#33 Who are you?

102 11 2
                                    

Recenzent: Kancha ainoigih / Kaninchenga

Autor knihy: YxLovexCat

Délka knihy: 14, nedokončeno, krátké kapitoly

Žánr: asi fanfikce? Minimálně by být měla, sorry jestli to není v této kategorii, ale žánr není vidět.

Cover:

Cover se mi na první pohled jako takový líbil a dokonce i když jsem se ptala holek od coverů, tak se jim líbil

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

Cover se mi na první pohled jako takový líbil a dokonce i když jsem se ptala holek od coverů, tak se jim líbil. Asi tedy nebudu nic vytýkat.

Samotná kniha je fanfikcí na mini seriálek Eddsworld a předem říkám, že jsem to nikdy neviděla a před tím, než jsem otevřela knihu jsem ani netušila, že to existuje. Jediné základní informace mám proto z Wikipedie. A možná také proto jsem některé věci možná nechytala - to je čistě moje vina.

Díky mé neznalosti však zase můžu objektivněji hodnotit samotnou knihu a ne jen být takový ten fanoušek co: "MILUJE TUHLE KNIHU, PROTOŽE JE TAM MOJE OBLÍBENÁ POSTAVA!!!!"

Samotná kniha je napsaná i celkem čtivě a hovorovým jazykem, který tomu dodává tak trochu odlehčenost. Popravdě jsem ale vůbec nepochopila, kdy a kde a proč se to vlastně odehrává. Rudá armáda... no podle toho co jsem četla na wikipedii tam nic o komunistech není XD, ale jak říkám, nikdy jsem to neviděla.

Takže pokud se jedná o zasazení příběhu do skutečné části seriálu, tak prosím. Pokud se ale jedná čistě o vsazení postaviček do historického období, tak je to prosím úplně ale úplně špatně a historicky to nedává vůbec žádný smysl... ani nevím, zda je zde Rudá armáda myšlena jako ta Rudá armáda, nebo nějaká úplně jiná.

V každém případě by bylo dobré to alespoň lehce objasnit někde na začátku, co je to vlastně za armádu, proti komu konkrétně je, v jaké je zemi a tak podobně. Jako úvod tam je, ale nic moc mi nevysvětlil.

Tímto se omlouvám autorce, protože chápu, že je asi otrava číst recenzi někoho, kdo vůbec nevěděl, o co jde.

Co ale hodnotit lze: kapitoly byly dost chaotické. Jedna dlouhá úplně jinak než další, jednou se tam řešila jedna věc a pak hned zase druhá, krom toho to asi měl být ship a přitom (pokud jsem se v tom vyznala alespoň trochu) se hlavní hrdinové skoro neviděli, jen tak jako občas... no já prostě nevím.

Soudě podle komentářů jiných lidí to asi znalci seriálu chápali bez problémů, ale přiznám se, že já jen bloudila. Také občas píšu fanfikce a poradím ti: prostě se trošku víc pokus dostat i neznalého člověka do obrazu. Ani znalci to neuškodí, pokud na to půjdeš nenásilným způsobem - nevypisovat informace jako telefonní seznam, ale třeba začít kapitolpu, z které tak nějak všechno hezky vyplyne.

Příběh jako takový, jak jsem řekla, jsem pobírala jen napůl, ale přesto mi přišel hrozně chaoticky uspořádaný. Tuším že v žádosti jsi napsala, že tě to pak nebavilo psát a je to opravdu vidět. Pokud tě to nebaví ani teď, radím ti, dej si pauzu. Může to trvat třeba i půl roku, ale pak se k tomu vrátíš s chutí a ano, přijdeš o většinu čtenářů (stalo se mi mnohokrát) ale kniha pak bude mnohem lepší. Pravopis asi nebyl nejhorší, ale korektury by se hodily, především ale doporučuji betu, která Eddsworld nezná - to by mohlo hodně pomoci.

Bodové ohodnocení: 3/10

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019حيث تعيش القصص. اكتشف الآن