Глава 7

6.6K 207 31
                                    

- Махай се от ресторанта ми! - извика собственика.

Камерън повдигна вежда и стисна зъби. Погледна ме и очите му омекнаха. Подаде ми ръка и аз с радост я поех.

Излязохме бързо от ресторанта. Кривнахме в близката тъмна уличка и Камерън ме притисна към стената и сложи ръце от двете страни на главата ми. Дишаше учестено и беше стиснал очи. Можех да усетя ментовия му дъх по лицето си. Протегнах плахо ръка и го погалих по бузата. Той отвори очи и се отпусна леко.

- Благодаря ти! Отново! - казах тихо и свалих ръка от бузата му. Той ме погледна с големите си кафяви очи и направо почувствах как коленете ми омекват.

- Няма защо! - отвърна тихо той и подпря чело на моето. Когато дишането му се успокои, се отдръпна от мен. - Хайде - каза, хвана ме за ръката и тръгна на някъде.

- Къде отиваме?

- В квартирата ми. - отвърна той спокойно и продължи напред.

- И какво ще правим там? - попитах. Изобщо не се дърпах и честно казано исках да отида, но не исках да направя нещо, за което по-късно ще съжалявам.

- Ще гледаме филм. - обърна се към мен и ми се усмихна. Незнайно защо аз се изчервих. Той се ухили и ме погали по бузата.

Отвори ми вратата на колата му и аз се качих. Когато запали, радиото се включи и зазвуча приятна музика. През целия път мълчахме. Той си гледаше пътя, а аз гледах през прозореца. От време на време си позволявах да му хвърля някой потаен поглед, но не за дълго.

Паркира и бързо дойде да ми отвори вратата. Качихме се в асансьора, където също нищо не си казахме. Чак когато влязохме в апартамента му, той проговори.

- Е, кой филм ти се гледа?

Оставяше ме аз да избера?!

- Ами няма значение. Който решиш. - въздъхнах, когато         най-сетне свалих неудобните токчета.

- Добре тогава.

Избра някакъв филм от рафта и го пусна. Седна на дивана и когато забеляза, че стоя права до вратата потупа мястото до себе си. Седнах до него и се загледах в екрана.

По едно време усетих ръката му как се плъзва през раменете ми и ги обвива. Въздъхнах и отпуснах глава на рамото му. Постепенно се унесох и заспах.

Събудих се, от това че слънцето ми печеше в очите. Обърнах се на другата страна и се ококорих. Бях лице в лице с Камерън. Ръцете му бяха защитнически обвити около кръста ми и ме държаха по-близо до него. Усмихнах се и се отпуснах в ръцете му.

Just friendsWhere stories live. Discover now