama radyo-televizyon okumadım. Aslen hala devam eden bir hukuk öğrencisiyim ama kaç yıla biter bilemem. Hatta Burak'a yaptıklarımız suç ise avukat olmaya en uzak aday olarak içeri atılırsam, sanıyorum okuldan da atarlar *kahkaha efekti* ." 

Sevgilim hakkında sorular çoğunluktaydı ama şu anlık verilecek tek bir cevap vardı. ''Burak'la ilgili soruları es geçiyorum çünkü yarından itibaren zaten hep ondan bahsedeceğim. Bugün ekstra ne sorarsanız onları cevaplayacağım. Fona da bir şarkı bırakalım. Bilen bilir eski şarkılara olan aşkımı. Bugünkü ise Rana Alagöz-Aşkın Gözü Kör Mü Acaba . Ne dersiniz aşkın gözü kör mü sizce de?

RANA ALAGÖZ-AŞKIN GÖZÜ KÖR MÜ

"Neyse neyse ben sorularıma devam ediyorum. ''Giriş cümlen neden sevdiğin mevsim, bence çok saçma.'' Çünkü beni anlatıyor da o yüzden. Kaldı ki saçma demen bence yanlış. Ben seviyorum, benim fikrim. Beğenmiyorsan zorla dinlemek zorunda değilsin beni bence. Geride kalan saygılı dinleyicilerime hikayesini anlatmak isterim." 

"Aslında ben hep isim hakkının çocuklara bırakılmasından yanayım. Bana sorsalar asla Yağmur demezdim. Bakın senaryo şu annem sancılanınca hastaneye kaldırıyorlar. Mevsim kış bitişi, bahar başları. Peki ben kolay bir kız mıyım? Asla. Gece gidilen hastaneden öğlen birde çığlığım anca duyuluyor. Anneme ben ekstra borçluyum yani. Sonrasında ben tüm haşmetimle ve kırmızı suratımla görücüye çıkıyorum. Görücüler de bütün ailem." 

HAYAL RADYOSUWhere stories live. Discover now