Žebříček hodnocení (od Žirafice)

674 52 4
                                    

Abych nemusela ke každému hodnocení z mé ruky přidávat rozepsané významy, vkládam sem slovně rozepsaný bodový žebříček.

Zároveň upozorňuji, že jakkoliv se k příběhu poctivě snažím přistupovat objektivně a bez jakýchkoliv předpojatostí, pořád jsem jen člověk, tedy tvor nedokonalý a subjektivní. Každopádně, máte-li nějaké dotazy k mému hodnocení, položte je, vynasnažím se odpovědět co nejlépe.

0 - Mé oči krvácí a mozek se během četby pokusil spáchat sebevraždu. Ne neříkám, že máš zahodit tužku a zbytek života strávit chovem kuřat, ale ještě nějakou dobu piš do šuplíku a hlavně hodně čti různé žánry a různé autory.

1- Něco tu je. Pravděpodobně schopnost napsat souvislou myšlenku, případně i náznak znalosti gramatiky. A teď vážně. Je to lepší, ale pořád platí doporučení z předchozího bodu, především ohledně četby, ale i ohledně psaní do šuplíku.

2-3 - Dobrý začátek, nicméně pořád začátek. Čeká tě ještě dlouhá cesta, ale nevzdávej se. Zvaž také možnost sehnat si betu a korektora a pokud to uděláš, dobře poslouchej co ti říkají.

4 - Ujde. Neurazí ani nepřekvapí. Gramatika jde, příběh má hlavu a patu i když v průběhu možná občas něco skřípe , případně  jsem místy měla problém udržet pozornost.

5 - Stále je co brousit, ale má to nápad a šmrnc. Nevyskytují se žádné nebo téměř žádné hrubé gramatické chyby, i když překlep se občas objeví. Můžou se vyskytovat i nějaké nedopilovanosti v ději příběhu.

6 - Pěkné. Potěšilo, nebo přinejmenším zaujalo. Gramatika i slovní zásoba na dobré úrovni. Plynulý příběh buďto s neotřelým tématem, nebo dobře zpracované klasické téma.

7 - Slušný nadprůměr, určitě piš dál, stojí to za to. Něco mi zřejmě v příběhu chybí, nebo naopak přebývá, proto "jen" sedm bodů. Nicméně stále je to víc než dobré. Vytáhnout ze mě sedm bodů není jednoduché.

8 - Vážně dobré. Je vidět vypsaná ruka a pilně pracují fantasie spolu širokou slovní zásobou. Příběh zaujal a udržel pozornost. Za malý bodový propad může nést vinu nějaká drobnost v ději nebo potřeba korekce.

9 - Není to dokonalé, ale je to tak blízko, že může dokonalosti okusovat svačinu. Možná by stačila korektura, nebo pár "tahů štětcem" na jednom nebo dvou místech.

10 - Nemám připomínek. Tenhle příběh bych si dovedla bez problémů představit na pultech knihkupectví vedle dobře zavedených autorů a tím nemyslím pomíjivé celebrity s populárními texty typu 50 odstínů čehokoliv (aniž bych se chtěla dotknout původního díla).

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now