#29 My thoughts

69 8 0
                                    

Recenzent: Kancha ❤ ainoigih

Název knihy: My thoughts
Autor: Matys-0096
Žánr: (asi) nezařaditelné

Btw doteď vlastně nevím, jak najít, co je to za žánr, řídím se jen podle toho co mi píšete do přihlášek.

Cover:

Obrázek jako takový mi přijde dobrý, protože se ke knize opravdu hodí a dala by se v tom najít i docela dobrá symbolika

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


Obrázek jako takový mi přijde dobrý, protože se ke knize opravdu hodí a dala by se v tom najít i docela dobrá symbolika. Jen nejsem zastáncem citátů na coverech. Na skutečných knihách je dávají dozadu. Na wattpadu vůbec, prosím. Ten citát můžeš dát třeba do popisu příběhu a tím ho ozvláštnit. Na coveru by mělo být jméno knihy i autora, ale v tomhle případě by mohlo stačit jen to jméno knihy.

Popis:

Ten popis sem dávám hlavně pro další čtenáře recenzí

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Ten popis sem dávám hlavně pro další čtenáře recenzí. Je totiž důležitý i pro pochopení mého hodnocení.

Kniha se skládá z náhodných myšlenkových pochodů, textů rap písniček o pocitech a někdy se tam objeví třeba i jen heslo o dvou větách vyřčené do prostoru.

Za mě teda hlavně ta hesla byla dosti znepokojující. Myšlenkové pochody také a dobře se četly, přestože překlepy zde nejsou vzácností. Chápu, že to asi bylo psáno pod vlivem něčeho, ale je pravda, že po dostání se z podobných stavů neuškodí si to po sobě přečíst. Nechci buzerovat, ale někdy se to dost těžko četlo, protože autokorekce občas napáchala škody a já pak měla problém zjistit, o co v té větě vůbec jde. Dále pak skoro nulová interpunkce a skloňování slov také někdy nevychází. V tomto případě se to pochopit dá, to ano, ale přesto to zážitku z knihy hrozně ubírá.

K textům - měly by se rýmovat a občas se i rýmují, ale spíš ne, než ano. Abych pravdu řekla, bylo to ve většině případů dost krkolomné - z jazykové stránky a ani to neznělo dobře, když jsem si to zarapovala XD.

Tahle kniha je napsaná nekvalitně.

Důležitý je spíše obsah a atmosféra. Kdo čte recenze pravidelně, tak ví, že jsem již v minulosti docela zpražila jeden "horor." Ten byl napsán dobře ale atmosféra nulová. (A autor to nějak nemohl pochopit.)

Tady je to přesně obráceně. Člověk z toho tu bolest cítí. Atmosféra doslova vyzařuje z každého slova. Jsem člověk, který se setkává s podobnými lidmi, nebo lidmi, co trpí depresemi a já sama jimi trpím. Rozhodně ale ne do této míry. Vzalo mě to. Dokázalo mi to připomenout, že může být hůř, ale hlavně - věřila jsem spisovateli každičké slovo. Protože to bylo přesné. Pocity, popisy stavů, bylo to přesné a nebyl pochyb, že to opravdu někdo prožil a prožívá právě teď.

Bylo to dost silné čtení. A bylo by mnohem víc, kdybych nemusela luštit některé věty :D

U této knihy žádné body nepřidělím. Ne proto, že by byla špatná, ale obávám se, že se nejedná o knihu, která by se pro naše body hodila.

Snad jen řeknu, že básně autorovi moc nejdou, ale rozhodně ví, jak naladit lidi na stejnou vlnu.

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Kde žijí příběhy. Začni objevovat