#01 A vy jste?

716 42 5
                                    

Tuto recenzi dělám já ainoigih.

Příběh napsala user81886052 a je to její první příběh na wattpadu.

Žánr: Povídka
Délka: 17 kapitol +prolog a epilog (DOKONČENO)

K této knize jsem přišla zcela náhodou přez facebook, když jsem se s autorkou dohodla, že pokud ona přečte mou povídku, já přečtu její.

Přiznám se, že jinak bych knihu podobného tématu nikdy neotevřela, prostě proto, že mě toto téma knih nikdy nepřitahovalo.

Proč tedy dělám tuto recenzi zrovna já?

Protože mě ta kniha dost překvapila.

Popis toho sice neprozrazuje mnoho ale mně se líbí

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Popis toho sice neprozrazuje mnoho ale mně se líbí. Jsem zastánce takovych těch "tajemných" popisů, protože když jsou napsány dobře, donutí člověka knihu otevřít a neprozradí mu příliš mnoho.

Přestože by se dala celá atmosféra příběhu popsat jako romantická, není to tak úplně pravda. Jedná se spíše o takzvané přátelství s výhodami. Přesto ale opět nelze říct, že by se jednalo o erotickou knihu. Naopak. Vše je jen hezky v náznacích, a tak to má být, protože já jsem zastánce toho, že wattpad není pornostránka. A přesně tak bych popsala celou atmosféru, náznakovou, tajemnou, dokonce lehce hravou.

 A přesně tak bych popsala celou atmosféru, náznakovou, tajemnou, dokonce lehce hravou

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Cover se mi také líbí.

Je minimalistický a krásně se hodí k příběhu. A já zbožňuju minimalistické covery, protože v některých těch přeplácaných aby se čert vyznal. Jen bych přidala i jméno autorky, čistě proto, že je to tradice a aby ti cover třeba někdo neukrad... vím, tato možnost není pravděpodobná ale tvé jméno tam opravdu chybí.

Příběh je zajímavý, jak už jsem řekla. Rozhodně není ohraný, jako tomu bývá u jiných wattpad romantik.

Styl psaní se mi líbí.

Jedná se snad o jediný důvod, proč jsem se na tu knihu nevykašlala hned na začátku. Poté jsem u ní zůstala proto, že mě prostě zajímal konec - a tak to má být! Navíc autorka čerpala i z vlastních zkušeností, což z knížky dělalo něco vyjímečného.

Kniha je čtivá, kapitoly krátké ale to mi nevadilo, vzhledem k tomu, že už je dokončená.

Pravopis je asi prvním mínusem v této recenzi.

Nebyl nijak kritický ale chyby tam byly. Chyby i překlepy. Chápu to, já taky dělám spousty chyb, ale pak si domluvím korektury. Také doporučuji, určitě by se něco našlo a příběh by byl hned o úroveň výš.

Zároveň mi trochu vadilo, jak byly některé věci nejasné. Jistě.. náznaky jsou fajn a rozhodně je to hezká myšlenka ale někdy to bylo naznačeno až moc málo na to, aby to člověk pochopil. Tedy já alespoň nepochopila úplně vsechno. Po vysvětlení autorky jsem všechno samozřejmě pochopila a bylo to hned jasné ale možná by neuškodilo to lehce upravit, protože autor by měl počítat s tím, že knihu budou číst i "hloupí" lidé, co nebudou mít možnost zeptat se autora na vysvětlení. 

To je tak ode mě všechno. Knihu bych celkově ohodnotila kladně - tedy 4,1 hvězdičky.

(Já osobně dávám 5 hvězdiček opravdu jen málokdy.)

Do Zlatého seznamu jsi zařazena! Zasloužíš si to a všem doporučuji přečíst!

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now