▲ Angel's Return Ψ

1.2K 168 550
                                    

«Meleğin Dönüşü»

▲ Mısır ▲

Ra'nın ilk ışıkları yüzüne vururken, Firavun yavaşça gözlerini açtı.

Bedenine daha önce hissetmediği bir his ve enerji yayılırken, ürperdi ve tüyleri diken diken oldu.

Yatağında doğrulup alnına yapışmış saçları eliyle geriye yatırdı. Kalktı ve boy aynasının karşısına geçip kendisine baktı. Görünüşünde bariz bir değişiklik yoktu ama ruhen yeniden doğmuş gibi hissediyordu.

Firavun olmak böyle bir şey miydi?

Banyosunu ettikten sonra Jimtet'in yardımıyla Firavun kıyafetlerini üzerine geçirdi ve tacını taktı.

"Kutsal Varlık, muhteşem görünüyorsunuz. Sizden farklı bir enerji alıyorum. Tanrılar sizi gerçekten aralarına almış olsa gerek." dedi Jimtet gülümseyerek.

"Ben de farklı hissediyorum." dedi Jinhetit. "Sanırım buna alışmam biraz zaman alacak."

"Firavunluğunuzun ilk günü olduğu için içinizdeki tanrısal enerjiyi daha yoğun hissediyor olmalısınız. Zamanla alışırsınız."

Jinhetit başını salladı. "Öyleyse gidip, yapmamız gereken işleri halledelim."

Jinhetit'in ilk günü dolu dolu geçmişti. Kahvaltının ardından annesi ile birlikte başkentte bir geçit törenine katıldı. Halk onu coşkuyla karşıladı. Ardından saraya döndü ve devlet işleriyle ilgilendi. Halkın refahını sağlayacak ve suçluların cezalarını artıracak birtakım kararlar aldı. Hayvanlara zulümün cezası normalde 5 yıllık hapis iken, Jinhetit bunu idam olarak değiştirdi.

"İlk önce hayvana zulmeden, daha sonra insana da zulmeder. Bundan böyle istisnai durumlar dışında hayvanlara gösterilen tüm şiddetler insanlara gösterilen ile aynı seviyede sayılacaktır." diyerek etrafındaki rahiplerin ve askerlerin beğenisini toplamıştı. Nesli tükenmekte olan hayvanların kontrolsüzce avlanması da tamamen son bulacaktı.

Bu karar alınırken Hoseneith ve Nefertari de oradaydı ki buna en çok sevinen kişi de Nef olmuştu.

Jinhetit, Hoseneith ile ileride yapılmasını istediği yapıtlar hakkında konuştu. Yanlarında bulunan Nefertari de kendi fikirlerini beyan etti. Bir yandan da muhabbet ediyor, kendi hayatlarından bahsediyorlardı. Her Firavun ile bu kadar samimi bir sohbet kurmak pek mümkün değildi.

Jimtet, Jinhetit'e Nefertari'nin çok akıllı ve duygusal biri olduğunu, hayvanlar için kurulabilecek bir bakım evinde çalışabileceğini söyledi. Bu fikir Jinhetit'in oldukça hoşuna gitti. Nefertari de bunu harika bulsa da ne yazık ki çalışamayacağını çünkü babasının buna izin vermeyeceğini, kendisini sevmediği ve istemediği bir adamla evlendireceğini söyledi. Hoseneith'in mutlu yüz ifadesi anında değişirken, Jinhetit küçük bir kahkaha atıp bunun büyük bir sorun olmadığını, babasıyla konuşacağını söyledi. Sonuçta babası koskoca Firavun'un sözlerine karşı çıkamazdı. Nefertari o an mutluluktan ölebilirdi. Hatta o kadar sevinmişti ki yanındaki Hoseneith'e sımsıkı sarılmıştı. Hoseneith şaşkınlığa uğrarken, diğerleri gülmüştü.

Jinhetit birkaç şifahaneyi ve mektebi ziyaret etti. Daha sonra halkın arasına girdi ve özellikle yaşlılar ile çocuklara ilgi gösterip, hallerini hatırlarını sordu. Halktan ihtiyaç duyulan şeyler konusunda yeterince bilgi topladıktan sonra saraya geri dönüp yetkililer ile görüşerek bu konular üzerinde çalışmalar başlattı.

Daha ilk gününden herkes onun ne kadar mükemmel bir Firavun olduğu hakkında konuşuyordu.

◆◆◆

• Gods, Wars and Hearts Π BTS •Where stories live. Discover now