#20 Vianoce v Shaftesburry

109 12 2
                                    

Název: Vianoce v Shaftesbury

Autor: little_heja

Recenzent: zirafice

Žánr: FanFiction

Délka: 24 kapitol včetně prologu, nedokončené

Cover:

Jednoduchý, čitelný, možná jen zbytečně temný, vzhledem k příběhu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jednoduchý, čitelný, možná jen zbytečně temný, vzhledem k příběhu.

Anotace:

Človek sa musí kvôli láske veľmi trápiť, bojovať o ňu. No niekedy do nej len jednoducho vrazí a položí ho na lopatky. Doslova. Niekedy totiž to stačí aj obyčajná zmrznutá kaluž.

Práve na jednom z týchto ľadových zrkadiel sa začína písať náš vianočný príbeh o láske, ktorá bola taká kúzelná ako Vianoce samotné.

Prosté, ale dostačující. Možní bych kvůli vyznění poupravila první větu na: Niekedy sa človek musí kvôli láske veľmi trápiť, bojovať o ňu. Případně: Človek sa vraj musí kvôli láske veľmi trápiť, bojovať o ňu.

Příběh:

Předem musím upozornit, že se nebudu věnovat ani gramatice, ani konkrétní skladbě vět, protože příběh je ve slovenštině. Nemám problém slovenskou knížku přečíst, ale jazykovou stránku věci si rozhodně posuzovat netroufám. Jako celek na mě ale text působil plynule a srozumitelně.

Dílo je zařazeno jako FF, konkrétně na Harryho Stylese. Já bych ho ovšem raději posuzovala jako romanci. Harry tu pravda vystupuje, ale z mého pohledu by v zásadě nebyl problém ho nahradit smyšlenou postavou. Příběh by tím nic neztratil ani nezískal.

Příběh samotný bych označila jako oddychové čtení. Od počátku směřuje jasně a nevyhnutelně k určenému cíli, kterým je dát hlavní protagonisty dohromady. Dokonalé náhodné setkání, láska na první pohled, všechno hraje do karet šťastnému konci. I když dojde ke komplikaci, která zdánlivě hrozí pár rozdělit, vše se záhy v dobré obrátí. Nicméně je to psáno příjemným způsobem, který se velmi dobře čte. Pokud tedy bylo cílem napsal romantické dílko na klidné večerní počtení, určitě se vydařilo.

Bodové hodnocení: 6/10

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now