#02 Poslední lady

485 24 4
                                    

Tento příběh napsala MercedesKatty a recenzi dělám já ainoigih

Žánr: Historický román.

Vím, ještě jsem ani nenapsala přehled a už musím něco říct.

Historické romány se odehrávají v historii. Obávám se ale, že tvůj příběh se v historii neodehrává. Je vsazen do středověké atmosféry a tak vůbec.. ale nikde nebylo zmíněno, o jaké období přesně se jedná a vzhledem k tomu, že tam byl již zmíněn i střelný prach, tak to možnosti zuužuje.. v tomto období už ale zase nebyly rytířské turnaje.

Takže abych to shrnula, tvůj příběh není historický román. Jen fantasy, nebo obecná fikce.

Délka: 30 kapitol - dokončeno.

Cover sice není nijak ultra převratnej, není dle mého ani špatný. Prostě.. je takový obyčejný, ani ve zlém ani v dobrém.

 je takový obyčejný, ani ve zlém ani v dobrém

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Popis:

Tak popis mi nepřijde špatný

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tak popis mi nepřijde špatný. Ale je třeba uvědomit si, že zápletka v něm popsaná je jen na začátku.
Přijde mi, že si prostě v průběhu psaní tak nějak změnila původně zamýšlenou tvář příběhu. To je v pořádku, ale je třeba ten popis aktualizovat, protože v podstaně nemluví o tom hlavním, o co v knize jde.

Příběh je rozhodně originální. (alespoň se tedy nejedná o klišé)
V knize bylo mnoho zvratů a překvapení a to z toho dělalo zajímavé čtení. Jen konec mi přišel lehce uspěchaný. Ani ne tak během událostí, spíše vztahem mezi Saphir a jejím manželem.. v jednu chvilku to byli zamilovaní lidé, co k sobě všemožně hledali cestu a o kapitolu dál se nenávidí a Tendry se chová jako naprostý idiot.. nevím, přišlo mi to trochu nepochopitelný, co se stalo tak hrozného, aby se to muselo tak rychle pokazit..

Jinak bych hodnotila kladně.

Všeobecné připomínky:

Docela se mi líbilo, jak si přidavala fotky šatů. Ale k tomu.. když přiložíš fotku čehokoliv, měla by ses v popisech vyvarovat citově zabarveným výrazům. Tobě třeba tyto šaty přijdou jako krásné.. ale někomu už třeba ne. Kdybys fotku nepřidala, bylo by to zcela v pořádku a každý by si pod slovem krásné černé šaty, mohl představit ty svoje.. snad chápeš, co tím chci říct - jedná se jen o jedno ze stylistických pravidel psaní knih - není to z mé hlavy.

Když jsem u těch fotek, hned v první kapitole představuješ postavy. Osobně toho zastánce nejsem.. ale pokud to tam chceš, tak bys tam měla mít minimálně všechny hlavní postavy. Protože tam máš jen ty tři sourozence a obávám se, že dva mladší bratři rozhodně nejsou hlavními postavami. Rozhodně třeba nejsou důležitější, než Tendry, nebo třeba správce.. a td.

Pravopis není špatný. Sem tam se objeví překlep či chyba.. ale to u mě taky a rozhodně to nebylo nic strašného.. četlo se to bez problému.

Dále, jednou píšeš jméno Rodrik, podruhé zase Roderik.. mělo by to být všude stejně.

Mám pocit, jakobych na něco zapomněla.. když tak ti napíšu do zprávy.

Přesto celkově bych řekla, že je to jedna z lepších knih na wattpadu. Rozhodně mě nenudila a zaslouží si každé přečtení. Doporučuju opravit nějaké ty věci, co jsem vypsala a určitě se ještě o nějakou tu úroveň zlepší.

Takže asi změň kategorii žánru a bude to super.

Knihu bych hodnotila jako zajímavou, poutavou, dobře a čtivě napsanou, se zajímavým nápadem.
Určitě doporučuji přečíst.

Z pěti hvězdiček ti dávám 4, což je u mě velice slušný výsledek.

Kancha❤

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now