#14 Nákaza

130 10 0
                                    

Tahle kniha měla jen 3 kapitoly, takže proto ji dělám tak rychle. Knihy před ní samozřejmě v zapomnění neupadly.

Autor: Adelililinka2017

Recenzent: Kancha ainoigih

Cover:

Cover se mi pravda docela líbí

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Cover se mi pravda docela líbí. Rozhodně patří k lepším a měnit netřeba. Trochu mi tam ale chybí jméno autora.

Popis je v pořádku, takže nic víc k němu asi říkat nebudu.

Předem říkám, že Selekci neznám a vlastně jsem o tom slyšela poprvé. Přesto jsem knihu pochopila a to obzvláště oceňuji - je napsaná tak, že vám základní informace vysvětlí, ale zároveň takovým příjemně nenuceným způsobem. Ostatně vše je zde popisováno tak nenuceně. Kniha nás ihned vyplivne do příběhu a veškeré informace o vzhledech postav apod. se dozvíme krásně plynule v průběhu událostí. Ergo, nic nám neschází a nemusíme se prokousávat nudným úvodem.

Máš moc hezký styl psaní. Moc dobře se to čte a přestože to byly jen tři kapitoly, z toho jedna kraťoučká, stihla jsi tam vložit mnoho událostí, aniž by to působilo uspěchaně.

Problémy s pravopisem a překlepy jsem nezaregistrovala. Občas ti chyběla čárka v přímé řeči, ale to už je opravdu otázka gramatických nacistů. 😉

Mám snad jen dvě upomínky:

Celá ta její rodinná situace je pakticky okopírovaná z Hunger games. Otec mrtvý, matka duševně mimo, sestra okolo deseti let a hrdinka živí rodinu pomocí lukostřelby. Pak se přihlásí do soutěže pro peníze.

Jistě, menší odchylky tam jsou, ale jinak je to opravdu lehce okaté. Příběh pak, jakkoli originální, tak nějak ztrácí na zajímavosti.

A pak jen taková drobnůstka:

Vím, že je to myšlenka, takže to až tak nevadí, ale na tvém místě bych párkrát použila místo slova určitě nějaké jiné

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Vím, že je to myšlenka, takže to až tak nevadí, ale na tvém místě bych párkrát použila místo slova určitě nějaké jiné. Třeba nepochybně, bezpochyby atp. Je celkem 3x v jedné větě a to nezní hezky.

Jinak se mi na této část moc líbí, že se hrdinka vyjadřuje způsobem, ze kterého si každý hned udělá obrázek o její psychice. Stejně tak to bylo s princem a jeho "vychovatelem" (?) . Postavy ti žijí a nejsou to jen papíroví panáci.

Nu... ale až na tu věc s Hunger games si myslím, že je to velice silný začátek a troufám si říct, že kniha má budoucnost a určitě piš dál.

To je asi vše, protože tu opravdu  nebylo mnoho k zhodnocení.

Kancha❤

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Kde žijí příběhy. Začni objevovat