#24 To be an Agent

111 10 6
                                    

Recenzent: ainoigih Kancha ❤

Autorka: _piggy_nose_

Cover:

Upřímně, cover nic moc

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.

Upřímně, cover nic moc. Je nevýrazný a nezaujme. Toť vše.

Abych byla upřímná, dle tvé objednávky, počtu hlasů a tvého profilu jsem čekala větší rakovinku.

Ne a teď vážně.

Tuto recenzi je potřeba číst s tím, že chápu, že jsi začátečník. Už jen, že jsi na wattpadu teprve od prosince.

Popravdě kniha tomu odpovídá - což kupodivu nemyslím jako přímou kritiku. Kdybych to totiž porovnala, tak je to kvalitativně zhruba na stejné úrovni, jako můj kdysi první příběh.

Toť jest: docela dobrý nápad a ve způsobu psaní je vidět velká dávka talentu. Ovšem kvalita hrozná a logika příběhu nulová.

Ten příběh obecně nedává smysl. Přiznejme si, že je to až moc fantasy. Podobný problém jsem měla i já - fantazie je sice moc fajn, ale tohle je trochu příliš.

Hlavní zápletku nemůžu hodnotit, když k ní ještě nedošlo - tudíž ani nevím, co je ta organizace zač, ale způsob, jakým nabírají členy je nesmyslný. Krom toho hlavní hrdinka přijala retardovanost situace až příliš klidně a hned na to zkopala hordu mariňáků a házela s nimi po místnosti.

Následovala otázka, jak vysoký musel být autobus, aby se do něj vešla palanda a jak široký, aby se do něj vešla kuchyň s koupelnou. Fakt, že Nick z nějakého důvodu používal pánev plnou oleje při vaření špaget, již ani netřeba zmiňovat.

Krom toho je kniha plná překlepů, pravopisných chyb, včetně skloňování, nevhodných automatických oprav atd. atd.

Nelíbí se mi, jak jména zkracuješ na jednotlivá písmena. Smysl by to dávalo, kdyby se jednalo o jejich přezdívky/krycí jména, ale pokud vím, nikdy se takto neoslovily.

Dále doporučuji oddělovat odstavce a přímé řeči každou do nového řádku. Textu to neuvěřitelně pomůže, věř mi.

I přes toto všechno a fakt, že je příběh navíc až moc uspěchaný, chaotický a nereálný, je z tvého stylu vidět, jak jsem již řekla, že z tebe něco bude, pokud budeš hodně psát i v budoucnu. Tyhle věci se časem naučíš sama a jednou se tomu zasměješ. A třeba se k tomuto námětu jednou vrátíš a komplet ho přeoráš, jako se na to chystám já, se svým prvním příběhem.

Protože třeba dialogy postav působily přirozeně a někdy jsem se nad tím i musela pousmát.

Abych to tedy shrnula: tato kniha nemá žádnou budoucnost.

Ale tvoje psaní ano. Takže to nevzdávej a vymysli ještě třeba deset příběhů. Nemusíš je zveřejňovat ani celé psát. Založ si třeba do konceptů knihu, kam si budeš psát jen jednotlivé scény, které tě zrovna napadnou. A sama nebudeš moci uvěřit tomu, jak se budeš zlepšovat a i ta logika se ti do knih časem vloudí.

Dávám ti 2 body - dávám je tobě, ne knize (protože ta opravdu budoucnost nemá) a dám ti i follow, protože jsem zvědavá na tvé další pokroky.

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ