- 5 -

5.5K 154 6
                                    

POV Jason

"Jij gaat gewoon naar school straks en doet alsof er niets gebeurd is. Ik pas wel op hem." Zegt mijn moeder als ik bij haar aan de eettafel kom zitten. "Sorry mam." Het gesprek van net speelt zich weer af in mijn hoofd, ik ging echt te ver. Maar mijn vader ging ook te ver, dit keer was het niet mijn schuld.

"We komen hier wel uit, lieverd." Stelt ze me gerust. Ze legt haar hand op mijn schouder, maar die sla ik er al snel af. "Het zal wel."

Het kleine jongetje kruipt over de tafel naar mij toe en geeft me een knuffel. "Papa school." Mijn moeder slaat haar hand voor haar mond en ook ik schrok van het feit dat hij me papa noemt. Ik vraag me af waar hij dat heeft geleerd.

"Wij gaan ons klaarmaken." Zeg ik met een bevende stem. Mijn moeder knikt en zet de waterkoker aan, waarschijnlijk om een kop thee voor zichzelf te maken.

Het weeshuis heeft me een aantal t-shirtjes en een spijkerbroek meegegeven voor Luke. Ikzelf trek mijn casual zwarte shirt aan en natuurlijk een pet. "Morgen gaan we kleding kopen." Vertel ik hem.

Het jongetje pakt lachend mijn pet van mijn hoofd en zet hem ook op, dat brengt me op een idee. Uit de kast trek ik een te kleine witte pet. Het was een miskoop via het internet, maar ik vond het nutteloos om hem terug te sturen.

"Papa moet naar school, maar oma gaat op jou passen." Het jongetje kijkt me met een pruillip aan. Ik wil hem niet verdrietig maken, dat gevoel heb ik al lang niet meer voor iemand gevoeld. Ik had gezworen dat voor niemand meer te voelen. "Maar ik ben vanmiddag weer terug." Hij knikt en loopt achter mij aan naar beneden.

"Zorg dat je vanmiddag na school klaarstaat. En trek een pak aan." Zegt mijn vader als ik hem tegenkom op de gang. Ik kijk mijn vader vragend aan. "We gaan naar de rechtszaal om dat contract op te heffen." Ik knik.

Moet Luke dan echt weg?

Badboy's Kid [Part 1]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu