#23 Zápisník jedné zimy

106 9 2
                                    

Recenzent: ainoigih Kancha ❤

Autorka: JuditKlourova

Předně se chci omluvit, že to tak trvalo. Nebyl moc čas a přiznám se, že ani nálada (obecně na wattpad)

Cover se mi moc líbí, je jednoduchý, nekřiklavý a nejspíš i zaujme

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Cover se mi moc líbí, je jednoduchý, nekřiklavý a nejspíš i zaujme. Atmosférou sedí k příběhu.

Anotace je také moc hezká a mě osobně opravdu zaujala. Nic moc bych jí nevytkla, snad jen tuto větu:

Nepletu-li se, tak by to mělo být: který potkal každou z nich

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nepletu-li se, tak by to mělo být: který potkal každou z nich... protože se to skloňuje podle toho osudu, ne podle dívek.

K příběhu: je velice zajímavý a nepochybně originální. Nejen to, je i moc dobře napsaný. Kniha mě upřímně bavila číst a byla jsem napjatá. Poslední kapitoly jsem už dokonce nečetla z povinnosti, ale prostě proto, že jsem chtěla znát konec. A to se u psaní recenzí málokdy poštěstí.

Místy se tam objevily překlepy, to je pravda, ale nijak pravidelně. Spíše mi přišlo, že čím dál příběh šel, tím jich bylo víc, jakoby se už nepřikládala kontrole taková váha. Je to trochu škoda.

Pak tam byla jedna chyba v příběhu: když šla k Agathě domů pro sešit, tak to její mámě nestihla říct. Ona pak přesto věděla, že přišla pro sešit.

No to je detail, který lze opravit jedinou větou.

Jinak šel příběh krásně plynule a napětí stoupalo.

Konec mě ale pravda trochu zklamal...

Ani ne tak proto, že by umřela, to jsem tak nějak čekala. Ale 1) jsem trochu očekávala, že se tam trochu víc bude objevovat problematika její lásky. Ta zamilovanost jakoby se z knihy lehce nenápadně vytratila. 2) v knize moc nebylo o tom, že by do deníku vůbec psala. Pátrala a pátrala a četla, to je pravda, ale nepsala... 3) spáchala sebevraždu. Ale popravdě jsem asi pořádně nepochopila, proč tak najednou? S policií to mohla vyřešit. A pokud šlo o tu lásku, tak by bylo dobré to tam zdůraznit a dát tam nějakou událost, která by to odůvodňovala. Ostatně, právě přečetla zápisky holek, které se zabily. Nevím... má reakce by asi nebyla, udělat to taky. Naopak bych se snažila tomu předejít.

Zkrátka mi přišlo, že ten konec byl lehce uspěchaný. Prostě se zabila a tečka. Troufám si říct, že kapitola navíc, která by lehce víc odůvodnila její rozhodnutí, by moc pomohla.

Ale i tak, mám-li být upřímná:

Kdyby se poupravilo, rozvinulo a doplnilo těchto pár věcí, dokázala bych si tuto povídku představit i jako součást nějaké sbírky povídek v knihkupectví. Pokud někdy napíšeš další podobně kvalitní povídky a budeš je chtít vydat, (třeba právě jako nějakou sbírku) tahle má rozhodně potenciál se na regál dostat. Opravdu jediné, co mne trochu mrzelo, byl konec, jinak kniha nepochybně patří, mezi ty nejlepší na wattpadu.

No a proto ti dávám 8,5 bodů, což je tuším snad i nejlepší výsledek doposud... rozhodně si myslím, že si je zasloužíš.

Přeju hodně štěstí dál a doufám, že si jednoho dne koupím výtisk 😉

Kancha ❤

UZAVŘENO: Recenze 2018/2019Where stories live. Discover now