#26 Přihřáté básně

123 11 7
                                    

Název: Přihřáté básně

Autor:  Maia_basne

Recenzent: zirafice

Žánr: poezie

Délka: 37, rozepsané

Cover:

No coveru mě ruší velký bílý prostor nad názvem

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

No coveru mě ruší velký bílý prostor nad názvem. Vypadá to, jako by tam původně měl být nějaký obrázek, ale nějakou záhadou vypadl.  Co třeba hodit tam nějaký stylizovaný plamínek? Navíc tam chybí jméno autora, což je škoda, ale pokud si ho tam autorka nepřeje, je to její volba.

Anotace:

Název sbírky je snad dostatečně jasný, aby čtenář pochopil, že kliknutím na odkaz může být vystaven opravdu velké dávce tepla.

Tak především to s tou dávkou tepla není tak hrozné. A doporučovala bych do anotace přidat zmínku o humoru, protože toho je v básních požehnaně. Jinak co asi tak psát do anotace k sbírce poezie, že.

Obsah sbírky:

Jelikož nejde o příběh s dějem, ale o sbírku poezir, nebudu se na rozdíl o jiných recenzí zabývat dějem ale spíš skladbou veršů. A budu rychlá. Protože verše jsou opravdu dobré. Mají rytmus i vtip a je znát, že autorka to s jazykem umí. Občas se objeví malé zaškobrtnutí v rytmu, např dvouverší:

A ač je to k nevíře
zase ji šoupli do talíře!

Kde rytmus nesedí o dvě slabiky. Může se to zdát jako hnidopišství, ale dvě slabiky už jsou cítit, když si to člověk zkusí říct. V tomto případě by to šlo napsat třeba

Ač se to zdá k nevíře
zas šoupli ji do talíře!

Takovýchto zaškobrtnutí je tam víc,  ale rozhodně ne moc.  Celé se to čte velmi dobře a několikrát (dostkrát) jsem se opravdu od srdce zasmála.

Bodové hodnocení: 9.5/10

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now