#25 Všem jeho přítelkyním

137 12 0
                                    

Název: Všem jeho přítelkyním

Autor:    Adrianet

Recenzent: Žirafce

Žánr: Romance

Délka: 15 kapitol, rozepsané

Cover:

Cover je prostě úžasný

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Cover je prostě úžasný. Taky jsme ho dělali my, že :D. Jinými slovy, protože jsme jeho autory, asi by nebylo úplně košer ho tu hodnotit, takže posouzení coveru nechám na čtenářích.

Anotace:

Snad každá dívka se někdy zamilovala do herce nebo svého kamaráda. Adriana je vážně smolařka a zvládla obojí naráz.Příběh o prapodivném přátelství a jak to dopadá, když váš dívčí herecký idol na vás nekouká z plakátu, ale přes roh stolu v hospodě.

Tak tohle zní lákavě. Krátké, stručné a při tom toho řekne dost na to, aby měl člověk chuť se podívat dál.

Příběh:

Hned začátkem se přiznám, že kombinace coveru a anotace ve mně vyvolala očekávání rychlospádného přívalu sarkastického humoru. A ne, že by tam nebyl, jen v menší míře, než jsem asi čekala. Což nezbytně není chyba díla, může to být jen chyba očekávání.

Příběh jako takový je vyprávěný z pohledu hlavní protagonistky, není ale až tak dopisem (zprávou) těm, kterým se podařilo jejího idola ulovit, jako prostým, byť humorem přikořeněným, vyprávěním hrdinčiných zážitků, nejen i když hlavně, s jejím vyvoleným. Každopádně, ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, a několikrát jsem se přistihla, že přeskakuji odstavce a musela se vracet. Rozjíždět se začíná zhruba od desáté kapitoly. Zato odsud už se to četlo super. Celkově bych řekla, že ve své kategorii jde o velmi čtivý počin.

Co se jazyka týče, gramatika, slovní zásoba i větná skladba je opravdu na dobré úrovni. Sem tam se vyskytl překlep nebo přehlédnutí, matně si vzpomínám třeba na Tesco s malým t, ale nic děsivého.

Všeobecné připomínky:

Měla bych jednu. V několika místech jsi použila gradaci stylem, že jsi rozdělila větu na jednotlivá slova. Proti tomu žádná, ale nedělila bych je zároveň na více řádků. Přijde mi to spíš rušivé, než zdůrazňující.

Bodové hodnocení: 9/10

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now