Глава 12

3K 101 4
                                    

- Трябва да поговорим Роуз! Сега! - каза Камерън.

Дори не изчака да го поканя вътре. Просто влезе покрай мен.

- Ъм... заповядай - поклатих глава и затворих вратата след него.

Той седна на леглото ми, а аз стоях права пред него. Осъзнах, че съм по розовата си пижама. Дори, когато бяхме заедно, не я бях обличала. Беше на еднорози и предполагам ми беше твърде детска. Извиних се пред него и отидох да се преоблека. Просто си съблякох пижамата. Отдолу бях по бюстие. Реших да си сложа само анцунг и горница отгоре и се върнах при него.

 Реших да си сложа само анцунг и горница отгоре и се върнах при него

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Какво правиш тук, Камерън? - попитах и пъхнах ръце в джобовете си.

Той ме огледа от горе до долу, след което разтърси глава, сякаш за да се отърси от някоя мисъл и пак ме погледна.

- Както казах трябва да поговорим.

- Не можеше ли да изчака до утре? - прозях се.

- Не!

- Че за какво искаш да говорим посред нощ?!

- За нас!

- Камерън! - въздъхнах ядосано. - Сериозно, не може ли да изчака до утре!

- Роуз, няма да си тръгна докато не поговорим.

- Добре тогава - завъртях очи и седнах до него. - За какво искаш да говорим?

- Както казах вече за нас. Ти скъса с мен, защото си мислиш, че не ти вярвам, нали? - кимнах. - Е, тук съм, за да ти докажа, че не е вярно. Тук съм за да ти разкажа всичко за миналото си, да ти покажа, че ти вярвам...

- Сигурен ли си? - попитах го и го хванах за ръката.

Отдръпнах се рязко, когато осъзнах, че вече не можех да го докосвам така. И колкото и да ми се искаше да го прегърна и подкрепя сега, не можех.

- Да! - той се прокашля, след което започна да говори. -  Всичко започна още, когато бях малък. Баща ми е изоставил майка ми още преди да се родя. Израснах без бащинска фигура в живота си. Бях си обещал, че никига няма да стана като него. Да взимам жените за даденост и само да ги използвам, докато ми вършат работа... Единственият "баща" - той направи кавички с ръце, когато каза думата - беше бащата на Нели. Прекарвах всяко лято там. Едно лято... се влюбих в едно момиче, но се оказа, че тя се беше възползвала от добротата ми просто, за да се добере до най-добрият ми приятел, Нейт - Камерън направи пауза, преглътна шумно и продължи.

Just friendsWhere stories live. Discover now